Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Är tre till fyra aktiviteter för mycket för en (snart) sexåring?

    Hej!

    Jag undrar om det är för mycket för en sexåring med tre till fyra föreningsaktiviteter i veckan?

    Barnet kommer endast att vara i skolan mellan klockan åtta och ett, fem dagar i veckan. Så barnet har alltså inte extremt långa dagar.

    Tilläggas bör även att det är barnet själv som vill gå (eller iaf testa) samtliga tre-fyra aktiviteter.

    Så, vad säger ni; okej eller ej?

  • Svar på tråden Är tre till fyra aktiviteter för mycket för en (snart) sexåring?
  • Anonym (Mamma)

    Tillägg: det är alltså tre-fyra olika aktiviteter, där vardera aktivitet är en dag i veckan och en timme åt gången. Samtliga aktiviteter har en "egen" dag.

  • Anonym (Mamma)

    Vi har räknat med att det ska funka när skolan drar igång. Sexårs-åk tre går i skolan mellan klockan åtta och ett. Barnet hämtas klockan ett.

  • Anonym (Mamma)

    Barnet kommer att få prova på samtliga altivteter tre ggr innan barnet bestämmer sig. Men om barnet bestämmer sig för att fortsätta, då får barne gå dit vid varje tillfälle terminen ut. Man kan inte ta upp en plats och sedan komma och gå som man vill. Så, nej, bestämmer sig barnet efter tre provtillfällen att barnet vill börja, då får barne fortsätta terminen ut. Vad lär jag mitt barn annars liksom!?

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Öö) skrev 2016-05-31 17:59:33 följande:

    För allas trevnad bestämde vi tidigt att två aktiviteter samtidigt fick räcka. Tills de var simkunniga var simskola en av dem. Ibland händer det ju att en aktivitet har flera träffar/vecka, typ fotboll. Nu är de stora nog att ta sig själva till o från sina aktiviteter så då får de ha fler om de vill, dock är det ju mer med skolan så det räcker bra. Vår regel har också alltid varit att man provar, bestämmer sig och betalar och sen GÅR man tills terminen är slut!


    Precis så jag tänkt. Samtliga aktiviteter har tre provtillfällen, så barnet får prova en, två eller hela tre ggr innan barnet bestämmer sig. Om barnet bestämmer sig för att fortsätta, - och bli en betalande medlem, - så får barnet fortsätta terminen ut, helt klart!
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Man väljer själv) skrev 2016-05-31 18:03:18 följande:

    Mina barn har en sommaraktivitet och en vinteraktivitet. De måste få tid att umgås m vänner och ha "tråkigt" ibland oxå, det är nyttigt för dom att hitta på grejer själva ibland .

    Känns som att 3-4 aktiviteter är mkt och eftersom du ändå skapar en tråd om det så kanske du känner det själv oxå?

    Det är väl upp till var o en hur mkt man vill köra på aktiviteter och så men man ska inte glömma bort sig själv på vägen och har man fler barn kan det bli svårt att få ihop praktiskt.


    Jag startade tråden efter att ha sett sådana kommentarer i liknande trådar; dvs att det är för många aktiviteter. Men kommentarerna verkade bara komma från folk som hade sina barn på förskola och fritids fram till fem, eller senare, om dagarna. Och då är det ju en annan sak. Är man ifrån sitt barn så mycket om dagarna, så är det klart att man prioriterar tiden tillsammans efter jobbet.

    Men nu har ju vi all tid i världen - är verkligen tre till fyra altivteter för mycket då? Barnet kommer ju att ha 3-4 dagar ledigt varje vecka, samt flera timmar mellan skola och fritidsaktivitet att leka (eller ha tråkigt) på.
Svar på tråden Är tre till fyra aktiviteter för mycket för en (snart) sexåring?