• Medberoende

    Utredning på gång, stötta varandra?

    Hej hoppar in jag med! Har försökt i snart två år med min nuvarande man och va utan skydd i två med mitt ex. Vart gravid i förra året men det slutade i missfall. Men nu har jag ringt å vi ska till en privat klinik i mitten av oktober. Är ganska nervös men lättad på ett sätt.

    Det har varit ett hemskt år med nära familjemedlemmar och vänner som ynglar av sig tittsomtätt.. och jag ska erkänna att jag är extremt bitter efter sammanlagt fyra år utan nått och jag är bara 25 &1 /2...

    Men vad kan vi förvänta oss på vårt första besök eller vad är det som händer då?

  • Medberoende
    Madeeleenee skrev 2016-09-12 18:28:32 följande:

    Hej och välkommen! Har förstått att det är olika beroende på vart man bor, själv hör jag till Dalarnas landsting. Sökte till kvinnokliniken i Mora. Vi fick hem hälsodeklaration som vi båda skulle fylla i. Efter det tog det väl en dryg vecka (efter att jag ringt skall tilläggas) innan jag lämnade blodprov. Pga min. Långa cykel tog de prover på fsh, ths, prolaktin. Minsambo lämnade spermaprov förra veckan. Var tvungen att åka till Falun för det dock. Nu väntar vi på att få en tid hos fertilitetsläkaren för att få svar på blodprov/spermaprov (vilket jag gissar är bra då sambon redan har barn). Då ska de även göra VUL på mig och vidare diskutera hur vi ska gå vidare utifrån provsvaren och undersökningen. Väntar som på nålar! Detta är rutinen här uppe iaf som jag förstått det....

    Vart bor du? Har du regelbunden cykel/äl? Om man får fråga :) jag. Är 28 och sprit gravid en gång gjorde dock abort. Var 16 och slarvig..... Ångrar det idag.. Inte aborten i sig men att Ann var så oansvarig. Känns som karma idag..


    Jag hoppas dom hittar en lösning till er!

    Vi bor i Södermanland och ja jag har regelbunden äl och mens. Det har hänt dock ca 1 gång om året då jag har en längre cykel men annars går det som en klocka och kan till och med känna äl ibland.

    Som sagt är ganska spänd på utredningen och orolig att någon jävel kommer å säger att man ska slappna av å inte tänka på pluss å bebisar. Är även orolig att dom inte kommer hitta nått fel på oss heller för vad finns det för alternativ sen? Gubben verkar inte riktigt förstå min oro heller han försöker säkert å säger att det kommer så småningom. Och om inget går så är adoption inget val för vår del hellr då han finns i brottsregistret. Gaaah det är ettjävla skit det här.

    Aja nu är steget tagit så om 4 veckor är första besöket.
  • Medberoende

    Madeeleen: Karman kan kasta sigi väggen!! Jag kan tänka mig hur jobbigt det måste va! Men när skulle ni träffa doktorn? Jag håller tummarna för alla er här inne!!

  • Medberoende

    Nä det har han inte. Han lär lämna när utredningen börjar. Dock så har jag ssjukt ont vid mens så jan ju vara endomentrios eller blockerade äggledare orsakerna kan va många... Men jag har hört att spolning har hjälp många bla svärmor. Liksom sköljer bort skit.

    Är någon här som gjort spolning? Gör det ont?

  • Medberoende

    Det är svårt med endo.. Har sökt hjälp för det två gånger. Första gången fick jag en klapp på huvudet och en förklaring att unga flickor har ont. Och andra gången fick jag vänta i tre månader men en vecka innan plussade jag så jag bokade av. Det kan ju sätta sig på äggledarna osv ibland undrar jag om det sätter sig på tarmarna åxå då det gör jävulskt ont att skita under mens samt den extrema mens smärtan (lite detaljerat sry jag är inte så pryd av mig ????) Jag hoppas att det inte är det iaf för jag har ingen lust med titthål eller operation.. Menmen jag ska dock lägga allt på bordet så får vi se vad dom säger!

    Men har ni sagt något om utredning osv till era arbetsgivare? Jag har inte sagt något om det ännu men det lär bli några timma borta med alla läkarbesök och provtagningar.

  • Medberoende

    Aah va skönt! Jobbar bara med män så har ingen lust å förklara för dom :P

    Har ni testat många knep för att bli gravida?

    Har sjävl testat bisolvon, vitamier, krämer å clearblue monitor hitills!

  • Medberoende

    Oh nej jag har tagit det med en nypa salt som med allt annat. Jag vet att jag är npgolunda hälsosam men äter onyttigt ibland dricker sällan osv. Hade kanske kunnat vara mer aktiv men jag tycker alla hundpromenader räcker gott.

    Men jag mest besviken på clearblue datan. Den pajade efter tre månader och trodde mina äl test va gravtrst plus att stickorna är jäklugt dyra..

  • Medberoende

    Japp allt med måtta lixom!

    Försökte men dom påstod att jag inte hade skött den enligt bruksanvisningen ???? aja dom kan ta sig i arslet iaf ? jag känner iaf mina ägglossningar ändå ????

  • Medberoende

    Carolisa: Det tror jag inte dom gör ???? När är det ni ska dit då? Skönt att det är i rullning nu!

    Kaleidoskop 88:

    Usch vad jobbigt! Det är mycket splittrade känslor du har :/ Jo jag har åxå tänkt att man kanske ska strunta i det.. Det gjorde jag åxå men då vart jag spontant gravid efter nått år men det slutade i missfall å efter det vart längtan bara starkare och slog tillslut i full kraft. Vi har ju chansen att tänka över detta beslut om barn 1000 gånger än om vi blivit gravida som alla andra. Det är fram å tillbaka hela tiden. Och beslutet om utredning kändes som vi bästämde att vi skulle bild familj en andra gång

  • Medberoende

    Cyanea - vad fint inlägg! Å det är bra tankar som jag kommer att ta med mg ????

