• waldesten16

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Bli3ifamiljen skrev 2017-10-26 20:35:28 följande:
    Förut var min mens som en klocka på 33-34 dagar fram tills för ca ett år sen. Ja jag misstänker också att det är hormoner som ställer till det. Jag ska till läkaren i morgon så jag får väll passa på att fråga.

    Gör det, är så tråkigt att behöva vänta. Än så länge är jag sådan att jag vill köra igång direkt och vill inte vänta alls. Hoppas de kan ge bra svar och har en lösning så den kommer igång

  • waldesten16

    Undrar om det är någon här som har tar D-vitamin för att öka chanserna att lyckas under ivf? Dagliga intaget av D-vitamin som t.ex. apoteket rekommenderar är ca600 -800 IE mikrogram för en vuxen. Men har läst på flera ställen samt fått rekommendation av en hompot att vi behöver mycket mer ca 2000 - 4000 IE.
    Någon som äter extra kosttillskott med D-vitamin?

  • waldesten16
    MollyB skrev 2017-10-27 08:56:49 följande:
    Jag äter D-vitamin 2000 IE per dag. Fått det rekommenderat (samt att jag har pcos). Har du börjat?
    Jag har börjat öka min dos sedan en tid tillbaka, så jag landar runt 3000 IE per dag nu. Men tycker det är konstigt att min klinik inte har nämnt något om detta utan fått till mig det på annat håll. Jag hoppas det kommer ge resultat.
  • waldesten16
    Ellencassandra skrev 2017-10-27 09:12:05 följande:
    Kan man köpa det receptfritt elleer är det receptbelagd? Jag äter såna här multivitamin mineraler 2 tabletter om dan..
    Receptfritt men du behöver öka den dosen som står angivet på burken. tar du enligt instruktioner på burken kan jag gissa att du landar runt 600 IE. Har din klinik sagt något om D-vitamin?
  • waldesten16
    Ellencassandra skrev 2017-10-27 09:56:48 följande:
    Nää ingenting!
    Men menar du att jag måste öka dosen på de tabletter jag redan tar?
    Eftersom jag inte är en läkare vill jag inte säga till dig hur du ska göra.
    Men jag har fått till mig i olika sammanhang att den rekommenderade dosen inte är tillräcklig. Jag tar högre dos än det som är angivet på burkarna för D-vitamin.
    Min klinik har inte heller sagt något men min åsikt är tyvärr att min klinik inte är så openminded gällande ny forskning och dylikt. Men som sagt det är ingen läkare på kliniken som har rekommenderat mig att göra det.

    Läser man studier från andra länder verkar de ha en annan åsikt om detta och rekommenderar deras patienter att äta högre dos med d-vitamin. Men det är en djungel detta, svårt ibland och veta vad man ska tro.
  • waldesten16
    MollyB skrev 2017-10-27 11:30:42 följande:
    Jag har heller inte fått informationen från min klinik. Läst på ganska mycket själv och varit på seminarium, inte just för ivf, dock berördes ämnet. Ja hoppas verkligen att det kan ge resultat! Hur går allt för dig?
    Jag tror generellt på alternativ medicin så jag kommer boosta mig själv med massa vitaminer under hela processen.

    Jag har precis haft en blödning efter ett misslyckat försök med färsk återföring. Så nu väntar jag på att nästa mens ska komma. Kommer ha återföring i stimulerad cykel. Kommer även äta tabletter för att framkalla mensen. Jag vill bara att det ska vara dags nu, har lite svårt med väntan. den tär så mycket på psyket.

    Vart är du i allt detta?
  • waldesten16
    MollyB skrev 2017-10-27 19:53:00 följande:

    Jag känner likadant med alternativ medicin, tror det är ett bra komplement. Funderar på att testa akupunktur men inte tagit steget. Har du provat?

    Vad tråkigt att höra att ni haft ett misslyckat försök. Hoppas att det kommer gå bra nu i det stimulerade försöket! Jag håller verkligen med om att det tar mycket på psyket. Evig väntan och jobbiga tankar. Samtidigt som jag är väldigt glad att man får hjälp.

    Vi är inne på vårt första försök och har gjort äggplock med 3 i frysen, blir FET direkt på grund av risk för överstimulering. Nu äter jag tabletter för att bygga upp slemhinnan, ska på vul på måndag och se när det blir insättning. Hoppas att allt går vägen. Vart går ni?


    Vi går på rmc i Linköping, vart går ni ?

    Hoppas det går vägen på första försöket för er.

    Vad äter du för tabletter för att bygga upp slemhinnan. Min läkare har inte sagt något om det.

    Jag har läst om akupunktur och det finns en klinik i Jönköping som tydligen ska vara lite kända för att hjälpa till vid ivf. Om det inte går vägen denna gången ska jag nog boka tid där. Man går 10 g tror jag 2-3 gånger i veckan så det gäller att synka med jobbet. Jag hoppas dock så innerligt att denna gången blir det lyckat.
  • waldesten16
    MollyB skrev 2017-10-30 17:36:18 följande:

    Förstår att det är väldigt svårt stt tänka på annat och inte vara orolig. Vet du vilken/vilka dagar ägget generellt fäster? Håller tummarna för att det vill fästa och stanna :) Var på kliniken idag och ska göra återföring på fredag! Känns jättebra men också nervöst för upptining, att det ska fästa och stanna. Så mycket tankar!


    Åh vad roligt med återföring på fredag. Spännande!
  • waldesten16
    jkl789 skrev 2017-10-30 20:01:49 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo ska snart starta vår första ivf, inväntar mens under nästa vecka för att kunna köra igång :) Tänkte höra vad ni har för erfarenhet kring vilken dag det oftast blir äggplock, och om det har ngn betydelse om man har korta eller långa protokollet? Vi har korta. Och om någon av er har hört kring chanserna att lyckas, om de är olika om man har manlig eller kvinnlig faktor?


    Hej!
    När det blir äggplock är så individuellt beroende på hur just du svarar på sprutorna och om man hittar en bra dos direkt. Jag har gjort två äggplock första gången hade jag Gonal F 225 E och sprutade med den i 10 dagar och sedan otrivelle sprutan dag 11 och äggplock dag 12. Andra omgången sprutade jag med Menopur i ca 17 dagar och sedan äggplock två dagar efter. Anledningen till att det blev så många dagar andra omgången var att de hade svårt att justera rätt dos till mig. jag hade för låg från början och då hände inget. Vilka mediciner ska du ta?

    Tyvärr har jag ingen aning om chanserna beroende på manlig eller kvinnlig faktor.
  • waldesten16
    holmgren89 skrev 2017-10-30 20:07:51 följande:

    Hej alla

    Jag och min sambo hade oskyddat och försökt i 5år. Men nu äntligen i november ska vi börja med sprutor och första försöket.. hade varit kul att han några som förstår vad man går igenom ??


    hej och välkommen hit!

    Jag inväntar min mens nu med för att göra en FET i stimulerad cykel.
    Vilken klinik går ni hos? Vilka sprutor ska du ta?
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017