Inlägg från: DrömlivetiHD |Visa alla inlägg
  • DrömlivetiHD

    För oss med bim AUGUSTI 2017

    Hej!

    Superrookie på allt här inne! Jag har precis blivit medlem här på Familjeliv! Men gud så härligt att det är så många som delar med sig av sina erfarenheter! Då känner man sig inte så ensam i sin "bebis-besatthet"! Haha! 

    Jag har velat ha barn länge nu men vi ville båda vänta till husköp innan vi satte igång :) I onsdags var jag och tog ut min hormonspiral som jag haft i 2 år. Sedan dess har jag haft lite mensvärk och väldigt lite blödningar. Är det någon som vet om min ÄL skjuts fram eller kan jag lita på min "menskoll-app" där jag skrivit in allt tidigare? 

    Om allt fortsätter enligt min app har jag BIM den 1/8 :) 

    ---------------------------------------- 

    BIM AUGUSTI 2017 

    1/8 DrömlivetiHD, försök 1 till nr 1

    2/8 EmmaoFredrik, 1 försök till nr 3 

    3/8 - knivskrik, 2 försök till nr 1 

    4/8 - Estrella81, 3 försök till nr 3 

    4/8 regndroppe, 4 försök till nr 2 

    5/8 LifeofBullshit, 6 försök till nr 1

    6/8 - Alvert, 1a försöket till barn nr 2 

    7/8 - Bebisstrumporna, 3 försök till nr 3 

    GRAVIDA 

    NÄSTA MÅNADS STJÄRNOR

  • DrömlivetiHD

    Någon som har lite tips inför ÄL? Har hört/läst olika på olika ställen. Ska man ligga flera gånger om dagen eller bara varannan dag? Hoppas ni inte tycker det är olämpligt att fråga om sextips här

    Tar gärna emot andra tips eftersom det är första försöket någonsin

  • DrömlivetiHD
    regndroppe skrev 2017-07-08 23:08:01 följande:

    Jag har också läst olika. Och hört olika. Vissa bm säger det ena och vissa det andra... Vissa säger att det nybildas "fina" spermier hela tiden, andra säger att mannen behöver vila så man inte ska ha sex för ofta... Jag vet inte. Jag tror att det bästa är att göra det som känns bäst för en själv. Vill man ha sex många gånger om dagen så är det inte _fel_ om man är sugen! Men om man känner att man måste"tvinga sig" så kan man ju hoppa det. Som jag har förstått det så är man allra mest fertil från 1-2 dygn innan ägget släpper till dagen efter är. (Så sammanlagt fyra dygn.) Men spermierna kan ju överleva länge ibland (upp till 8 dygn!), så man kan ha sex tidigare och ändå ha tur och bli gravid fast man har sex långt innan äl. Men att ha sex någon gång om dagen de fyra mest fertila dagarna är nog det mesta man kan göra, då tror jag att man kan säga att man gjort "allt". Vi har sex varannan dag hela cykeln, men runt äl tar vi en dag extra för att vara på säkra sidan. Att ha sex flera gånger om dagen är ändå omöjligt för oss med en treåring :) Men gör det som känns bäst, och ha roligt under tiden ;) Lycka till!


    Tack för alla tips! Vi håller på att bygga hus och bor just nu hos mina föräldrar. Vilket gör att det blir lite trixigt :) De är mest hemma på helgerna så jag hoppas innerligt att mina ÄL kommer hamna mitt i veckan :D Vi ska försöka köra när vi är sugna men det är så lätt att det blir "babymaking mission" xD Min kille blir nästan lite tävlingsinriktad och typ: Nu kör vi! Fan va vi ska ligga! xD Jag känner dock att jag redan börjar få spänningshuvudvärk och känna mig stressad. Kanske för jag är ledig nu och allt jag gör är att lyssna på gravidpoddar och hänger på forum som detta xD

    Vi får se hur det går! Kul och spännande är det i alla fall :)
  • DrömlivetiHD
    Bebisstrumporna skrev 2017-07-09 11:52:08 följande:

    jag svarade lite i föregående inlägg hur jag tänker kring mig och min man. Men det där är så himla olika. Det finns ju människor som utan problem och gladeligen ligger varje dag :p

    Tempar du och/eller tar ägglossningstest?


