Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    namnbrist skrev 2017-06-30 06:04:31 följande:

    Denna halsbränna gör mig galen, har alltid haft problem med halsbränna men nu är det så mycket värre än vanligt, antar att man inte vågar ta en kur med losec?


    Egentligen borde det inte vara några problem. Förra graviditeten hade jag rediga besvär med halsbränna och fick käka Omeprazol (det verksamma ämnet i Losec). Enligt fass verkar det mest vara när man ammar som man ska tänka lite mer på det.

    Janusinfo skriver: Det finns betryggande erfarenheter av omeprazolanvändning under graviditet och inga hållpunkter för att omeprazol kan vara fosterskadande har framkommit.

    Kör på!
  • Iowhannah
    Nathaliieee skrev 2017-06-29 20:17:30 följande:

    Har nån av er gjort cellprov medans ni har varit gravida? Jag gjorde det i tisdags och är i vecka 8. Bm sa att jag kan börja blöda lite och att det är normalt. Började blöda idag och känner att jag börjar få lite panik. Min första tanke va mf, inte igen....


    Hur mycket blöder du? De flesta blöder iaf lite efter cellprovtagning (eller, jag har gjort det och jag har bara lämnat prov när jag inte varit gravid), och när man är gravid så är slemhinnorna känsligare än vanligt.

    Själva provtagningen kan knappast framkalla ett missfall, de tar ju bara en liten del längst fram på tappen. Isf skulle man inte kunna göra vanliga gyn-undersökningar heller.
  • Iowhannah
    Nathaliieee skrev 2017-06-30 14:10:20 följande:

    Tyvärr så va det missfall :(


    Åh nej :( Hur mår du då?
  • Iowhannah

    Jag var inte alls på inskrivning i dag (jag trodde det eftersom det var det första man gjorde på min förra mvc), det var bara ett hälsosamtal, så det var inte ens tal om att försöka lyssna på hjärtat.

    Nästa anhalt är UL den 27 juli. Tiden går nog fort tills dess :)

  • Iowhannah

    Jag fick samma BM som förra gången så jag är supernöjd! Dessutom blev hon glad över att se mig, vilket fick mig att känna mig väldigt omhändertagen :)

    När jag gick på privat mvc så var hälsosamtal och inskrivning samma sak, men nu bokade vi i princip bara tid för inskrivning. Och så pratade vi lite om förra förlossningen och om vad vi kan göra för att förebygga en förlossningsdepression.

    Hon höll med om att det var onödigt att dela upp det hela, speciellt som vi redan kände varandra och det inte var länge sedan jag fick barn. Men det var bestämt på högsta landstingnivå. Pga semester osv så fick jag, lustigt nog, tid för inskrivning först efter KUB.

  • Iowhannah
    Kelia skrev 2017-07-02 18:49:50 följande:

    Hej!

    Plussade igår efter ca 1 år av försök, aldrig mer p-stav!

    Jag är 29 och min sambo fyller 30 nu i månaden och detta är vårat första barn :) Vi har varit tillsammans i 6 år så det kändes som det var dags.

    Ska ringa barnmorska imorgon, men undrar ungefär hur lång tid det tar innan man får tid för möte nu så här i semestertider, ska resa om en och en halv vecka så hoppas det inte krockar :p

    Även om det är planerat så är vi båda i chock just nu, och har inte berättat för någon :)


    Jag ringde typ tre dagar efter plus och fick tid fyra veckor senare. Jag tror att det beror på landsting och vilken vecka man beräknas vara i.
  • Iowhannah
    reptilina skrev 2017-07-02 23:52:02 följande:

    I mitt landsting verkar det som om man skriver in först v8, om inte komplikationer tillstöter eller om det finns historik som ska tas i beaktning. Men uppenbart inte UL som standard vid inskrivning. :(


    Finns det landsting som har UL som standard vid inskrivning?
  • Iowhannah
    gul sandal skrev 2017-07-03 17:52:24 följande:

    Ååh det är så svårt att bara ha tillit och tålamod.... är rädd för missfall eller att det helt enkelt inte ska finnas nåt... har två barn men innan barnen hade jag fyra missfall varav ett var MA så oron är där hela tiden.

    Idag tog jag ett nytt digitalt test för att se så veckoindikatorn visade mer. Och ja, det gjorde den... den visade 3+ så det känns ju iaf bra. Men helst hade jag velat göra ett vul för att se så allt är rätt....

    Är det fler än jag som är oroliga hela tiden?


    Jag är också rätt orolig. Jag har inga direkta symptom, förutom att jag är svullen, trög i magen, känslosam och trött (men jag jobbar skift och har en småtrotsig 1,5-åring så det hör lite till).

    Förra gången så kände jag de första fosterrörelserna redan i v 13, det vore kul om det skulle bli ännu tidigare den här gången. Plus att det är ett bra tecken på att någonting lever där inne.
  • Iowhannah
    jojjan01 skrev 2017-07-04 15:23:21 följande:

    Ja jag hoppas det. Läkaren ringde nu och sa att värdena på hormonerna i blodprovet jag tog idag såg bra ut, det hade mer än fördubblats sedan i fredags vilket var normalt och bra :)

    Vi ska åka utomlands på söndag så det käns skönt med ett ultraljud till på fredag för att kolla.


    Åh vad skönt! Kan du släppa lite på oron nu?
  • Iowhannah
    alade skrev 2017-07-05 13:11:02 följande:

    Vi har sett vår lilla böna idag, pickande hjärta och allt! Nu längtar jag till att veckorna ska gå så att jag får se den igen vid KUB. <3


    Åh vad härligt! Vilken vecka är du i?
Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)