kaleidoskop88 skrev 2017-05-25 17:48:11 följande:
Ska servera grillad kycklingfilé (kall) skuren i skivor till en buffé (för 90 personer). Det blir färdiggrillade kycklingfiléer (svensk kyckling) som kommer frysta o redan marinerade o grillade. Dom ÄR goda o saftiga... Men inte så upphetsande goda som jag hade önskat
är det någon som har ett tips på om man kan göra något med dom fastän dom är serveringsklara? Kan man kanske göra någon marinad igen och bara köra kort stund i ugnen kanske?
Alla tips mottages
Vad är det som du tycker saknas?
Vad har du för kryddning nu?
Jag kör ibland en cajunblandning på kyckling, med en Ungersk paprika, som då gör att den får lite hetta.
Passar bra till såna här kyckling, sen är det alltid samma problem och få in smakerna i kycklingen rejält.
Vilket gör så jag ofta delar kycklingfiléer på mitten och steker i hög temp och kortare tid.
Dock ökar risken för att det blir torrt, speciellt om man gör som du fryser in det igen.
Funkar bra i salladen om den är lite torr, då det blir mer som smakbomber.
Så den metoden kanske inte är bra här, men kan vara bra och komma ihåg till framtiden.
Ska det ätas till sallad eller nått liknande?
Eller som varmrätt?
Är det sallad och du inte är nöjd, så är det antagligen att göra det mer smakintensivt.
Är det mer till varmrätt, så kan man göra en sås med mycket smak för att kompenserat.