• LFF

    Gravid tvillingar BF jan 18

    Modimi skrev 2017-07-31 14:43:11 följande:

    Hej på er!

    Jag börjar fundera lite på barnkläder och vad man behöver i klädväg första tiden. Våra kommer troligtvis att födas via snitt två-tre veckor innan bf.

    Är det någon av er som har börjat handla kläder? De listor man hittar är oftast för ett barn men hur mycket behöver två?

    :) hoppas ni alla mår bra!


    Har ni tvättmaskin eller en gemensam tvättstuga som man måste boka?

    Vi hade inga överdrivna mängder ombyten just för att vi hade egen tvättmaskin och därmed kunde tvätta när som. Sen hade vi turen att inte ha små kräkisar.
  • LFF
    Hannasundler skrev 2017-08-25 09:17:00 följande:

    Hej jag väntar twins ???? v 18 nu. Vilken vecka är du / ni i? Jag mår sådär. Känner mig mer trött än förra graviditeten. Har en son på 2.5 år. Och de där med vikten tycker jag är jobbigt. Haft ätstörningar tidigare. Vägde 50.5 innan i början och är 1.70. Vägde mig idag. 53 kg. Men känner mig inte tjockare i kroppen. Väger magen o allt annat så mkt? Vet ngn de? Är tufft tycker ja. Hur mår ni?


    Oj, 3kg på 18v är ju inte jättemycket. Jag gick upp 25kg (är också 170cm lång och hade en startvikt på ca 70kg). Här är en bild på mig bara ett par timmar innan vi åkte in för igångsättning på BF

    :
    När jag  kom hem och vägde mig efter en vecka på BB (det hela slutade med snitt) så var det -17kg av de där 25 jag hade gått upp. 

    Försök att inte väga dig så mycket. Prata med din BM om att du har haft ätstörningar och tycker att det är jobbigt att gå upp och om hur ni ska lägga upp det hela framöver. Ät ordentligt, ät hälsosamt, du behöver all extra energi du kan få sen när trollen kommit ut.
  • LFF
    annika1987 skrev 2017-09-09 20:25:26 följande:

    Jag går in i v 19 på måndag och har börjat få sammandragningar. Har även börjat få ont i ryggen trots att jag är relativt vältränad och även gör övningar för att stärka upp bäckenet och rygg.

    Är min första graviditet och vet inte hur vanligt det är med tidiga sammandragningar. Ska jag ta det lugnt eller köra på och inte vara orolig över dem. någon med erfarenheter?


    Prata med din BM. Har du gjort RUL än? Jag skulle absolut ta det lugnare eftersom risken för förtidsbörd är större med tvillingar. Räknas de som enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar?
  • LFF
    Hannasundler skrev 2017-08-25 22:14:51 följande:

    Ja. Jag får nog ta och göra det. Viktigaste är ju att bäbisarnaå mår bra.

    Fin bild på dig med magen ???? var de vanlig förlossning eller snitt?

    På tal om barnvagnar köpte vi babyjogger. Tyckte den var jätte fin och smidig.

    Bil köpte vi kia optima gt. Den är galet stor inne i bilen och bagage. 5 sitsig. Vi får plats med alla 3 barnstolar där bak. En 7 sits bil förlorar mkt bagage. Tänk på de. Me alla vagnar o grejer. ????????

    Vi har beräknat bf årsskiftet prec. Ngt i samma sits?


    Det slutade med snitt efter igångsättningsförsök.
  • LFF
    skånetös1984 skrev 2017-09-19 14:47:44 följande:

    hej,
    hänger gärna med här Skrattande

    Fick tidigt veta via vul att vi väntar tvillingar. chockade är bara förnamnet.

    Är v 13 nu och gjorde kub igår. Allt såg bra ut.Skrattande

    Är det era första barn eller har ni fler sedan innan? Vi har en pojke som kommer vara runt 3 när tvillingarna kommer. Är orolig han ska hamna i kläm då det kommer vara fullt upp med 2 spädbarn samtidigt.


    Mina tvillingar, nu snart 4 år gamla, är våra enda barn. Om ni har möjlighet, var föräldralediga en tid både du och den andre föräldern så kommer ni (sannolikt) att ha gott om tid även för den äldre sonen. I vissa kommuner kan man även ansöka om extra tid på förskolan för syskon till nykomna tvillingar så man inte behöver stressa lika mycket med hämtning och lämning. Då blir det en sak som förblir mer konstant i barnets värld.

