• Meriall

    Syskon med diagnoser

    Med tanke på att neuropsykiatriska diagnoser är till stor del ärftligt så låter det inte så konstigt att helsyskon får det. Lite otur kanske men inte alls orimligt.

  • Meriall
    MammaJD skrev 2016-09-26 16:20:46 följande:

    Jag kan egentligen ingenting om detta men det är något jag funderat mycket över. Är inte detta diagnoser man får efter att man bedömer hur personen "beter sig"? Jag har en hel del barn och vuxna omkring mig med dessa diagnoser. Precis som många andra idag har. Som jag förstått det så är det inte alls bevisat att dessa diagnoser alltid är medfödda, däremot finns det de som tror att de kan uppstå pga miljön. Om du ts tycker att barnen förändrats och att du inte märkte av när de var yngre att de skulle ha dessa diagnoser, kan det i så fall bero på miljön att de utvecklat dem?


    Nej adhd/add och asperger/autism är medfött och måste ses i mycket tidig ålder för att man ska få diagnos. Man kan inte få det senare i livet. Man kan ju få diagnosen senare men då måste man ändå haft symptom innan. Det är inte beteendestörningar utan neurologiska problem. Tvångssyndrom däremot kan uppstå pga miljö/stress.
Svar på tråden Syskon med diagnoser