Inlägg från: Jokri85 |Visa alla inlägg
  • Jokri85

    Vi med BIM September 2017

    Snultan skrev 2017-08-30 22:50:36 följande:

    Ja precis, vet inte om mitt jobb räknas som det men kanske just pga arbetsbelastning och stress iofs (stillasittande och så snabba puckar när det kommer larm) men jobbar 50 % hemifrån oxå så de är bra. Blir inte såå stressigt. Kanske inte lika farligt med snabba stresspåslag som långvarig stress liksom.

    Vi har ingen direktkontakt med patienter, vi skriver patientjournaler (läkardiktat), svarar i telefon och går på traumalarm (svårare skadade patienter/hjärtlarm där vi registrerar patienten och antecknar i traumajournal på traumarummet medan läkare och övrig vårdpersonal bedömer patienten). Sen jobbar jag aldrig natt, men vi har nattsekreterare men sitter alltså ej i kassa eller så.

    Nu har värken lagt sig lite, kanske va nån spänning eller nåt efter alla dem larmen som gjorde att det gjorde ont. Man spänner sig tror jag, av adrenalinet (man får ju som adrenalinkickar) eller så händer det NÅGOT därinne i livmodern. Vill att tiden ska gå fort så jag kan testa =D

    Har du haft några fler såna brunröda flytningar? Eller andra symtom?


    Jaha, vad skönt att jobba 50% hemifrån :)

    Hmm okej. Intressant jobb. Måste verkligen vara stressigt att anteckna och skriva ner det de säger i den stressade akuta situationen.

    Jag vill också att tiden ska gå fort :D men jag kommer ej kunna testa förrän på tisdag. Så jag försöker verkligen att fokusera på dessa dagarna och ska jobba några timmar i helgen så tiden kommer att gå ändå.

    Har extra jobb under tiden jag studerar. Sen 2 åring hemma och så plugg så det kommer gå snabbt tror jag.

    Nej...när jag kollade noga på bindan var den ej brunröd utan mer...hmmm lite mörk bara..

    När jag känner mig hungrig är jag vrålhungrig direkt...det är inte en sån där smygande hungers känsla.

    Sen känner jag att kroppe är varmare och lätt för att bli yr. Undrar varför?! Hade det förra graviditeten så blev sjukskriven 1 vecka...läskigt.

    Fick värsta mensvärken för någon timme sen, vaknade av den. Hmm vi får se vart detta bär..
  • Jokri85
    Snultan skrev 2017-08-30 22:53:17 följande:

    Ja, tiden går segt nu. Hoppas verkligen vi har tur nu. Kan inte ens föreställa mig känslan att få det där efterlängtade plusset efter 9 månaders försök!

    Jag har som lite molande värk nu.. herregud man känner ju efter hela tiden. Tror jag behöver en liten paus.

    Håll dig borta dumma mens!


    Verkligen segt....

    Ja 9 månader är länge när man längtar. Hoppas ni får ett plus och att allt går bra för er!

    Ja exakt! Man känner egter hela tiden när det är en lugn stund. Tror det är därför jag känner mest på kvällen och natten. Så fort jag sätter mig ner pp kvällen efter en lpng dag så känner jag lite lite mer illamående...lite lite lite mer yrsel....lite lite lite spännimgar här och där i brösten.

    Ja vi får hålla tummarna helt enkelt. Ska bli spännande på sömdag för dig och tisdag för mig. Men är jag ej gra id då måste jag nog till läkare för något är det med kroppen. Den är inte som normalt...så kan jag säga. Vad känner du?
  • Jokri85
    Snultan skrev 2017-08-31 07:46:28 följande:

    Ja de är väldigt skönt. Å de kan som sagt va stressigt emellanåt där på akuten men andra gånger är det jättelugnt :) sen är man oftast inte ensam sekreterare och då kan man få hjälp. Vi har två sorters traumalarm, orange och rött, rött är liksom första prio, mkt folk, det går snabbt. Orange är myyycket lugnare. Så kan tänka mig att jag kanske skulle korrigera lite i både schema och arbetsuppgifter när jag nu blir gravid.

    Det är bra att ha annat att fokusera på. De känner jag oxå. Dagarna flyter ju på. Vad pluggar du?

    Okej. Jag blir oxå vrålhungrig! Jag har ätit enligt 16:8 metoden senaste månaderna (gått ner 12.5 kg) och inte haft sån hunger som jag har nu. Måste t ex äta på kvällarna när jag kommer hem från jobb vilket jag inte brukar. Å nu på morgonen är jag hungrig (äter annars första mål kl 9 och brukar inte va hungrig innan dess).

    Skumt!!


    Jaha okej. Då kanske du kan ha schema så du endast tar orange larm?! Bra om det är flexibelt schema iaf!

    Hur gjorde du förra graviditeten eller du jobbade med annat då?

    Pluggar på universitetet till lärare. :)

    Oj wow bra jobbat!!

