• waldesten16

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    BinniBoo skrev 2017-09-21 19:58:50 följande:
    Fortfarande inget så känns helt kört nu.

    Eftersom det inte är nåt "fel" på varken sambon eller mig utan jag "bara" saknar äggledare så skulle vi göra i min naturliga cykel (ostimulerat). Men nu verkar det ju som att nåt är fel ändå.. eller så är det pga att jag stressar/jobbar för mycket som kroppen inte funkar som den ska. Har dragit ner på jobbandet då jag ibland kunde jobba dubbelt då jag har två jobb men det är ohållbart i längden att först jobba från 7-14 ca och sen åka till nästa jobb och jobba 14.45-23. Är lite arbetsnarkoman och har svårt att säga nej till jobb men nu det senaste har jag sagt nej en hel del. Sambon tycker vi ska försöka igen nästa månad, men jag vet inte längre. Kanske gör ett uppehåll en månad och försöker igen i december istället och låter kroppen komma i ordning igen. Ska ringa Sahlgrenska i morgon och höra vad dom tycker.. har ju ett test kvar i morgon men det lär inte visat nåt.
    Oj det var mycket du arbetade. De säger ju att stress kan påverka mycket så kanske bra om du tar det lite lugnare.

    Förstår hur du tänker, det är tufft att hålla på och försöka tär väldigt mycket. Ibland kanske det är bra att ta en paus och samla kraft igen och låta kroppen komma i harmoni. Hoppas fortfarande att du får utslag idag på testet, håller tummarna
  • waldesten16
    stfr83 skrev 2017-09-25 01:04:17 följande:
    Vi går på Rmc i Linköping men gör alla vul o provtagningar i Kalmar på en privat klinik eftersom vi bor så långt ifrån.
    Hej! Jag går också på RMC Linköping fast alla andra kontroller i Jönköping.
    Vart är du i din process? Jag är på sprutdag nummer 12 med Menopur,.
  • waldesten16

    Äntligen har jag fått tid till äggplock, det blir på måndag den 2 oktober och ev. återföring den 4 oktober. Är inne på sprutdag 15 och vill bara att det ska vara över, mår så dåligt av sprutorna.

    Nu hoppas jag bara att det finns ägg i mina äggblåsor så det inte blir som sist för mig, inga ägg alls. Men de har sagt att den chansen är liten men oron finns där.

  • waldesten16
    Tiinuli skrev 2017-09-28 08:43:52 följande:
    Lycka till nu :) det kommer att Gå fint!

    Hur såg det ut på förra vul? Jag undrar vad är det som gör att tex jag fick börja menopur 225 och du lägre? Jag menar med den lägre dosen hade kanske inte jag ens fått några ägg?

    Äggplocket var verkligen smärtfritt och alla på kliniken va helt underbara. Vi ska tillbaka på söndag :)
    Snart ruvar vi !
    Tack :)

    Anledningen till att jag fick så låg dos är att jag har sån hög risk att bli överstimulerad. Förra gången med låg dos med Gonal F fick jag 60 äggblåsor, så de var rädda att samma sak skulle hända igen med mig. Men jag skulle haft en högre startdos än vad jag hade det är därför jag har fått spruta längre. Skulle egentligen om man jämför kanske haft äggplock i början på denna veckan, men men lätt att vara efterklok.

    Jag hoppas att jag är en ruvare på onsdag :) Lycka till på söndag, så spännande detta
  • waldesten16

    Hade äggplock igår och det blev helt annorlunda än förra gången. De var väldigt förstående på rmc att jag var extra nervös att det inte skulle finnas några ägg. Fick extra tid med läkaren innan och de var väldigt ompysslande. Var mer om redan innan i magen så visste att det skulle kännas mer denna gången. När läkaren sussane sög ut första blåsan gick det bara någon sekund och de ropade utifrån båset att de hade hittat ett ägg! Då brast det för mig och jag började gråta, alla inne i rummet blev så glada och kort därefter ropade de att ägg nummer två hade kommit. Äggplocket denna gången tog 20 min och var smärtsamt eftersom jag var så öm. 27 äggblåsor hade de punkterat, några väldigt små men blev lite chockad.

