• Rut86

    Vi som just börjat försöka, här kan vi stötta varandra

    vetlanda skrev 2016-12-10 08:57:13 följande:

    Nu tog jag ett graviditetstest. Kommer att ta ett igen om några dar. Med CB istället.

    Det var RFSU testa tidigt.

    Är på Bim -2


    Grattis! Så härligt!
  • Rut86
    Anonym (Littleprincess) skrev 2016-12-12 01:23:04 följande:

    Oj va det har hänt mkt här inne på några dagar :D

    Har lite funderingar... om jag har rätt så har jag ÄL på tisd 13/12. Men i lördags var det 2 blodstimmor i flytningarna på pappret. Kan det då ha varit minÄL? Har aldrig haft några strimmor förut vad jag vet?

    Nu analyserar man ju allt, som ni vet ;)


    Det är tydligen ganska vanligt med mellanblödning fram till äl. Så nog inget konstigt. Sist hade jag lite blod från mens o sen var jag hos gyn dagen efter sista lillla blödningen o då kunde hon se att jag hade ägglossning.
  • Rut86

    Vad har ni för appar för att ha koll på äl? Jag har inte använt ägglossningstest eller koll på temp så vill bara ha lite koll på när äl borde vara på ett ungefär. Har oregelbunden mens så det känns omöjligt. Installerade nu period tracker som verkar mkt bättre än den jag hade innan. Den gör nån slags uträkning utefter menscykeln de senaste månaderna. Så det skiljer nästan en vecka på berälnad äl på de två apparna jag har nu... Enligt period tracker har jag äl på julafton.

  • Rut86
    Aspargus skrev 2016-12-13 18:18:42 följande:

    Jag hade period tracker men jag tyckte den var lite oflexibel om man själv vill bestämma när man hade äl (när man vet säkert liksom). Nu har jag både den (för har massa anteckningar i den) och en som heter Flo som jag tyckte var smidig. Vilken hade du innan?


    Tack för tipset. Laddade ner Flo, den var bra men anpassar inte cykeln. Så nu har oxå båda, chansar lite på när jag är fertil. Den jag hade innan tror jag heter calender men den är inte så bra, då är flo bättre.
  • Rut86
    Starlights skrev 2016-12-27 12:44:47 följande:

    Det blev operation för mig.

    Utomkveds i höger äggledare, som dom tog bort. Så är nu en äggledare fattigare + att de gjorde en "sugning" för att få ut alla rester av blödningen. Men mår ändå relativt bra nu, inte ont längre. Om 4-6 veckor bör menscykeln kommit igång igen och sen får vi börja om att försöka.

    Såå vi har väl inte lika stor chans att lyckas nu, men de säger att kroppen ändå brukar hitta vägar att få det att fungera. Andra äggledaren kan plocka upp ägg från höger äggstock ibland. Men störst chans är väl om man prickar in äl när ägget släppt från vänster, där jag har kvar äggledaren. Var ändå lika bra att de opererade bort den högra, hade man lämnat kvar en skadad/ärrad äggledare hade risken varit stor att det fastnat där igen..

    Så tar en liten paus i fördömandet. Får hoppas att 2017 blir vårt år.


    Låter jobbigt, hoppas verkligen att det går bättre sen när ni är redo att försöka igen.
  • Rut86

    Verkar finnas så mkt jag inte har koll på, livetsgång:)

    Hoppas att det går bra för er alla. Själv har jag nyligen haft äl och hoppas att det går vägen. Det är bara andra försöket och jag är mkt lugnare nu än förra försöket.

  • Rut86
    Virrepannan skrev 2016-12-30 15:21:10 följande:

    Kan mycket väl vara så att du är gravid, men att det är för tidigt att se nått via test.. Avvakta nån vecka till och prova igen :) Lycka till!


