• NinnaE

    Gravid med syskon bf november-17

    As86 skrev 2017-06-08 18:36:26 följande:

    Kära blivande storebror här hemma verkar ha kommit in i en härlig "jag vill bestämma" fas. Tjoho. Tur att jag mår bra som gravid för nu krävs tålamod delux. :) hellre nu än sen iaf :) men perioden efter dessa härliga utbrott är mysig. Då ser jag hur stor han verkligen börjar bli.


    Den fasen känns igen. Hur gammal är ert första?
  • NinnaE

    Idag har jag gjort halva tiden! :)
    Någon som har funderat på vagn än? Vi hade Teutonia sista och vill ha ngt annat nu. Gärna med större/längre liggdel. Har ni några planer?

  • NinnaE

    Hallå alla!
    Nu är RUL gjort och allt såg fint och normalt ut! Så otroligt tacksam och glad!
    Lite läskigt tycker jag dock det är när de går igenom hjärta och hjärna osv...
    Fröken låg med ansiktet inåt först så läppspalten gick inte att kontrollera. Jag fick resa på mig och röra på mig ett par minuter medans hon la in siffrorna i datorn. Hur 17 ska det här gå till tänkte jag och skuttade runt lite och drog upp benen mot magen lite.
    När jag la mig på britsen igen hade hon faktiskt vänt på sig, vilket teamwork! :) Vi fick då se ljuvliga bilder på avsikter rakt framifrån där hon låg och svalade och greja med sina händer. Lilla hjärtat <3

    Idag ska jag till BM! :) Vet inte/har glömt vad som brukar göras i det här stadiet? Mäts magen? Lyssnas det på hjärtat?

    Önskar er en trevlig onsdag!

  • NinnaE
    Mia86a skrev 2017-06-14 18:58:27 följande:
    Vad härligt att allt såg bra ut!

    Hos oss börjar de mäta magen kring v 20 och jag har för mig att man även lyssnar på hjärtat, men är lite osäker. Sen är det väl det vanliga, stämma av hur man mår och stick i fingret.
    Jag fick inte mäta magen, det dröjer tydligen. Men hjärtat fick jag lyssna på. I övrigt inga prover utan mer koll hur jag mådde och boka in massa nya datum.
    Lycka till alla på era RUL och BM-besök!
  • NinnaE

    När ska man skicka in moderskapsintyget till Försäkringskassan? Är det inom ngr särskild tid?

  • NinnaE
    LillaAnna85 skrev 2017-06-21 15:26:37 följande:
    Vi var på RUL igår! Allt var bra, dottern får en lillebror <3 Blev faktiskt flyttad från 13 november till den 5e :) Skulle inte du också gå snart?
    Oj! Många dar! :)
    Tänk så olika det är, här daterar de inte om än längre vid RUL:et...
  • NinnaE
    LillaAnna85 skrev 2017-06-22 10:04:54 följande:
    Ja det var lite roligt :) Jaha där ser man. Med dottern var det bara nån dag hit eller dit och då ändrade de inte kommer jag ihåg. Men nu var det ju så många dagar ;)
    Verkligen! Får jag fråga vart i landet du bor?
  • NinnaE
    LillaAnna85 skrev 2017-06-22 14:20:20 följande:
    Örebro län :) Du då? Det är synd att de inte kan ha samma regler, kostnader mm i hela landet...
    Jag bor i Linköping! När jag väntade mitt första justerade de datumen vid RUL men tydligen inte längre med motiveringen att det är mer exakt vid första UL:et ????
  • NinnaE
    NinnaE skrev 2017-06-22 16:19:15 följande:
    Jag bor i Linköping! När jag väntade mitt första justerade de datumen vid RUL men tydligen inte längre med motiveringen att det är mer exakt vid första UL:et ????
    Vet om min smiley syns på slutet av ovan meddelande el om den bara bli frågetecken - lär mig aldrig :) Det är en tvekande/grubblande gubbe i vilket fall :)
  • NinnaE
    As86 skrev 2017-06-25 11:50:20 följande:

    Åh... nu börjar hjärnspökena härja runt inom mig. 18+2 idag och 3 dagar kvar till RUL. Magen växer väll men inga tydliga tecken i övrigt. Precis som förra gången. Alltid får man höra "andra gången blir allt tydligare och tidigare" jo tjena. Kände mig snuvad på graviditeten förra gången när allt "man bör känna" missades under såväl graviditet som förlossning.. denna gång verkar bli precis lika. Vet att jag ska vara glad över att jag mår så bra och kan leva normalt och när allt kommer omkring ska jag bara vara glad för att allt säkert är som det ska. Men ibland är det svårt att vara positiv. Längtar så till rörelser och buffar inifrån. Det är så lätt att börja tvivla och skapa orostankar när man mår så bra som jag gör.

    Hoppas att allt går bra för er andra. Snart är vi alla halvvägs.


    Jag tycker inte allt blir tidigare och tydligare i andra graviditeten så känn dig inte ensam. Mot slutet av vecka 19 började jag känna små svaga puffar.
    Är i v 22 nu och känner tydliga rörelser men inte så ofta. Tycker det är rätt skönt att det är lugnt i magen och njuter av det så länge det varar. I slutet av förra grav låg dottern och spjärna med sina långa ben upp på revbenen. Otroligt oskönt! Hoppas jag slipper det denna gång!

    Hoppas du får dina efterlängtade puffar vilken dag som helst nu! :)
Svar på tråden Gravid med syskon bf november-17