Flash Gordon skrev 2017-06-05 14:28:54 följande:
Fisk har alltid varit både ock.
Lax var lyx på 70-talet. Dyrt som tusan. MA var tvungen att boka upp en fisk långt innan midsommar om man ville få tag i det. Sedan kom odlad lax och priserna kraschade. Nu har de gått upp igen pga problem med sjukdomar i norska fiskodlingar.
Torsken har gjort den omvända resan. Från billig vardagsmat på 80-talet till lyx idag.
Så det finns av bägge kategorier. Men i samma prisklasser som kött. Och det var mitt påpekande.
Men många är inte medvetna om att fisk har skiftat en hel del, och till det dyrare i en del fall.
Det är ett par fiskarter som sprungit iväg en hel del.
Sen har vi hittat nya fiskarter som inte har ätits speciellt mycket innan.
Hajmalen var ju en som kom in, finns den ens att köpa idag i nån omfattning?
Vet inte varför vi är så besatta av torsk i Sverige.
Det är en rätt medioker fisk om den inte är absolut färsk.
Skull säga sej är betydligt bättre, men den ratas av många.