• lövet2

    HEMSK 6-åring..

    6-åringar är hemska. Det hör liksom till åldern. Allt du beskriver, känner jag igen från alla mina barn. Plus förstås att var och en haft någon specialitet som de lagt till. Äldsta dottern slog småbarn med pinnar, en dotter körde hela tiden med "Varför tycker ni mycket mer om mina syskon än om mig? Snyft snyft!", en av ungarna rymde hemifrån 3 gånger osv.
    De växer i från det där, men om ni föräldrar beter er illa under tiden, så blir det en liten tagg som sitter kvar.

  • lövet2
    Anonym (Orkar snart inte mer..) skrev 2016-10-23 23:20:31 följande:
    Har anat att det "ska va så" när man är 6år.. Märkte dock inte det så mycket när äldsta dottern va 6år.. 
    Jobbigast och en stor del av problemet är nog också att min man/pappan beter sig som han gör mot henne... Kämpar lika mycket med hans attityd som med 6: åringens.  Älskar ju honom men hans humör/brist på tålamod o ovilja att ändra sig är skit jobbigt att hantera. Jag jobbar stenhårt på tankesätt och beteende mot barnen men han bara skriker och tjafsar emot dom... Det är liksom att hälla bensin på eld.
    Ibland känns det som jag har 3 barn att medla mellan. 

    Känns som han tröttnat på att vara förälder o tror att dom "är stora nu" och att han kan luta sig tillbaka. Dubbel suck! 
    Jag känner igen det där beteendet. Någonstans på vägen, så upptäckte jag att jag hade hela ansvaret för uppfostran, eftersom mannen bara tjafsade och skällde på barnen i stället för att uppfostra. Han jagade upp dem och sedan åkte han på jobbet och överlämnade hela röran åt mig att reda upp. Tråkigt när det blir så.
Svar på tråden HEMSK 6-åring..