• NinnaE

    Gravid med syskon bf november-17

    fixaochdona skrev 2017-10-13 16:49:35 följande:
    Tack för tröstande ord, alltid lite "skönt" att inte vara ensam om sin oro... Vi har två barn sen innan, båda med kolik och extremt dålig sömn första året. Så lite av det kommer ju upp i minnet nu. Men du har rätt- helt onödigt att ta ut något i förskott!

    Jag tar jätntablett varje dag men har ändå under 100 nu. Ska träffa läkare nästa vecka för ev ordination av järndropp. Får du inte lämna regelbundna stick i fingret för att kolla järnet NinnaE??

    Ja, försöker ta det dag för dag. Just idag har jag inte ens kunnat gå trappan ner till tvättstugan pga foglossningen men jag försöker trösta mig med att den ju går bort sen när barnet är ute... :)
    De sticker mig i fingret och kollar Hb:et och det ser bra ut, däremot mina järndepåer har legat lågt, men om jag inte är helt ute och cyklar nu så tar de ett särskilt prov för att få ut det värdet (det vill säga inget de ser på snabbsticket i fingret)? 

    Åh vad jobbigt att inte ens kunna gå ner för trappen. Du har all rätt att klaga! Jag är rätt så rörlig men börjar märka att gör jag för mycket en dag nu så känns det. Men man vill ju så mycket. Jag har tusen idéer och är riktigt i boandet.  Men, är ju trotts allt i v 38 så man får väl börja inse ;)
  • NinnaE

    Nu tror jag jag har en dipp. Det är så märkligt och jag funderar på om det är hormonellt el oro inför förlossningen?

    Från ingen stanns igår blev jag deppig, känner att världen är hemsk (såg Veckans brott om U-båts mordet) känner mig ensam och osedd och stör mig på allt sambon säger/gör och känner att jag tvivlar på att jag ska ta mig igenom förlossningen. Har tom funderat på att ringa och säga att jag vill ha snitt, att jag inte fixar det. (Har ju gått i samtal efter förra förlossningen som var en mardröm). Jag blir tyst och inåtvänd. Idag faller tårarna och jag känner mig bara ledsen och nere...

    Från ingenstans kom detta. Från att va harmonisk, pigg, full av idéer osv...till detta! :(

  • NinnaE
    fixaochdona skrev 2017-10-18 20:18:06 följande:

    Förstår precis! Orken tryter och hormonerna galopperar. Försök göra nåt lite peppande med fokus på EFTER förlossningen! Jag piggade upp mig med att köpa en T-shirt och ett par byxor jag ska ha SEN för att inte lägga all tanke på nuet. Igår tog jag ett långt bad, ansiktsmask och målade naglarna. Har du nåt sånt du kan göra?????

    Peppkram!


    Tack snälla för pepp och tips! :)

    Som av en händelse ringde min BM (med lite provresultaten) just när det var som jobbigast och vi pratade länge.

    Sen gick jag ut och gick, lyssnade på en pod och på em bakade jag med dottern. Så det blev lite som du tipsade om. Fokusera på annat liksom. Att stänga in sig i badrummet för bad, ansiktsmask och naglar är annars ngt jag mår mkt bra av. Känns lite bättre idag! Men det känns lite jobbigt för en strukturerad person som jag att inte veta när och hur det ska ske. Och att barnvakten är 4 h bort...
  • NinnaE
    fixaochdona skrev 2017-10-19 08:34:10 följande:

    Det kan jag verkligen relatera till, frustrationen att inte veta! Vi har barnvakt förvisso ?bara? två timmar bort men det är jättestressade. Hoppas ju det ska gå att lämna barnen på skolan och sen att barnvakten hämtar, när det är dags. Men det är ju omöjligt att veta! Har haft rejäl värk i livmodern och förvärkar nu i snart tre dagar. Var in på koll på förlossningen igår och då sa de att jag är öppen 1-1.5cm och mjuk tapp med 2 cm kvar. Men tydligen kan jag lika gärna gå så 5 veckor till som ett dygn till? Hopplöst ju... särskilt när man går runt och har ont. Men som sagt.... försöker hålla fokus på annat/ tiden efter och det hjälper lite : )


    Så ni har också barnvakt en bit bort! Ja då kan du relatera. Ja kanske att de kan få va kvar på skolan/fritids i undantagsfall om det drar igång den tiden på dygnet. Det var en tanke. Vår tjej kommer få följa med in i värsta värsta fall.