    Tack, detta var ett inlägg från förra månaden o mensen kom. Men men.. Nu är äl förbi och går o väntar på att göra test nästa vecka. Så störigt att ha oregelbunden mens o inte riktigt veta när det är dax för test.
  • Rut86
    Fjällsippa skrev 2017-01-06 11:20:57 följande:

    Jag testade positivt i morse!! Gravid 1-2 så det innebär att jag är i vecka 3-4. Äl+11 och BIM -5 eller 6. Eftersom vi fick ett missfall för två månader sen så vågar jag inte ta ut någon glädje i förskott, men lite pirrigt är det allt! Nu håller jag bara tummarna för att det här fröt vill stanna i 9 månader!


    Grattis! Så roligt!

    Själv fick jag min mens igår men får lite hopp när man hör att det går bra för andra :)
  • Rut86
    Anonym (Littleprincess) skrev 2017-01-08 15:16:21 följande:

    Hur går det för er alla?

    Graviditetssymtom?

    Dags för gravtest snart?

    Evig väntan... Iaf är de det för mig :/


    Har just haft min mens. Har köpt ett gäng äglossningstest nu. Hoppas att det inte blir stressande. Men iaf bättre att veta säkert när äl är tänker jag för att öka chansen. Ni som använder äl-tester, hur är er upplevelse?
  • Rut86
    bumblebeez skrev 2017-01-10 14:08:31 följande:

    Jag har följt med här och ser att det hänt lite roliga grejer för vissa, grattis till er! Denna månaden försökte vi, precis som i förra, försök till ett första barn. Jag har inte varit så aktiv själv här utifrån den panikångest som kom förra månaden eftersom jag kopplade det till att jag kanske stressade min egen kropp. Dock kom den tillbaka (jag misstänker pmds- till följd av att använda östrogen-tabletter - obalans). Ett tips till er alla: knapra inte tabletter om det inte finns ett uttalat behov. Denna månad tänkte jag att "jaha, samma jävla symptom med panikångest, då får vi försöka nästa månad istället, om jag fick ett östrogen-överskott nu också). Men till er som är rädda för att inte lyckas bli gravida med pms osv och är lite nojiga, jag fick mitt plus igår. Trots pms-besvären. Trots nästan noll symptom. Trots bara 3 månaders uppehåll från p-piller i 12 år med två riktiga försök. Så det går! :)

    Nu hoppas jag bara graviditeten blir lyckad och att ni andra som försöker också lyckas!

    Symptomen (som inte fanns) för er som vill veta btw: inte ömma eller svullna bröst alls, inget illamående, ytterst få toabesök om man ska tänka på hur mycket vatten jag dricker vanligtvis, liiite trötthet på eftermiddag/kväll men mer morgonpigg. Fick två finnar (men det brukar jag få pga hormonerna). Jag blev dock lite sugen på leverpastej igår och åt en tredjedel av förpackningen med sked(sen var jag färdig med det liksom, inget sug idag). Och mensen kom ju inte, beräknad BIM igår/idag. Fick väldigt svag träningsvärk i magen i helgen dock (inte tränat, men det var heller inte mol/mensvärk). Varken hård eller lös mage. Inte andfådd efter trappor. Känner mig inte gravid så det känns inte helt verkligt ännu. :)


    Grattis!!! Så skönt att höra när det går bra :)
  • Rut86
    Anonym (Sorgsen) skrev 2017-01-15 11:12:54 följande:

    5e försöket, ingenting. Har regelbunden mens, ägglossning enligt temp, tester och app. Har heller ej blivit gravid före de aktiva försöken trots många års oskyddat.

    Doktorn säger att allt ser bra ut hos mig vid VUL etc, snål menstration men det ska ej vara avgörande... Vet att 5 ggr kanske inte är mkt men det känns inte bra... blir så himla ledsen när mensen kommer.

    Kan bakteriell vaginos göra det svårt att bli gravid? Kanske har jag det... ska ringa gyn im igen...


    Fy va tråkigt! Borde ni inte få göra en ordentlig utredning? Ni har ju ändå inte använt skydd innan.
Svar på tråden Vi som just börjat försöka, här kan vi stötta varandra