Inlägg från: student2013 |Visa alla inlägg
  • student2013

    vill inte

    Du kanske ska börja med att kontakta en barnmorska för att se hur långt gången du faktiskt är. Sen få tid för att prata med kurator. Sen om du precis har blivit klar med en utbildning är det bara till att sätta igång och söka jobb. Har du tur får du något snabbt och hinner jobba lite innan kanske inte 8 månader men tillräckligt för att kanske kunna lägga undan en slant att använda till grejer till barnet och för att täcka upp vid föräldraledigheten om ni inte har jobbat innan och har dålig föräldrapenning.

  • student2013
    Anonym (Vilsen) skrev 2017-06-14 17:56:03 följande:
    Jag har jobb redan. Enda nackdelen är att det är ett säljyrke (provisions baserat). Har jobbat men tjänat ca 10 500kr i månaden bara efter skatt. Har dock en hel del sparade pengar. Sambon har fast jobb och betydligt bättre inkomst. Vi har fullt stöd från båda våra familjer också som mer än gärna hjälper till samt bostadsrätt dock bara en tvåa.
    Det är ju bättre än inget jobb alls. Kan du kanske göra det som föräldra ledig hemifrån i några timmar så det kan bli lite extra? Har ni en budget för era utgifter? Fasta och rörliga jämfört med er inkomst? Ställ upp det om ni kan och se hur mycket ni behöver för att gå runt 1 månad enligt kassakollens preliminära beräkning så får du ut 5750kr före skatt om du tar ut 5 dagar i veckan. Det är bra att ni har fullt stöd av era familjer så kanske dem kan ställa upp för er.  Hur stor är er tvåa?
  • student2013
    Anonym (Vilsen) skrev 2017-06-14 20:46:48 följande:
    Jag är helt klar från skolan i september. Trodde det var juni men såg att jag har en tenta i september. Sen kommer jag ju tjäna mer än 10 500kr/månad. Men alltid osäkert när det är provision givetvis, nu har jag trainee lön bara. Tvåan är på 50kvm. Ja, våra föräldrar kommer vi kunna få hjälp från. Men 5700kr/månad innan skatt är ju inte mkt pengar..
    Okej, Men om säg 4 månader så kommer du ha högre lön. Kanske inte mycket mer men lite. Har du tur blir det runt 4000 efter skatt. När du säger storleken tänker jag på min och min mans gamla lägenheten innan vi flyttade. 50 kvm ryser bara av tanken. Vår säng tog upp halva sovrummet så är den som er så är den inte tillräckligt stor för att skaffa barn i :/ Står ni i någon bostadskö?
  • student2013
    Anonym (Vilsen) skrev 2017-06-14 22:29:17 följande:
    Vi kan sälja vår och har kapital att köpa större. Så det löser sig med större bostad :) typ vår minsta oro. Jag oroar mig mest för jobb/ekonomi. Samt att vi ska vara redo.
    Bor ni i storstad eller mindre stad? Du kan kolla upp om ni hade kunnat ha rätt till bostadsbidrag under föräldraledigheten. Hyr man vet jag att man har det men är inte 100 på vad som gäller när man har bostadsrätt. Men det kan vara värt att kolla om man kan få någon hundralapp iallafall.  Har ni pratat något om barn innan du blev gravid?
  • student2013
    Anonym (Vilsen) skrev 2017-06-26 21:58:39 följande:
    Det blir bebis :) nu ska vi bara få ihop logistiken. Jag har ju två tävlingshästar hemma.
    Va kul :) det löser du :) 
  • student2013
    Anonym (Vilsen) skrev 2017-08-22 11:32:08 följande:

    Tänkte bara uppdatera här att allt löst sig fint och jag och sambon nu står som lyckliga husägare till vårt drömhus :D Tack för alla stöttande ord! Jobbet tog det dessutom toppen så allt känns jätte bra.


    Vad kul att höra eller läsa :)
Svar på tråden vill inte