Inlägg från: Borgaren |Visa alla inlägg
  • Svar på tråden Ygeman , kriminell?
  • Borgaren
    Moderno skrev 2017-07-04 22:28:49 följande:
    Den som är utan skuld kastar första stenen?

    Hellre någon som inom rimliga gränser vet hur det är att leva ett hårdare liv, än blankpolerade politiska robotar som bara levt i sociala medier. Plus att det som skrivs hände för 20-25 år sedan. Uppgifterna påverkar inte mitt förtroende alls.

    Om man däremot i sitt ämbete begår brott, lever osedligt eller drar på sig betalningsanmärkningar, då har man naturligtvis helt förbrukat mitt förtroende.
    Nu är det väl skillnad på ministrar som har ansvar för inrikes säkerhet, och en vanlig medborgare, eller hur?

    Rimlig gräns?, jag tycker Ygeman verkar ha skitit i allt, ingen som helst moral.
  • Borgaren
    Moderno skrev 2017-07-07 17:10:40 följande:
    Jo, men du missar helt min poäng: det är skillnad på vad som må ha hänt för 20-30 år sedan och vad man företar sig i sitt ämbete idag.
    Vi talar om ministern för inrikes frågor, polisens högste politiske chef, spelar det roll att det gått 20 år?, det han gjort säger ju vem han är, hur han tänker.

    Jämför valet för 10 år sen typ, då fick ministrar gå FÖR ATT DE INTE BETALT TV-LICENS..........  men de var ju borgerliga ministrar.....
  • Borgaren
    Moderno skrev 2017-07-08 19:49:18 följande:
    Tycker tv-licenssaken var överdriven. Men om man i sitt ämbete inte betalar tv-licensen bör man nog inte sitta kvar om det inte har skett ett rent misstag.

    Jag tycker inte något som hänt för så länge sedan spelar någon roll, särskilt inte det som lagts ygeman till last. Det har jag redan förklarat. Undantag, naturligtvis, om det hade gällt t.ex. mord.
    Jag är förbluffad faktiskt, hur överseende folk kan vara, men det är väl bara ett ytterligare bevis på dagens politiska förfall, ingen vill bli topppolitiker så vi får vara nöjda med de som ställer upp...
  • Borgaren
    Moderno skrev 2017-07-08 20:14:57 följande:
    Jag är å min sida förbluffad över din egen inställning. Men var och en har sin uppfattning.

    Vad är din åsikt om politiker som beter sig illa under sin ämbetstid (hamnar i slagsmål i fyllan t.ex)?
    Om du hade varit inte så ung??

     inget stolpskott som Ygeman hade tolererats i S för ,säg 20-30 år sen,  min teori gränsande till total sannolikhet, är att Ygeman tolereras för att det finns så ytterst få som vill bli topp-politiker numera.  Egentligen är han totalt diskvalificerad med den bakgrund han har.

    Ang din fråga om politiker som beter sig illa,
    det beror väl på omständigheter osv, det har ju funnits ett par fall av det du beskriver och vad jag vet så har de fått lämna?

    Jag vill påpeka att om Ygeman hade varit på fyllan så hade det varit betydligt mindre allvarligt än det han gjort....
  • Borgaren
    Moderno skrev 2017-07-10 10:21:36 följande:
    Du har säkert större insikt än jag i den socialdemokratiska partipolitiken (är själv helt obunden). Men även för (åtminstone) 20 år sedan hade något som en politiker gjorde på 70-talet inte ändrat mitt förtroende (inom rimliga gränser). Tvärtom, jag hade nog tyckt att denne förtjänade en andra chans även då. 

    Det var ju inte helt lätt för SD att få bort Ekeroth (som väl är precis en sådan person som du syftar på), vilket jag menar är ett solklart exempel på en olämplig politiker (finns naturligtvis många fler exempel). 

    En riksdagspolitiker som slutade att supa och slåss för 20-30 år sedan kan jag alltså acceptera, men inte en som gör det under sin mandattid. 
    Det är skillnad på minister och inte, en minister kan petas på en sekund.
    En minister har högre krav på sig.
  • Borgaren
    KillBill skrev 2017-07-11 09:26:16 följande:

    Ygemans brott där han under icke våldsam demonstration för ökat bostadsbyggande slog upp ett tält på Bromma flygplats  för snart 30 år sedan känns mycket beskedligt om man jämför med sverigedemokratiska riksdagsmän som gjort sig skyldiga till grova brott..


