• Anonym (Andra)

    varför stannar han hos sin fru?

    Träffade en man på jobbet som började flirta med mig direkt, vi smsade och ringdes ganska oskyldigt till en början. Vi var båda gifta och hade barn. Men så en dag kände jag att jag är ju kär i den här mannen. Jag gick hem till min man och la alla kort på bordet. Jag ringde även den andra mannen och berättade som sa att han kände samma sak. Jag skilde mig, flyttade ut ur huset till en lägenhet och inväntade att mitt livs kärlek skulle göra detsamma.

    Under ett halvår tog vi in på hotell flera helger och hade det helt fantastiskt, har aldrig upplevt att jag klickat så med någon, vi skrattade massor, hade underbart sex och vi överöste varandra med kärleksförklaringar. Ingen av oss hade känt något liknande och han sa att han älskade mig mer än allt.
    Hans fru och han hade inget sexliv berättade han och han hade inga såna känslor för henne. De bråkade bara och talade dagligen om att skiljas.

    Tiden gick... Jag började bli otålig och sa att jag ville inte vara den andra kvinnan. Han sa att han inte visste om han kunde lämna. Endast då frun var så otroligt instabil och skulle ta barnen ifrån honom. Jag tyckte synd om honom. Men ville inte fortsätta på detta sättet så sa "tills du lämnat kan det inte vara vi".

    Vi skildes åt och hördes inte på en vecka. Då ringde hans fru upp och hade sett ett mail jag skickat där det i princip stod ALLT. Hon verkade inte alls instabil, det var en väldigt sympatisk kvinna och gav en HELT annan bild av deras liv....
    Mannen ställde sig genast vid hennes sida. Han berättade att han ljugit och aldrig ville lämna. Kontakten med mig bröts abrupt.

    Det har nu gått fyra månader och jag tänker på denna mannen varje timme. Han var mitt livs kärlek och jag är helt säker på att han kände samma sak. Jag förstår inte varför han stannar? Han skrev ett brev till mig där han förklarade att han med distans till det hela insett att relationen med mig bara var en flykt, en förälskelse, i hans knackiga äktenskap och dåliga mående. Men att han inte hade några älta känslor för mig och bad om ursäkt för att han utnyttjat mig men nu ville satsa till tusen procent på sin fru och inte ha mer kontakt med mig.

    VARFÖR DÅ????

  • Svar på tråden varför stannar han hos sin fru?
  • Anonym (Andra)
    Anonym (Edwin) skrev 2016-05-31 08:47:47 följande:
    Om du kände honom så väl som du påstår borde du vetat att han ljög för dig om sin fru och äktenskap, eller hur?
    Han smutskastade sin fru jättemycket! Jag trodde på det såklart....
  • Anonym (Andra)
    Anonym (blåst) skrev 2016-05-31 10:18:48 följande:
    Tydligen kände du inte honom så väl som du trodde eller hur? Annars hade du väl inte blivit så lurad som du blev?

    Sånt känner man? Vilka man? Du eller han? Han verkar ju inte ha känt som du, det har han ju sagt själv. Varför envisas du med att försöka göra sanning av en massa lögner? Är det för att det är lättare än att behöva inse att du offrade ditt äktenskap för ingenting och att allt bara var en fantasi?

    Ärligt talat TS, du behöver söka hjälp, du resonerar extremt världsfrånvarande just nu, finns liksom ingen koppling till verkligheten alls, du behöver professionell hjälp att komma ner på jorden igen, alternativet är att du slösar bort åratal på att sukta efter ett svin som blåst dig grundligen och som redan gjort det klart för dig att han inte vill ha dig.
    Gick i terapi ett par gånger men det hjälpte inte..... Jag är så ledsen och lurad och det känns som att han utnyttjat mig massor om han inte lämnar nu...
  • Anonym (Edwin)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 10:29:26 följande:

    Gick i terapi ett par gånger men det hjälpte inte..... Jag är så ledsen och lurad och det känns som att han utnyttjat mig massor om han inte lämnar nu...


    Det kan ta minst ett år innan dom vet att det gick att rädda äktenskapet eller inte.

    Det är inget som tar två gånger i terapi. Det krävs hårt jobb och tid för att få tillbaka tillit och förtroende igen.

    Han har valt att göra det jobbet tillsammans med sin fru. Han valde henne. Han kommer givetvis inte att lämna henne. Och om han gör det så väljer han förmodligen inte dig ändå.
  • Anonym (Wake up and smell the coffie..)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 10:28:35 följande:
    Han smutskastade sin fru jättemycket! Jag trodde på det såklart....
    Lita aldrig på en man som smutskastar sin fru! Ingen seriös man värd namnet gör det. Kan han smutskasta henne, så kan han också smutskasta dig.

