Inlägg från: Ebbalouise |Visa alla inlägg
  • Ebbalouise

    Vet inte vilket gymnasium hon ska gå

    Hej! Det är som så att jag har en dotter som till hösten ska välja gymnasium samt linje. Hon har alltid tänkt gå natur då den är bred och hon inte vet vad hon i framtiden vill arbeta med. Hon funderade även på att arbeta som barnläkare. Nu har hon dock börjat fundera på ekonomi då det intresserar henne mer och hon skulle tycka det vore kul att starta UF-företag. Vi undrar nu lite saker bland annat - Hur lång tid tar det att läsa från en ekonomi-ekonomi gymnasieutbildning till att bli behörig för läkarutbildningen? Sedan undrar hon över vilka jobb man egentligen kan bli efter ekonomi-linjen, gärna jobb där det handlar om barn men andra idéer välkomnas tacksamt? Ha en fortsatt fin sommar och tack i förhand!

  • Svar på tråden Vet inte vilket gymnasium hon ska gå
  • Ebbalouise

    Alltså hon ska ansöka till gymnasiet i höst/jul vilket innebär att hon börjar om ett drygt år. Hon är väldigt orolig och vill gärna ha svar på sina frågor och det är näst intill omöjligt att få tag på en syv mitt i sommarn, så tänkte att jag gör ett försök här. Juste satt och tänkte på att jag visste att linje va felaktigt ord men kunde absolut inte komma på det korrekta ordet så tänkte att så få det vara???? tack för ditt svar ändå!

  • Ebbalouise

    Tack för svaret, mycket hjälpsamt???????? Ber om ursäkt för mitt oklara inlägg tidigare. Hon ska alltså börja 9:an till hösten och därmed kommer ju gymnasieval?? Tack återigen för toppen svaret:))

  • Ebbalouise

    Återkopplat till min dotter, tack för alla svar! Hon tänker precis som er att det kan vara bra att ha den bredden som natur innebär men vet inte om hon skulle tycka ekonomi vore roligare. Tur hon har fram till jul på sig att bestämma sig!

  • Ebbalouise

    Tack!! Den tanken har slagit mig med! Men samtidigt är hon orolig att natur-natur kommer vara så extremt jobbig som den framställs så hon inte ska klara av pressen. Då tänkte hon att hon skulle ha enklare att njuta av gymnasietiden om hon först läser ekonomi-ekonomi och sen läser ett naturvetenskapligt basår. Någon som gjort så eller liknande? Är natur-natur så extremt jobbig? Dela med er av era tankar och erfarenheter, det uppskattas!

  • Ebbalouise

    Tack finaste ni för alla svar! Dottern har hyfsat lätt för sig i skolan och lätt i matte(A). No-ämnena har hon ett A, två B och ett C nu efter 8:an. Hon tycker att matte är roligt och No-ämnena okej. Hon har tyvärr lärare i båda ämnena som hon inte riktigt trivs med. Ekonomi tror vi båda att hon skulle tycka vore roligare men hon vet inte hur hon vill prioritera riktigt, ha en rolig gymnasietid eller ha breda val efter gymnasiet? Vad skulle ni göra?

Svar på tråden Vet inte vilket gymnasium hon ska gå