    Grattis till tvillingarna och välkommen till en värld full av kaos Flört
  • LFF
    skånetös1984 skrev 2017-09-21 10:42:24 följande:
    Tack=) 

    hur ofta gjorde du UL? jag gjorde som sagt KUB nu i måndags och nästa UL är RUL v 19. Jag skulle gärna vilja göra ett därimellan. Så himla nojjig. Sjukt rädd för MA och blev ju inte bättre nu när det är 2 och mer risk. =/
    Vi gjorde vul i v7+5, fick då veta att det var dubbeltrubbel.

    Sen KUB, RUL och därefter v28, 32 och 36 då mina var DCDA (det som anses som tvåäggs).Räknas de som enäggs (MCDA eller MCMA) så är det ul oftare än så. MCMA är den absolut mest riskfyllda sortens tvillinggraviditet där tvillingarna delar även den inre säcken. Då blir man sjukskriven väldigt tidigt och går på betydligt fler ultraljud (tror det är varje vecka). Prata med din BM och be att få se hur ofta de ska göra ultraljud.

    Vi hade två misslyckade graviditeter i bagaget innan tvillingarna, därav det tidiga vulet. Även om jag var nojjig mellan KUB och RUL så gick tiden rätt fort ändå.
  • LFF
    skånetös1984 skrev 2017-09-21 16:04:20 följande:
    jag gjorde ett tidigt i vecka 7 då jag fick en liten blödning, eller det va mer rosa flytningar och sedan bruna. Då såg de att där va 2 stycken. Gjorde även ett v 9 då gyn tyckte jag skulle komma tillbaka då hon såg lite blod i min livmoder. då såg allt perfekt ut och inget blod.

    Så nu har jag gjort KUB och förväntas vänta i 6 veckor på RUL. Kommer nojja ihjäl mig och skulle gärna vilja ha ett UL där i mellan. Hoppas BM kan förstå min oro pga att det är 2 då det är mer risk. Mina räknas dock som 2 äggs då de har tjock skiljevägg och varsin moderkaka.
    Roliga i det hela är att jag var på gynkontroll precis innan jag blev gravid. Hon sa att hon såg ett moget ägg som nog skulle släppa inom några dagar. ETT ägg! =) Men det kan väl vara så att om det är tvåäggs så gömde den sig bakom kanske. eller så är det enäggs som delades tidigt så det blir som tvåäggs.
    Om de bara såg ett ägg men de är bedömda som DCDA (tvåäggs) så kan de ändå vara enäggisar. Om ägget delar sig under de första tre dagarna så får de tjocka skiljeväggar och egna moderkakor. Ca 25% av alla samkönade DCDA-tvillingar är egentligen enäggisar. Det enda sättet att veta om ett samkönat tvillingpar faktiskt är en- eller tvåäggisar är genom DNA-test. 

    Så, om ni tar reda på kön och det är två av samma sort så är det ca 2000kr för att ta reda på om de är enäggisar eller tvåäggisar Skrattande 

    Alla säger att mina grabbar är väldigt lika och att de säkerligen är enäggisar. Jag är absolut nyfiken men inte 2000kr nyfiken... 
  • LFF
    skånetös1984 skrev 2017-09-21 16:04:20 följande:
    jag gjorde ett tidigt i vecka 7 då jag fick en liten blödning, eller det va mer rosa flytningar och sedan bruna. Då såg de att där va 2 stycken. Gjorde även ett v 9 då gyn tyckte jag skulle komma tillbaka då hon såg lite blod i min livmoder. då såg allt perfekt ut och inget blod.

    Så nu har jag gjort KUB och förväntas vänta i 6 veckor på RUL. Kommer nojja ihjäl mig och skulle gärna vilja ha ett UL där i mellan. Hoppas BM kan förstå min oro pga att det är 2 då det är mer risk. Mina räknas dock som 2 äggs då de har tjock skiljevägg och varsin moderkaka.
    Roliga i det hela är att jag var på gynkontroll precis innan jag blev gravid. Hon sa att hon såg ett moget ägg som nog skulle släppa inom några dagar. ETT ägg! =) Men det kan väl vara så att om det är tvåäggs så gömde den sig bakom kanske. eller så är det enäggs som delades tidigt så det blir som tvåäggs.
    Och du, jag vet så väl oron över att det kan gå åt skogen så är det något så är det bara att skicka ett mess. Jag har varit precis där du är fast för 4 år sedan. Det var först efter RUL jag började kunna slappna av. Men njöt av graviditeten gjorde jag nog aldrig även om jag hade en otroligt bra graviditet. Rädslan fanns där hela tiden. 