    Efter blödde jag och hade fruktansvärt ont men ville bara hem. Så på med kläderna och prata med ssk. Tappade hakan när hon så att de fick ut 16 ägg ! Grät ännu mer då och visste inte hur det hade gått till eftersom de endast hade pratat om ca 12 äggblåsor. Resten av dagen o kvällen var katastrof kunde inte sitta eller ligga gjorde så ont. Kunde inte gå upprätt utan dubbelvikt magen svullnade upp från bröstkorgen och ned. Hade kramper och tänkte nästan att jag måste åka in för etta går inte men bäddade upp med kuddar i sängen och lyckades ta mig igenom natten. I morse är jag inte lika svullen och har inte samma smärta. Nu väntar jag bara på att tiden ska gå så det inte blir ett samtal från rmc idag. De ringer endast om inga ägg blir befruktade

  • waldesten16
    jamka skrev 2017-10-03 11:14:34 följande:
    Vad jobbigt du hade det! Men grattis till så många ägg! Har du börjat med Lutinus nu? Jag tog min första i morse. När ska du på återföring? Jag ska på torsdag (om de inte ringer innan att något gick fel)
    Yes har börjat med Lutinus, tog första i går kväll. Jag ska på återföring i morgon kl. 13:00 om de inte ringer. Är så nervös över det, men försöker hålla tankarna borta.
    Jobbar hemifrån idag, är glad att jag tog det beslutet innan. Hade inte klarat av att åka till jobbet idag.

    Hur många ägg fick du ut? Hur upplevde du äggplocket? Förra gången var det inte alls så här, så jag tänkte inte att det skulle göra så här ont. Men varje gång är olika och man man har olika förutsättningar.
  • waldesten16
    jamka skrev 2017-10-03 11:48:44 följande:
    Jag fick 3 ägg men sedan kom sjuksköterska till oss och sa att det blev bara två som de kan använda. Och att om de klarar sig så kan jag även få båda två tillbaka, om de ska vara likvärdiga (detta pga. att jag redan har haft 4 missfall, det senaste med tvillingar i somras) Jag har äggreserv på bara 0,3 så min läkare sa till mig innan att det kan bli mellan två och fyra ägg för att ivf skulle vara möjlig för mig.

    Äggplocket gick mycket bra för mig. Det stack till bara en gång i början men sedan gjorde det inte ont och inte så mycket efteråt heller. När jag kom hem tog jag en stark Alvedon och sedan var det ok med det.

    Själva besöket på Fertilitetscentrum i Göteborg var en trevlig upplevelse om man inte räknar att sjuksköterska Eva inte kunde hitta var hon kan sticka mig på min arm för morfin så nu är jag öm både på händerna och  armarna efter att hon hade stuckit mig fyra gånger innan hon hittade rätt. Jag är lite svårstucken men det här har varit ett överdriv:(
    Håller tummarna att de klarar sig till återföringen och att det går vägen denna gången. Jag trodde inte de återförde två samtidigt, är det p.g.a. av dina omständigheter som de gör det?
  • waldesten16
    Mm79 skrev 2017-10-03 13:09:03 följande:
    Grattis för så många ägg! Hoppas det blir fina embryon nu då. :)

    Äggplocket verkar vara så himla olika från person till person. Dem flesta här inne tycker att det är bara lite obehagligt. Mitt ÄP däremot var inte kul. Alls. Vet inte om det var pga jag var jätteöm på ena sidan eller om smärtstillande inte har verkat, men jag haft fruktansvärt ont. Kanske borde ha skrikit av smärta, istället hade jag bara bitit ihop och till följd av det, nästan svimmat Läkaren var inte direkt lyhörd heller, om man säger så.... Så jag förstår vad du har gått igenom.

    Men hoppas inga fler ÄP, då av mina 11 ägg blev det bara 2 fungerande embryon: en som växer i mig nu, och en till i frysen.
    Nä förra gången var det inte alls så här jobbigt. Då mådde jag mycket bättre och inte alls lika påverkad. Stackars dig som inte hade en bra läkare, min var gullig och pratade mig igenom hela ingreppet.

    Har inte fått något samtal idag så det betyder att någon av äggen har blivit befruktade. Ska vara på kliniken i morgon kl. 13:00 för återföringen. Hoppas hoppas det går vägen för oss denna gången!
  • waldesten16
    jamka skrev 2017-10-04 14:25:51 följande:

    Fick nyligen ett samtal. Mina ägg blev inte befruktade så det blir ingen återföring i morgon. Jag får sluta med lutinus. 37 tusen kr och sprutor i magen gav ingenting. Lycka till ni som försöker. Hoppas att det går vägen för er:)


    Åhh. Är så ledsen för din skull. Tänker på dig !
  • waldesten16

    Idag var jag i Linköping för återföring. 12 ägg hade blivit befruktade så håller tummarna att några överlever till frysen. Hade vätska i buken och mins äggstockar var över 7 cm så det var lite diskussion först om de skulle göra återföring. Men sen beslöt de att gå vidare. Så nu är jag en ruvare med testdag 23 oktober. Helt otroligt kan inte förstå att jag har kommit ett steg närmare!

Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017