Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Hallå!

    Jag hittade tråden ändå :)

    Jag heter Johanna, är 30 år och bor strax utanför Norrköping tillsammans med sambo, barn och två marsvin. Sambon och jag träffades på jobbet och klickade direkt. Efter bara ett par veckor så bestämde vi oss för att försöka bli gravida och det tog sig på första försöket, så när sonen föddes hade vi inte ens varit tillsammans i ett år. Nu andra gången så tog det sig förmodligen också på första försöket (jag vet inte riktigt, mina sista menscykler var lite kaiko).

    Jag mår oförskämt bra och glömmer ofta att jag är gravid. Inget illamående, ingen extra doftkänslighet, inga cravings. Jag är extra trött och får huvudvärk emellanåt (vilket jag typ aldrig har annars), men annars är det mesta som vanligt. Nu har jag gått och blivit superförkyld dock, hoppas det är bättre till midsommar!


    BF 6 februari, andra barnet. Storebror född 14/10 2015
  • Iowhannah
    Hedda85 skrev 2017-06-21 11:55:06 följande:

    Ah, jag bara väntar på att illamåendet ska kicka in ;)

    Jag är 5+4 nu och har lite blandade men ganska lindriga symptom; molvärk/'mensvärk', trött och lite gråtmild har jag varit sedan äl+7, sedan kom ömma bröst och halsbränna ganska prick när jag gick in i vecka 6. Sen känner jag mig fort mätt och blir svullen om magen, framförallt på eftermiddagar och kvällar. Håller tummarna för ett lindrigt illamående ;)

    Har ni märkt nån skillnad i smak-och luktsinne? Jag tycker att saker smakar och luktar lite starkare än vanligt.


    Den enda skillnaden jag har märkt i lukt- och smaksinne är ett extremt minskat sötsug, och att choklad knappt smakar gott längre. Med sonen klarade jag knappt av nån matlukt alls, sambon fick koka all mat eftersom stekos fick mig att vilja kräkas.
    BF 6 februari, andra barnet
  • Iowhannah

    Ni som gör vul, är det lätt att få tid till det? Hur har ni gått tillväga? Jag har KUB den 27/7 och det känns som så lång tid bort.

    Förvisso räcker det nog att höra hjärtat för att jag ska kunna slappna av.

  • Iowhannah
    Smka skrev 2017-06-21 20:05:00 följande:

    Hej!

    Ansluter mig hit. Jag är 28 år och gravid med andra barnet, har bf 20 februari. Första barnet, en son född 14 februari 2016 tog ett par år av försök men denna gång blev jag gravid utan att vi egentligen försökte. Har inte jättemycket symtom än mer än en enorm trötthet. Vet att jag var rejält trött förra gången också men inte som nu. Är rätt yr också, svartnar för ögonen när jag reser mig. Kanske har järnbrist?


    Grattis! Snacka om att det blir exakt ett år mellan barnen då :)

    Nu är jag bara lekman men järnbrist brukar väl inte visa sig så tidigt? Har du någon koll på hur ditt blodtryck är? Jag har ett ganska lågt blodtryck normalt sett (under förra graviditeten gick det upp till normalnivå) och upplever ofta att jag blir yr och att det svartnar för ögonen om jag reser mig lite för snabbt. Min pappa har också lågt blodtryck och samma sak händer honom.
  • Iowhannah
    Smka skrev 2017-06-21 20:54:50 följande:

    Tack desamma!

    Nä det kanske är för tidigt är säkert bara blodtryck som blivit lite lägre. Två år kommer det att bli mellan barnen om allt går som det ska ??


    Haha, såklart! Det är ju 2018 nästa år XD (tur man är med. Jag skyller på en blandning mellan tidig graviditetshjärna och förkylning.)
  • Iowhannah
    MMX86 skrev 2017-06-21 21:00:01 följande:

    Du kan ju boka privat. Kostade 800:- här i Malmö iaf. Man kunde boka viabilitetsscanning från vecka 8-11 eller tidigt ultraljud från vecka 11-14 tror jag det var :)


    Aha okej. Njae, det är det inte riktigt värt kan jag tycka, då kan jag lika gärna vänta :)
  • Iowhannah
    OFrasisO skrev 2017-06-21 20:39:55 följande:

    Hej tjejer!

    Jag går in i vecka 5 imorgon :) När är det man ska på inskrivning på MVC? Det här blir mitt andra barn om allt går vägen. Minns noll från förra gången, haha.


    Grattis!

    I vårt landsting vill de att man ringer så fort man har testat positivt, främst för att man ska kunna få komma till BM i tid.
  • Iowhannah
    Mysmilla skrev 2017-06-22 06:29:10 följande:

    Jag är 30 år och min sambo 31. Vi har en (nu) 14månaders pojke och har nyligen plussat efter att ha försökt sen jan/feb i år. Hittills inga missfall i bagaget vad jag vet. Hoppas att denna graviditet håller i sig. Beräknat bf enl sista mens 16/2 2018. Sonen var stor vid födseln (5320g) så är rädd att få stort barn igen.


    Vår son var också stor, dock inte lika stor som er (han vägde 4125 gram och var ca 55 cm lång), och jag är också rädd för att få ett till stort barn. Jag hoppas på att kunna få göra TUL för att få veta.

    Märktes det inte på din mage att bebisen var så stor? Känns som att de borde ha tagit ut honom tidigare.
  • Iowhannah
    Hedda85 skrev 2017-06-22 07:54:29 följande:

    Välkomna hit alla nya till tråden!

    Idag kom mitt första riktiga illamående (5+5)... Har mått lite småkymigt då och då tidigare, men det har gått över snabbt. Idag började jag må illa efter halva frukosten och efter sista tuggan vände det sig. Hu, jag avskyr att kräkas, blir alldeles kall och darrig.

    Vad jag fått höra kräktes min mamma inte mycket under graviditeterna, så jag hoppas att jag brås på henne ;)

    Vet du hur graviditeten varit för din egen mamma, och "följer" du henne i symptom?


    Jag har inte pratat så mycket med min mamma om hennes graviditeter, jag frågade mest ut henne inför min första förlossning. Hennes första (och längsta) tog 12 timmar, vilket min också gjorde, och jag hoppas att nästa inte går lika fort som när jag föddes för det känns som att det blir svårt att få till barnvakt i tid då (jag föddes i farstun på BB, det var tydligen nära att jag kom i bilen. 7 minuter tog förlossningen).
Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)