    Fick ni bilder med er från KUBen? Titta på dem när det känns jobbigt. Kom ihåg att den största risken för att det ska gå åt skogen har redan varit. Det gör det inte enklare, men det blir inte bättre av att må dåligt heller. Jag mer eller mindre förnekade min graviditet mentalt (även om jag självklart inte åt saker som man inte ska äta som gravid) för att jag inte skulle bli ett totalt nervvrak. Det är det enda jag ångrar idag, att jag ägnade så mycket tid åt att tro att det inte skulle gå vägen denna gång heller. Gör  inte samma misstag som mig utan försök att njuta av det hela!
  • LFF
    lilaemma skrev 2017-10-25 18:58:55 följande:
    Är 7+2 nu och de har infört tidigt ultraljud så snart nog får jag ju veta. Du minns inte när du tog testet och vilket resultat du fick? Jag tror eg bara att det är en, men någta sake är annorlunda denna gång jämfört mina 3 fullgågna tidigare graviditeter. Illamåendet är lika illa som förut, men jag är också extremt trött, somnar om jag kör bil mer än 20 min.. Har också väldigt ont i brösten... Men allt kan ju bero på att jag är äldre den här gången... Pappa är tvilling och har en del tvillingar på mammas sida också... Men som sagt, leker nog mest med tanken för att avleda mig från oron för missfall ( har har 10 tidiga mf så nervositeten är jobbig...)
    Om du har tvillingar på båda sidorna så är det ju stor risk/chans att du bär på den genetiska möjligheten att släppa två ägg. 

    Jag har aldrig testat förrän typ nästan en vecka efter BIM så jag har alltid fått 3+ på mina digitala test. 

    Jag fick mitt bekräftat på ett vul i v7+5 då jag hade en bra gyn och två misslyckade graviditeter bakom mig. 
  • LFF
    lilaemma skrev 2017-10-26 12:57:47 följande:
    Skönt att du fick titta. Har 10 tidiga mf, men aldrig blivit erbjudrn nått extra ul...
    Hade varit i kontakt med gyn innan pga konstig mens och då hade vi pratat om att jag fått två missfall (båda i v12, liten troligen dött v9) och han sa att nästa gång jag plussade skulle jag höra av mig. Så kontakta en gynmottagning och säg att du vill kolla pga många tidigare missfall. 

  • LFF
    La Conejita skrev 2017-11-03 18:55:31 följande:

    Så slarvigt jag svarade. Kämpar med att hålla mig vaken, då är det lätt att missa saker, när man är så trött. Är inte ni andra också väldigt trötta?

    Tack för grattis. Grattis själv, skånetös, och även alla andra. Skånetös, du berättar väl sen hur ultraljudet gick?

    Jo, jag gjorde ett tidigt ultraljud för att kolla hur det gått för de två embryon jag satt in.


    Jag var vansinnigt trött under graviditeten. Hade turen att sambon hämtade mig på jobbet varje dag och jag somnade ofelbart i bilen varje gång. Kl 21 var att vara uppe sent. Det var tur att vi inte hade barn sen tidigare.
  • LFF
    La Conejita skrev 2017-11-05 10:54:43 följande:

    Vad jobbigt. Jag har ingen sambo, så jag kan inte ta det så lugnt som jag skulle behöva, har massor att fixa innan barnen kommer. Jobbade du ända tills de föddes, eller blev du sjukskriven nåt?


    Min BM och läkaren tvingade mig till sjukskrivning i v30. Jag hade inga känningar av något alls med med tanke på att man då är stor som en fullgången enlingsgraviditet så är man rätt slut. När jag varit hemma i ett par dagar insåg jag att det var ett bra beslut. Men grabbarna stannade kvar till v40...
  • LFF
    skånetös1984 skrev 2017-11-08 21:43:38 följande:
    Ok 3 stycken sedan rul. Till mig sa de att nästa va i v 28. Så det är ju en lång väntan på 2 månader till nästa ul.

    Hoppas bmbesöken är tätare så hon kan lyssna på dom. Tycker det e lite jobbigt att inte veta vilken man känner när de buffar runt där inne. O svårare kommer det säkert bli ju större de blir. Man vill ju veta att allt är ok med båda. Men sonen räckte det ju att man kände något liten varje dag men när det e 2 blir man ju säkert mer orolig att det e båda som rör sig o inte bara en.
    Ja, eftersom du har DCDA (tvåäggs) så blir det färre ultraljud (tre extra om inget ofärutsätt händer) än de som har enäggs. 
Svar på tråden Gravid tvillingar BF jan 18