    Johannajw - Hej å välkommen! Jag har inte kommit så långt som du men jag och gubben har ett första besök om 4 veckor efter två års försök.

    Life02 - välkommen du med! :)

    Madelene - Äntligen!;! Ca samtidigt som mig då!! Hur känns det för dig nu när du vet när besöket blir av? :)

  • Medberoende
    Madeeleenee skrev 2016-09-18 19:16:29 följande:

    Ja, vilket datum ska du gå? Känns jätteskönt att ha ett datum att förhålla sig till nu, även om det känns långt dit! Är bara glad att vi äntligen (förhoppnibgsvis) får nåt svar på varför min mens är så oregelbunden, hormon rubbning eller pco är min och sambons absoluta hypotes. Har en del symptom på pco dock inte övervikt. Hoppas såklart på något 'enkelt' fel som kan rättas till relativt lätt men ska väl vara inställd på att det kan ta tid och vara mer problematiskt. Men jag försökerse det positivt! Hur känns det för dig?


    Den 14:e! Jo det är mycket blandat. Det känns skönt att det är på gång och hoppas vi kan få lite svar. men samtidigt skuldkänslor om jag gjort något mot mig själv. Sen är jag orolig att jag ska bli nongalerad (stavas?) av sjukvården. Så det är en mix av känslor!!!
  • Medberoende

    Välkommen Life02!

    Vet inte så mycket heller! Har inte lämnat någon hälsodeklaration eller blodprover ännu men ett besök i mitten av oktober.

    Vart håller ni hus då? :)

    Men här är det snart mens dags om typ 6 dagar och som alltid går jag å undrar å testar varannan dag.. vänder å vrider gärna på dom åxå...

    Dock så va min mens tre veckor sen förra cykeln det va jävligt irriterande... det gick åt många test då..

  • Medberoende
    Marrelita85 skrev 2016-09-21 21:45:55 följande:

    Vi har fått tid den 17/11 för vårt första informationssamtal. Hoppas jag får lämna blodprov redan då. Vi ska ha fyllt i en varsin hälsodeklaration. 

    Jag går och väntar på ÄL. Hade typ 4 tabletter rosenrot kvar sedan förra vändan jag försökte bli gravid. Har dock haft flera mellanblödningar/spotting nu innan ÄL som jag inte brukar ha, har haft det de senaste åren efter ÄL. Har sett att det ev. kan bli så av rosenrot? Har även haft rejält ont i äggstockarna till och från.

    Har börjat med NC (naturalcycles) denna cykeln för att få full koll på min kropp, lika spännande varje dag vad tempen skall visa. Nu jäklar ska det optimeras, hoppas ju kunna bli gravid på egen hand in i det sista för att slippa hålla på med fertilitetsutredning igen, tyckte det var SÅ otroligt jobbigt sist. Särskilt eftersom det kändes som att personalen var så känslokalla och inte brydde sig. Kör med clearblue ÄL test nu, ingen glad gubbe ännu. Evig väntan.  


    Så du får åxå ont i tjejbollarna?

    Men vad har du för termometer till NC ? Hur tycker du att det funkar änsålänge då? Är det smidigt?

    Känner samma sak att man vill försöka in i det sisya ! Men känner på mig att det blev nog inget nu heller..

    Fick mail av lillsyrran igår. Ett ul bild av deras. Jag har fortfarande svårt att prata om hennes graviditet. Känns fruktansvärt orättvist. Och jag är hemsk som tycker det åxå. Jag är självklart glad för deras skull men jag är inte glad för min skull..
  • Medberoende

    Hejsan på er alla!

    Det va några veckor sedan jag var här innebär :)

    Men mitt första besök som skulle varit den fjortonde vårt framskjutet en vecka så i fredags va vi på kvinnohälsan å pratade med en läkare. Hon gjorde en vul och det såg normalt ut med ca 10 blåsor på varje ( tror de va de hon räknade) och remiss för provtagning vilket jag hann lämna i fredags. Samt gubben fick remiss att lämna simmare. Men det va tydligen väntetid för att lämna så det lär nog ta 2 månader innan dom är räknade.

    Men det är skönt att det va klart men nu blir det mer väntan på provsvar...

    Hur har det gått för er nu? Har inte läst i kapp ännu :)

  • Medberoende

    Hejsan!

    Det va längesedan jag va inne och vart förvånad å glad att tråden är igång fortfarande!!!

    Har inte hunnit läsa så jag bara hoppar in och ger er en uppdatering.

    Gubben drog ut på spermaproven i evigheter och nu har det kommit tillbaka med ett dåligt resultat på 7mlj/ml och vi ska träffa läkaren i augusti. Som jag förstått det så blir det ivf och hjälp att få in sperman i ägget!

    Min syster har fått sin lilla flicka och är jätte söt och jag har kommit över dom jobbigaste känslorna av avundsjuka!

  • Medberoende

    Vanligtvis men på första besöket sa läkaren om det ligger vid gränsen så gör man det men han ligger långt under den, men hon kanske kommer ta ett till. Har dock köpt folsyra och zink till gubben som han äter nu, sett en artikel om det, kan ju inte skada!

    Det är oerhört skönt att veta vad som e fel!! En lättnadskänsla :) det känns som att sexlivet återgår till det normala ingen press lixom :)

Svar på tråden Utredning på gång, stötta varandra?