• varmlanning

    hur länge låter ni bebis skrika?

    Har en liten kille här hemma på snart 4 veckor. Han har kolik och gråter och skriker hela sin vakna tid. Han ha4 bara uppehåll när han äter sen börjar han skrika inom 5 min efter han ätit.

    Jag vet att man ska undvika att lämna ett skrikande barn men jag vet inte vad jag ska ta mig till längre. Han skriker knappt mindre för att jag bär. Jag bär när jag går på toa. Jag bär när jag borstar tänder, lagar mat (levt på havregrynsgröt de senaste 2 veckorna så det tar 2 min att tillaga.

    Hur länge låter ni kolikbarn skrika? Jag håller på att dö inombords. Gårkväll höll det på utan uppehåll mellan 16-2330 och imorse började det vid 06 och höll på till 14. Jag ligger brevid vaggar försöker gosa matar. Men jag känner ibland efter ca 3 timmar att jag behöver en femminuterspaus för att få andas. Är man en hemsk mor om man lämnar då?

  • Svar på tråden hur länge låter ni bebis skrika?
  • Magdalena03

    Prova att gå med honom i Baby Björn sele, då minskade koliken för vårt barn. De skall helst inte ligga ner då blir det värre i magen.

  • roller

    Vi hade samma situation med vår dotter, det var verkligen jobbigt men vi hade aldrig lämnat henne ensam och låtit gråta och skrika. Barnet kan få ångest och känna sig övergivet om det lämnas ensam för länge. Någon/ några minuter funkar tex när du fixar någon mat fort eller går på toa osv. Har du testat massage på mage eller kolikmassage? Vi fick tips om att testa massage och den funkade hyfsat bra, inte alltid men det blev mindre skrik och lite längre nätter.

  • varmlanning

    Jag har testat allt och jag bryter snart ihop. Ligger i timmar och smeker över ryggen. Det funkar bäst. Men då kan jag inte laga mat eller nått. Magdroppar och miniform funkar inte alls. Jag känner mig bara uppgiven. Min sambo jobbar långa dagar. Jag får lite avlastning när han kommer hem men ofta när han kommer hem på dagarna så har lillen lyckats somna så det är sällan jag kan få avlastning under de värsta timmarna.

  • lövet2

    Du skriver att han har kolik. Det där låter inte som kolik utan mer som allergi. Mjölk brukar vara vanligast när babyn beter sig så där. Prata med en barnläkare (inte allmänläkare), och till dess kan du pröva att äta helt mjölkfritt i ett par dagar. Är det mjölk, så tar det visserligen ett tag innan det går ur kroppen, men det brukar åtminstone bli bättre rätt fort.

  • varmlanning

    Har en bärsjal. Den funkar ca 15 min sen är det samma igen. Tar längre tid att sätta på den än vad den ger ut i lugn.

  • Lena

    För att du ska orka med kanske han behöver ta en ledig dag mitt i veckan. Det har han rätt till!

  • Maddi

    Det är jobbigt med kolikbebis. Men finns ingen avlastning era föräldrar som skulle kunna komma ibland eller om du åker dit? Eller vänner?

    Om ni just inte har några, vilket vissa inte har, så är de ju faktiskt bättre att lämna ett skrikande barn för att andas lite och få mya krafter.

  • varmlanning
    lövet2 skrev 2016-10-24 19:57:53 följande:

    Du skriver att han har kolik. Det där låter inte som kolik utan mer som allergi. Mjölk brukar vara vanligast när babyn beter sig så där. Prata med en barnläkare (inte allmänläkare), och till dess kan du pröva att äta helt mjölkfritt i ett par dagar. Är det mjölk, så tar det visserligen ett tag innan det går ur kroppen, men det brukar åtminstone bli bättre rätt fort.


    Jag har köpt hem havreprodukter istället för mjölk men jag hinner ju inte laga någon riktig mat ändå. Vet du några ttp färdigpyttipannor eller så helt utan mjölk? Jag tror att han skriker för att han får i sig för mycket luft när han ammar. I slutet av alla skrikperioder brukar han fisa extremt mycket och sedan bajsa i mängder. Så det är som att han inte får ut något främst under nätterna. Idag har han varit extra skrikig på dagen men i övrigt brukar han bara skrika mellan ca 19-04. Vid 04 brukar alla gigantiska fisar komma.
  • Triloppin

    Jag lider med dig. Har du något bärhjälpmedel? Det förenklar väldigt. Ngn tipsade om BabyBjörn. Jag tycker att det finns bättre selar, för både bäraren och barnet. Leta efter ergonomisk bärsele (typ Manduca eller Ergo baby) eller mei tai tex. Bärsjal kan också vara ett alternativ.

    Ni har en fruktansvärt jobbig period nu och man vet inte när det går över. Men kom ihåg att det kommer att göra det. Till sist går det över.

    Personligen tycker jag inte att du är en hemsk mor om du någon gång låter ditt barn ligga och skrika. Du måste ju överleva själv också!

    Finns det någon mer förälder, så att du får avlastning ibland? Mitt råd är att lämna huset i så fall. Så länge man hör barnet kan man inte slappna av, är min erfarenhet.

    Se till att du själv får sömn, mat och social samvaro med vuxna. Det är viktigt för att du ska ta dig genom det här med hälsan i behåll.

    Mina varmaste lyckönskningar.

Svar på tråden hur länge låter ni bebis skrika?