    Fullständigt omöjligt att begripa hur du kan sukta efter en sån skitstövel. Du borde vara glad att han nu visat sitt rätta ansikte. Hur skulle du någonsin kunna lita på en sån, om det mot all förman skulle bli ni? Det han gjorde med dig, kan han också göra mot dig. Tro inte annat!

  • Anonym (blåst)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 10:29:26 följande:
    Gick i terapi ett par gånger men det hjälpte inte..... Jag är så ledsen och lurad och det känns som att han utnyttjat mig massor om han inte lämnar nu...
    OK, då förstår jag, du hänger kvar på det lilla hoppet om att han ska lämna, för då är det ju inte sant att han blåst dig grundligen, trotts att han uttryckligen sagt att han inte vill ha dig, men du hoppas på att det inte är sant, du vill inte se verkligheten trotts att den står mitt framför ögonen på dig, du flyr in i en låtsasvärld istället för den är mindre plågsam..... det finns ett namn för det där TS, det kallas för eskapism och förnekelse,,,

    Eskapism
    Verklighetsflykt eller dagdrömmeri. Man skyddar sig från den obehagliga verkligheten genom att tränga bort den under en längre eller kortare period. Eskapismen kan fungera som en viloplats för en trasig själ och kan ge hopp inför framtiden. Börjar en människa föredra fantasin framför verkligheten riskerar det att vara destruktivt.


    Exempel på eskapism:


    Ett barn upplever att livet är för svårt och att föräldrarna inte motsvarar förväntningarna och inte hanterar omvärldens krav, kan fly in i dagdrömmeri.

    Förnekande
    Förnekande är en mycket vanlig försvarsmekanism. Individen kan förneka farorna från yttervärlden när de blir allt för påfrestande. Förnekande skiljer sig från bortträngning där personen tillfälligt lyckas "glömma" faran eller minnet. Vid förnekande tränger man inte bort impulser, men blundar för informationen. Det hela kan liknas med ett strutsbeteende.


    Ett barn nekar till att det snattat eller varit elakt mot ett syskon.
    En överviktig person anser att denne har ett lågt och nyttigt matintag.
    Ett par bråkar med varandra utan att nå en lösning, varvid ena parten förnekar hela konflikten.

    Iof är det ganska naturligt i ditt fall eftersom du offrat ganska mycket på ingenting, men problemet med förnekelse är att den stoppar din läkeprocess, den gör så att du blir kvar och stampar på samma ställe utan att läka, inte bra alls. För att läka måste man först kunna acceptera det som hänt för sig själv, först då kan man påbörja sin process. Bra att du sökte hjälp, ge inte upp så snabbt, fortsätt med det, 2 ggr hjälper ingenting det tar lång tid att återhämta sig från en sån grej, du har inte ens kommit över chockfasen än, du har liksom inte riktigt fattat att det är på riktigt än, det kommer komma, men inte så länge du lever i förnekelse och flyr in i en låtsasvärld. Fortsätt med terapi, du behöver någon som lotsar dig rätt just nu när du svävar omkring utan kontakt med verkligheten, tids nog kommer du inse och det kommer göra väldigt ont, men du kommer läka och förhoppningsvis dra lärdom av det. Som ett infekterat sår, det läker inte förrän man sticker hål på den och gör rent den, det gör ont, men det måste göras.
  • Anonym (behöver inte gissa)
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 10:28:35 följande:
    Han smutskastade sin fru jättemycket! Jag trodde på det såklart....
    Till en annan gång vet du att män som pratar skit om sin partner är värdelösa. Den som pratar skit om någon annan är samma som i annat sammanhang pratar skit om dig själv. Och varför skulle han stanna med en partner om det var så mycket fel på henne? Du skulle veta vad mitt ex slog i sina älskarinnor om mig...(Ja, plural; jag var dum nog att tro på hans bortförklaringar och böner ett par gånger för mycket.) De gånger de upptäckte min existens alltså. Det var några år sedan och det var inte lika lättillgängligt som nu att se om man levde ihop med någon.

