Inlägg från: absalon |Visa alla inlägg
  • absalon

    Göra snabbare karriär

    I amerikansk nätdebatt snackas det om att man kan snabba på sin personliga karriär via sociala medier. Folk skryter över hur mycket de snabbat på såväl karriär som löneutveckling genom smart bruk av internet.
    Tyvärr sägs föga om tillvägagångssättet. Ska man framträda med namn på sig själv och sin arbetsgivare och tala om hur duktig man är och hur lite man tjänar samt hoppas att arbetsgivaren hör av sig och höjer lönen och/eller erbjuder en högre befattning i företaget?
    Själv hittar jag ingen motsvarighet till denna "karriärsbefrämjande" debatt på svenska sociala sajter. Vill väldigt gärna ha en flott chefsbefattning. Helst även välbetald.
    En besläktad fråga är om man kan göra sig själv till kändis på sociala medier. Hur gör man?

  • Svar på tråden Göra snabbare karriär
  • absalon

    Ja, men ganska jobbig. Jag söker som du säkert förstår en quickfix för karriären. Vilket många gör. En lön och en befattning högt över genomsnittet borde vara en obligatorisk rättighet för oss alla.Cool

  • absalon

    Måste det verkligen vara så illa? Många förmögna filurer gör just ingenting. Och har aldrig gjort det heller. Varför ska de ha patent på idealtillvaron?Cool

  • absalon
    klenben skrev 2017-07-23 13:02:12 följande:
    Kan du ge några exempel sådana förmögna filurer?
    Utan namns nämnande - många har ärvt såväl formidabel förmögenhet som tjusig titel med makt och myndighet.
    En kamporganisation - Svenska karriärsfrämjandet - bör ofördröjligen bildas för alla oss, som inte kommer någonstans i karriären. Ingen bevakar för närvarande våra intressen.Cool 
  • absalon

    Jag är ingalunda långtidsarbetslös. Jag knegar och står i. Det är karriär jag är ute efter. Behöver en titel och mer stålar utan att behöva anstränga mig. Samt lite makt på jobbet förstås.
    Vi "lagom lata" utgör en stor grupp i samhället. Även vi vill ha våra intressen tillgodosedda. Ska jag behöva starta ett nytt politiskt parti för den sakens skull. Vi kunde gå fram under parollen "Halverade skatter och fördubblade bidrag. Bra för alla!"Cool

  • absalon
    Dixie skrev 2017-07-23 17:49:46 följande:
    Haha - du vill ha makt, mer pengar och en fin titel utan att behöva anstränga dig.... det funkar ju inte så, vill du ha ngt får du jobba för det!
    Varför det? Ingen naturlag. Betydligt fler borde ha möjlighet att ärva såväl titel som pengar och en chefspost. Som en greve för att ta ett exempel.
    Vill ha möjlighet att bli medlem i fina föreningar utan att först slita mig halvt fördärvad i karriären.Cool
  • absalon
    Dixie skrev 2017-07-23 20:12:53 följande:
    ...... du förstår alltså inte att du måste jobba för att få något?! Hur tänker du att det praktiskt ska funka, vem ska jobba om alla bara kan bli chef och tjäna pengar utan att göra ngt!
    Det är liksom inte min huvudvärk. Vem drömmer inte om ett arbetsfritt samhälle med höga löner. Särskilt om måndagarna.Cool
  • absalon
    GavinGadget skrev 2017-07-23 22:58:01 följande:
    Om jag får gissa är receptet: stort företag (hierarki att avancera inom), gör bra ifrån dig och använd sociala medier internt för att synas.

    Annars har jag läst att att vara kritisk och inte ta risker är det bästa du kan göra för karriären.

    För att bli rik fort: använd din lathet! Hitta något du och många andra tycker är jobbigt och lös problemet. Sälj sedan lösningen så ska du se att det blir klirr i kassan.
    OK, jag prövar. Avlägger rapport om några år.Flört
Svar på tråden Göra snabbare karriär