    Ja men precis, innan kunde jag äta en grov macka för att mätta magen om jag var hungrig nära inpå att jag skulle sova. Men nu är jag hungrig efter den mackan också...typ som jag aldrig stoppat in mig en macka.

    Vi får hålla tummarna att allt går vägen för oss båda. Borde ju vara gravida kan jag tycka.

    Vi får se på söndag/tisdag. :)
  • Jokri85
    Snultan skrev 2017-08-31 08:11:59 följande:

    Ja man gör ju de. Jag känner mkt när jag jobbar oxå för då sitter jag ju still. Nu har jag haft såna känningar i livmodertrakten de senaste dagarna, som att de är nåt som händer/växer där inne. Tyngdkänsla. Tycker det känns liknande som när livmodern växer. Nu tror jag typ att jag är gravid på riktigt. Vilket är läskigt, vill ju inte bli besviken. Har som molvärk bak i ryggen med.

    Beställde faktiskt ett test igår kväll, det borde komma på fredag. Så slipper jag gå å köpa det. Tog ett clearblue digital och så fick man ett babyplan testa tidigt på köpet. Åh vad spännande.

    Alltså hade mensen kommit nu hade jag inte blivit förvånad ändå, på nåt sätt är man ju inställd på det och jag har haft så många symtom de senaste månaderna att jag letar naturliga förklaringar för allt. De kan ju va så att du känner massa saker för att du inte känt efter förut men mår du verkligen dåligt tycker jag såklart du ska kolla upp det.


    Oh vad bra! Vart köpte du det?

    Ja jag kände ÄL väldigt starkt denna gången eftersom jag slutat med p piller precis. Därför tänker jag att varje känsla jag har gör att jag tänker att det kanske är så här mensen känns efter p piller?!

    Kan liksom inte veta om det är mens eller gravid.

    Måste vara jobbigt att hinna tänka efter och särskilt känna efter så mycket när du jobbar också. Men snart vet du ;)

    Ovissheten är nästan jobbigast.
  • Jokri85
    Victoria K skrev 2017-08-31 08:34:58 följande:

    Idag vaknade jag, precis som igår, med kraftig molvärk. Som att mensen ska komma vilken minut som helst, trodde den skulle komma efter att jag ätit frukost eller så, men jag kollade och det var inget. Nu när jag är på jobbet är värken kvar, men inte lika intensiv...undrar lite varför jag får sån värk så fort jag vaknat? Men nu sitter jag bara och väntar på att den ska komma :( Har även fått svullen mage så mensen lär ju komma (igårkväll var den som en ballong), men jag hoppas verkligen inte det. Kände så här igår också!

    Hade värk föra veckan också, och i helgen, men det var inte samma... Då var det mer "kissnödig-värk" och som mild mensvärk. Nu är det likt mer riktigt mensvärk.

    Ja, to be continued får man väl säga...


    När ska du testa?
  • Jokri85


    Kunde såklart inte hålla mig. Ser ut att vara något streck där.... svårt att ta in. Jag anade ju...men ändå känns det så overkligt när det knappt märks något?!

    Haha

    Jag ska testa tisdag morgon igen när jag får den som säger 1-2 veckor gravid t.ex så får vi se... är försiktigt positiv.

    Första försöket till nr 2. Använde oss av clearblue dubbel hormonindikator. För att få fram EXAKT ÄL.
  • Jokri85
    Snultan skrev 2017-08-31 15:10:13 följande:

    Men hallå fuskis!!! Haha! Men där är nåt ju!!! Va roooligt! :D grattis!!!


    Jag tycker inte om ovissheten. Jag vet ju att jag mår annorlunds och för varje dag känner jag pytte pytte mer symptom. Så jag anade att jag var gravid. Då är det bättre att testa och veta. Sen kan man aldrig veta om man lyckas behålla det eller inte. Men jag kommer göra allt för att lyckas behålla det. Äter och dricker redan som om jag vore gravid.

    Tack! Min sambo tycker ej vi ska ta ut npgot i förskott. Men ser fram emot att testa med det digitala på tisdag.
  • Jokri85
    Elsisi skrev 2017-08-31 18:57:58 följande:

    Grattis! Du är ju gravid!

    Jag testade dagen efter ett liknande och fick negativt på första ditgitals men en dag senare positivt. Så blondiner besviken om inte digitala fångar upp det direkt :)


    Tack!

    :)

    Ska testa och se. Jag är ju redan på BIM +5 imorgon och ÄL+15. Typ.
  • Jokri85
    tjejuå86 skrev 2017-08-31 20:17:14 följande:

    Tog ett test ikväll och det visade ett svagt plus bim -5 ska ta ett digitalt i helgen så det känns mer säkert men kan inte smälta detta än vill typ gråta av lycka samtidigt som jag är galet rädd för spökstreck. Men plusset var blått och synligt efter ca 1min


    Grattis! Blev samma för mig BIM +5.

    ska testa på tisdag med digitalt.
Svar på tråden Vi med BIM September 2017