    Nej jag tempar inte och har precis beställt ett paket ägglossningsstickor från nätet. De borde komma imorgon. Jag har aldrig testat sådana förut så jag får se om jag fattar dem. Jag har registrerat lite på min menskoll-app men hade ganska oregelbunden mens då jag hade spiralen inne. Jag har skrev in min mens från en viss dag men när jag tänker efter kan den ha börjat flera dagar tidigare. Jättesvårt att säga exakta datum på början och slut.

    När man tänker så här mycket också börjar tankarna vandra iväg. Jag har alltid haft ömma bröst och mensvärk när jag har ägglossning också. Tänk om det var det jag hade? Och inte mens? Då kan det vara så att jag hade chansen att bli gravid samma dag jag tog ut spiralen. Ja jisses! Tankarna bara flyger iväg! Tycker att jag kissat väldigt ofta de senaste dagarna. Och jag har hört att det kan vara ett tecken. Bäst jag tar ägglossningstesterna så jag kan få koll på min cykel ordentligen :) haha
  • DrömlivetiHD
    regndroppe skrev 2017-07-09 21:47:38 följande:

    Försök att ta djupa andetag när du känner stressen. Och hitta annat roligt att fokusera på! Använder du äl-test? För det kan ju också vara en stressfaktor. För vissa underlättar det och skapar mindre stress och för vissa blir det ett stressmoment att försöka pricka in rätt dag. Jag tillhör den senare gruppen., körde äl-test nästan tre månader och blev helt knäpp :p Så nu har jag slutat och det är mycket lättare för mig att slappna av och tänka på annat.

    Ha sex när ni vill och kan! <3 Om du har ägglossning på helgen kanske ni kan åka ut i skogen eller nåt annat mysigt..? ;)


    Ja jag tror jag är som du :) Blir undermedvetet stressad även om jag tycker det är kul att ha koll på allt! Jag har aldrig testat ÄL-test men beställde på nätet i fredags. Får se om jag tar de eller bara struntar i det.

    Bra tips ;) Tack! Det är alltid skönt att skriva av sig med människor som är i samma sits. <3
  • DrömlivetiHD
    knivskrik skrev 2017-07-10 16:21:09 följande:

    Sån är jag också, älskar att ta reda på minsta lilla detalj och ha koll! Men det är klart att det omedvetet blir stressande också. Köpte äl-tester förra månaden men orkade verkligen inte hålla på med det. Denna månad kommer äl antagligen infalla den vecka vi är i sommarstugan och dit tänker jag inte släpa en massa test. Tar det sig så gör det!


    Det låter sunt! Tar det sig så gör det! :) Ska försöka tänka så jag också!
  • DrömlivetiHD
    regndroppe skrev 2017-07-10 21:40:27 följande:

    Lycka till med äl-stickorna och hoppas att det tar sig snabbt! <3 :)


    Tack! Testade en sticka ikväll och det visade inget. Får se om jag hittar min ÄL-dag denna veckan :)

    Önskar er lycka till också <3
  • DrömlivetiHD

    Godkväll tjejer!

    Igår testade jag mina ÄL-stickor för första gången. Då syntes bara det högra strecket vilket man skulle tolka som negativt enligt instruktionerna. Testade ett ikväll igen och då såg det ut så här :) Svagt vänster streck. Kan det betyda att det snart är dags? Om jag testar imorgon igen, blir strecken lika starka då tro? :)

    Så kul att det händer nått :D <3

  • DrömlivetiHD
    regndroppe skrev 2017-07-13 05:06:54 följande:

    Jag hoppar av denna tråd nu då jag plussade igår, på bim+7! :)


    Åh Grattis!! <3
  • DrömlivetiHD

    Jag har fått utslag på mina ÄL-stickor i över 10 dagar nu! Blir så sur varje morgon då de bara visar ett svagt teststreck! I början trodde att det var en stegring och att ÄL var på väg.. men nu efter 10 dagar av likadana test är hoppet nästan helt borta :( Såå tråkigt om ÄL ska utebli denna månaden :'(

Svar på tråden För oss med bim AUGUSTI 2017