    Varför din fling/älskare/f d arbetskamrat/livs kärlek väljer att stanna med nuvarande fru (som han hade parallellt under hela er kontakt) vet jag inte varför du behöver fråga dig. Han har ju sagt det i klartext. Han värderar deras relation och vill ha kvar den, och hade aldrig tänkt sig att den extra krydda i sitt liv han fick ihop med dig kunde riskera den. Förmodligen var han förälskad i dig den där perioden men när han riskerade sitt äktenskap gjorde ha snabbt valet att förälskelsen inte var värd att riskera äktenskapet för.
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 10:29:26 följande:
    Gick i terapi ett par gånger men det hjälpte inte..... Jag är så ledsen och lurad och det känns som att han utnyttjat mig massor om han inte lämnar nu...
    Ja, han lurade dig med löften han inte var beredd att leva upp till och du är inte den första som blivit lurad. Att han inte vill lämna frun har han ju redan sagt. Bollen ligger hos hans fru. Skulle deras förhållande ta slut så är det för att hon lämnar honom, inte tvärtom. Och om han blir övertygad om att chanserna hos henne är noll är det ju möjligt att han kommer krypande till dig igen, om du vill ha honom på de premisserna.

    Men oavsett om han stannar hos sin fru, varför upplever du dig utnyttjad? För att du "släppte till" någon som inte vill satsa fullt ut på dig? För att du bröt upp från en relation "i onödan"? Om du bröt upp så bedömde du väl - i motsats till din älskare - inte att det förhållandet var värdefullt nog att behålla. Fullt möjligt att du undermedvetet använde en förälskelse som språngbräda för att ta dig ur en relation du var trött på men inte orkade lämna. Häftiga förälskelser som den du beskriver mellan er kommer ofta just när man behöver en nytändning. Eller har du börjat sakna ditt ex och ångra separationen och därför upplever dig lurad? Upplever dig ha blivit syndabocken i den egna skilsmässan/mår dåligt av lesenhet hos barn etc och hade velat ha den djupa gemenskap du upplevde under förälskelsefasen med den här mannen för att kompensera det?
    Oavsett, sluta hänga upp ditt mående på den här mannen och gör saker du själv mår bra av.

  • Fjäril kär
    Anonym (Andra) skrev 2016-05-31 10:28:35 följande:

    Han smutskastade sin fru jättemycket! Jag trodde på det såklart....


    Du svalde lögnen helt enkelt för att du inte kände honom tillräckligt väl.
  • Anonym (blåst)
    Fjäril kär skrev 2016-05-31 11:32:11 följande:
    Du svalde lögnen helt enkelt för att du inte kände honom tillräckligt väl.
    Dels det men förmodligen också för att hon bara såg det hon ville se... klassisk älskarinna syndrom.... man ser bara de positiva och blundar för det negativa trotts att det finns där mitt framför näsan på en.

    Hon blundade för att en man som smutskastar sin partner förmodligen inte är så trevlig och kommer göra likadan mot henne

    Hon blundade för att en man som kontinuerligt bedrar sin partner och familj istället för att göra ett val och avsluta det han redan har för att satsa på den nya förmodligen är en ganska feg och skrupelfri person

    Hon blundade för att om han velat vara med henne så hade han gjort ett val för länge sen.

    Och det sorgligaste är att hon fortsätter blunda nu när alla lögner dratts fram i ljuset, trotts att mannen erkänt att allt varit skitsnack och att han väljer sin fru före TS så vill TS inte tro på det och väljer hellre att fly in i en låtsasvärld för att slippa acceptera att hon blev blåst och att hon offrade sitt förhållande för ingenting.
  • Fjäril kär

    Det största misstag du egentligen gjorde TS var att ligga med honom innan han lämnat sin fru.

    Hade du nekat honom sex hade du haft både heder och äktenskap kvar och då även haft möjligheten att han väljer dig på riktigt.

    Nu valde du att ligga med honom och konsekvenserna blev att du är utan både honom och din man.

  • Anonym (B)
    Fjäril kär skrev 2016-05-31 11:59:31 följande:

    Det största misstag du egentligen gjorde TS var att ligga med honom innan han lämnat sin fru.

    Hade du nekat honom sex hade du haft både heder och äktenskap kvar och då även haft möjligheten att han väljer dig på riktigt.

    Nu valde du att ligga med honom och konsekvenserna blev att du är utan både honom och din man.


    Tror inte äktenskapet var något att ha om hon så lättvindigt kastade bort det. Skönt för hennes ex man som får chansen att hitta en bra partner iaf :)

    Men ja, ts stolthet och heder är ju borta och det lär verkligen kännas i magen. Uppenbarligen har hon ju ingen självrespekt heller så som hon resonerar såhär i efterhand (att hon fortfarande vill ha honom och försöker sabotera mellan frun och honom).
Svar på tråden varför stannar han hos sin fru?