• elliot1

    Så arg o ledsen.... Ska man inte kunna få en Sjuk-Olycksfallsförsäkring?????????

    Fick idag ett brev från länssförsäkringar... Ansökan om min sons sjuk/olycksfallsförsäkring avslogs... Det har tagit dem 8 månader att få fram det (han är 11 mån) Känner mig så oerhört arg o ledsen. I brevet stod det att det pga komplikationer vid förlossningen och fortsatta kontroller i samband med detta gjorde att han inte kunde få försäkringen. Nu råkar det ju vara så att det hjärtfel som var orsaken till komplikationerna har läkt, han har dock ett LITET hål mellan hö/vä kammare som oxå minskar för varje kontroll. Han ska inte opereras, äter ingen medicin, har inga probelm av detta och det kommer med allra största sannolikhet att växa bort. Visst är han välkollad på alla sätt och vis, men allt har ju varit bra. Egentligen så måste ju det vara bättre än ett barn som inte är kollat. Allt är ju OK.
    Är det bara sk "A-barn" som ska kunna få en försäkring?????????
    Känner mig så fruktansvärt ledsen och arg. Har gråtit hela eftermiddagen Det är diskriminering på hög nivå. När jag väl hade sansat mig och skulle ringa försäkringsbolaget så hade de stängt för dagen...

  • Svar på tråden Så arg o ledsen.... Ska man inte kunna få en Sjuk-Olycksfallsförsäkring?????????
  • Tant Green

    Vi har Trygg Hansa, och Maja som föddes med höftledsluxation har undantag för höftfel men i övrigt har hon en vanlig försäkring. När hon lärt sig gå och varit på "slutbesiktning" kommer de skriva om villkoren så att hon blir helförsäkrad.

  • elliot1

    Tack för alla tips!!!
    Har ringt o pratat med lf men det verkar helkört! Det blir ju i alla fall en olycksfallsförsäkring, men det blir nog fr ån ett annat bolag........ Ska kolla upp medlemsförsäkringen oxå!
    Men man undrar ju hur riskbedömare kan veta bättre än specialister på sjukhuset.... Och om inte försäkringar är till för dem som verkligen behövre det!!!!!

  • anne h

    Försäkringar är till för att försäkringsbolagen ska tjäna pengar.. vilket de gör.. stooora pengar.

  • Farth Vader

    Försäkringsbolag verkar vara helt snurriga. Min syser fick inte försäkra sin son för att han hade en torrfläck på skuldran. En läkare nämnde den i hans journal för att han skrev ut mjukgörande kräm på recept och sen var det kört....Försäkringsbolaget hävdade att det kunde vara så att pojken har eksem och att man då också kan få tex. problem med lederna!!...och detta gällde en helt vanlig torrfläck.!! Den eländiga fläcken är borta nu men försäkringsbolagen var fortfarande mycket tveksamma när hon pratade med dem. Löjligt kan man ju tycka.

  • Kim och Mike

    Jag fick inte heller nån helförsäkring för Mike ,en olycksfallsförsäkring fick jag .Dem ska göra en ny bedömning när han e 18 månader


    Jennie med sönerna Kim och Mike
  • Luffarmor

    Ja vi kämpar här med försäkringsbolagen vi oxå. Tråkigt kapitel det där. Vår fson föddes via snitt i v 36+5 räknas som en premis av sjukvården( jag tänker inte på det) O fick efter sin födele pneunothorax ( ena lungan ramade ihop) O det åtgärdaddes men nu påstår bolaget att han HAR pneumothorax, vilket han HAR HAFT ( ganska stor skillnad enl. mig) Detta är något som åtgärdas o sedan är du frisk.
    Vårt bolag vet om att vi btyre försäkringsbloag med alla våra föräkringar om dom inte beviljar föräkringen, vi har varit  inne hos dem o prtatat tidigare då vi inte varit riktigt nöjda.
    Vi har huset, garaget, våra föräkringar  bilarx2 hundarx2 så det är ganska stor del för dem....
    Så nu samlar vi läkar utl för att dom ska få se att han är FRISK.

    Brosan fick bortaget njursjudomar från sin yngsta sons föräkring pga att han hr haft uvi!!!!

  • norgesessan

    äldsta sonen har trygg hansa..tyvärr slarvade vi så det drygte på tiden innan vi tänkte på att skaffa forsäkring, så han hann få falsk krupp eller nåt sånt innan....(han har inte varit sjuk på et år nu) så nu är astma, matallergi och exem borttaget. om två år ska dom kolla det igen, for då har han varit utan symptom i tre år. det är viktigt att ni som inte har sjukdomsforsäkring fortsätter söka om att få det från andra, Emil fick feberkramper två gånger, då fick vi ut en massa pengar varje gång (over 1000kr)

    Yngsta sonen har en sjukdom, han har inte sköldkörtelen...han får en medicin som han får ta resten av livet, annars är detingenting, det blir inte värre, det finns inga följdsjukdommar....trygg hansa ville inte ge sjukforsäkring med klausul.....länsforsäkringar ville inte ge forsökring, men skandia gav honom forsäkring med klausul. fast dom ville inte helforsäkra emil (han hadde då fått et klausul for alla krampsjukdommer, for at han har haft feberkramper...som inte er nån sjikdom)

  • nattinattio

    tyvärr är det så att medlemsförsäkringarna inte alltid gäller när man behöver dem om det fanns nåt innan det tecknades tex i ditt fall. helt sjukt men så är det och det är inte nått undantag för någon förälder som inte "årkat" bråka å gå vidare med saken.

    olycksfalls försäkring kan man teckna i alla bolag.

  • anne h

    nattinattio
    Ingen försäkring gäller för sånt som fanns (som man visste om) _innan_ man tecknade försäkringen.
    En medlemsförsäkring gäller om barnet får tex diabetes senare, precis som vilket barn som helst kan få diabetes.. Bättre den försäkringen då än ingen.

  • Tesie

    Fabian har bara en olycksfalls försäkring, pga hans förbannade pappa så hade han ingen försäkring på 2 år (hans pappa sa han betalade varje månad, men tji). Sedan när jag ansökte så beviljades bara olycksfalls försäkringsdelen, inte sjuk försäkringsdelen.. varför? Han är försenad med språket!

    Japp det var allt.. de vägrar att försäkra han bara för det!

Svar på tråden Så arg o ledsen.... Ska man inte kunna få en Sjuk-Olycksfallsförsäkring?????????