     


    Vet du vad en minister är?  men spelar roll, nu har ju den forne kriminelle gått .

    Demonstartion??? du verkar missa allt, han ockuperade bostaäder, hade 30 betalningsanmärkningar m.m.
  • Borgaren
    KillBill skrev 2017-08-13 14:15:58 följande:
    Svider det att en socialdemokratisk minister var populär?
    Att Ygeman var lite mer populär än alla de andra impoulära bara visar på hur lågt vänstern befinner sig nuförtiden.
  • Borgaren
    KillBill skrev 2017-08-13 14:15:58 följande:
    Svider det att en socialdemokratisk minister var populär?
    Att Ygeman var lite mer populär än alla de andra impoulära bara visar på hur lågt vänstern befinner sig nuförtiden.
  • Borgaren
    KillBill skrev 2017-08-13 15:05:24 följande:
    Har du kollat hur stort förtroenden som Anna Kinberg Batra har nuförtiden?
    Nej, hade ingen aning om att hon var minister , vilket departement har hon ansvar för?, upplys mig KillBill...
  • Borgaren
    KillBill skrev 2017-08-13 15:03:56 följande:
    Lågt? Socialdemokraterna har idag stöd av knappt 30% av väljarna. Om vi ska prata lågt så bör du snegla på moderaterna som har tappat 30% av sina väljare och idag bara har stöd av drygt 15% av väljarkåren. Den relevanta frågan nuförtiden måste vara hur lågt moderaterna faktiskt kan sjunka..
    Jag menade lågt rent moraliskt, och lågt i förväntningar.

    Förr var sossarna respektabla ledare med ansvar, numera är det en hög oduglingar med noll koll,  eller du har missat hela historien med IT?
  • Borgaren
    KillBill skrev 2017-08-13 15:53:54 följande:
    Du menar historien som började med att alliansen drev på för att statliga myndigheter skulle outsourca sina IT system?
    Drev på?, snacka om defensivt försvar, om sossarna inte ens kan ha egna åsikter uten böjer sig när " andra driver på", så är det väl bäst om de befinner sig i opposition då.
    ATt skylla tillkortakommande och ansvraslöshet på att " andra drev på" är som att skylla på bilen vid fortkörning.  Väldigt ansvarsfullt.....
  • Borgaren
    KillBill skrev 2017-08-13 16:55:32 följande:

    Jag tror att mycket av alliansens kritik den senaste månaden handlar om att man försöker flytta fokus från sin egen inblandning i Transportstyrelsen IT haveri. Framförallt gäller detta moderater och centerpartister som låg på för att Transportstyrelsen skulle outsourca sitt IT system trots att detta innehöll mycket känsliga uppgifter som rör rikets säkerhet. När transportstyrelsen skickade ut förfrågningsmaterialet hade myndigheten inte ens ställt korrekta krav på den säkerhet som myndigheten krävde av framtida leverantörer (förfrågningsmaterialet utarbetades under alliansen tid vid makten) 


     


    Du tror fel.

    Du har helt missuppfattat hela frågan om misstroende. 
  • Borgaren
    KillBill skrev 2017-08-13 17:11:32 följande:

    Jag tror att många väljer har sett samma sak som jag har gjort. Det är därför som socialdemokraterna tycks ha klarat krisen utan att tappa i opinionen samtidigt som M nu är nere på 15,2 % och det andra mycket regeringskritiska partiet SD störtdyker i opinionen. 


    Många väljer också att tro på tomten gud eller allah.

    Angående opinionsundersökningar så är jag uppriktigt förbluffad över att folk sätter nån större tilltro till dem nuförtiden. Finns undantag men det mesta borde haman i papparskorgen, men det är klart, vissa aftonslusktidningar och en hel del töntar på dessa opinoionsinstitut lever ju på dem, lite som att leva på sin pr-byrå.
Svar på tråden Ygeman , kriminell?