    Ojdå! Spännande med så mkt värkar! Men ovisst och drygt att ha ont såklart! Så är ju inte rimligt att ha det i 5 v! Min BM sa om mina förvärkar att de lika gärna kunde upphöra och försvinna lika fort som de kom också.

    Jag ska tillbaka på undersökning på förlossningen på onsdag. Sist var ju tappen omogen och jag har öppen 1 cm. Får se hur de ser ut då...
  • NinnaE
    Nina 204 skrev 2017-10-20 06:30:12 följande:

    Var ett tag sen jag skrev men har vart på många läkarundersökningar den senaste tiden eftersom de fann något konstigt med mitt hjärta... så nästa vecka blir det kejsarsnitt för min del.. för mitt hjärta orkar inte mer..

    Så just nu känns allt overkligt och lite läskigt eftersom bebisen kommer för tidigt och man hoppas att hjärtat klarar av allt..


    Åh :( Det är så tufft när saker inte blir som man tänkt sig. Men det kommer gå bra! Du är under uppsikt och jag hoppas du får bra med stöd? Förstår din oro för bebisen....Vilken vecka kommer du vara i?
  • NinnaE

    Här är storasyster otålig och otroligt peppad. Pussar på magen och pratar om namn och framtiden med lillesyster hela tiden.

    Så fint!

    Tröst till er som har svårt att sova skönt, jag sover/ligger kanon sen en tid tillbaka så det kan vända!

    En fråga: är det ngn mer som inbland när barnet rör sig känner smärta och obehag? Där nere liksom. Det känns som hon ska krypa ut där nere verkligen, kravla, gräva sig ut själv! :-I

    Inte behandligt alls!

    Kan det va att hon rör huvudet i bäckenet el vad kan det vara?

  • NinnaE

    Ilande har jag haft tidigare men detta är ngt annat! Verkligen som att barnet försöker kräla/kravla/gräva sig ut. Aj! Fattar inte vad det kan vara, händerna kan det ju inte va...

  • NinnaE
    As86 skrev 2017-10-22 07:26:50 följande:

    Vet du hur barnet ligger? Fötter? Annars kan det väll kanske vara en nerv eller något som ligger i kläm när huvudet tränger ner? Bara spekulerar. Vet inte.


    Ja hon ligger med huvudet ner sen många veckor tillbaka. Ej fixerad dock, men det blev aldrig storasyster heller. Men det har haft väldigt svårt att känna så jag har fått gjort ul flera gånger för att de ska vara säkra. Både på förlossning och hos MVC. Så märkligt. Fler som upplevt det?

    Jag är ju i v 39 nu så jag har svårt att tro att hon har plats att ligga på tvären men vem vet. På onsdag ska jag åter in på förlossningen så får vi se...
  • NinnaE
    Nina 204 skrev 2017-10-21 00:26:00 följande:

    Tack så mycket, dom vet inte hur det blir med hjärtat efter.. kommer få gå på kontroller efter..


    Ligger du inlagd nu el får du vara hemma?

    När får du veta vilken dag det blir snitt?
  • NinnaE
    Nina 204 skrev 2017-10-22 19:19:23 följande:

    Jag är hemma med kontroller på akuten.. Ekg varje dag.. det är redan bestämt så på tisdag blir det snitt för min del


    Stort lycka till i morgon! Vi tänker på dig!
Svar på tråden Gravid med syskon bf november-17