Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Lyder inte när det regnar

    Sluta skälla på hunden när "skadan" redan är skedd. Ingen idé. redan glömt. 

    Många valpar tycker regn är obehagligt. Han vill hem.

    Koppla hunden när du inte har styr över den.

    problem solved.....


    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    Huskyägare skrev 2017-08-05 01:32:53 följande:

    Anonym (Koppel). Nej det visste jag inte om. Tack för att du informerade mig! Hur kommer det sig att jag inte får ha hunden lös i skogen?


    Det är för att djuren föder och har små ungar den tiden och hundar, även om de inte skulle skada någon, kan skrämma ihjäl till exempel vildkaniner eller störa en födsel, vilket kan bli vådligt,

    Beroende på var du bor och var du vistas kan det vara koppeltvång alltid, bara vissa tider (vanligast just mars-aug), eller aldrig. Kolla med din kommun för säkerhets skull.
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    Huskyägare skrev 2017-08-05 01:29:48 följande:

    Aniiee. Skadan i sig är från det han inte kommer till mig tills det att jag måste komma till honom så skadan är "skedd" då jag kommer fram till han.

    Tack! Ska se till att få koppel på honom innan det att han känner igen sig å hittar hem själv nästa gång!

    Jag har "styr" över min hund, endast dessa 3 gånger har detta hänt. För mig en oväntad händelse då jag trodde han kommit över detta när det började så bra men slutade så illa. Samma ställe vart jag alltid kopplar honom varje dag 2 gånger om dagen, ignorerade han mig för första gången.


    Hundar funkar inte så. Om du ropar och hunden inte kommer kan du inte skälla på den när du hunnit ikapp 1 minut senare. Hunder vet inte om att den har gjort fel efter så lång tid, absolut inte en valp. Precis som det är helt onödig att köra en valps närsa i kisspölen hemma när du upptäcker den. Been there, done that, forgot about it, liksom. 

    Om hunden inte kommer på inkallning (och du tränar inkallning) så ska du inte"jaga efter", för DET är jättekul och "jag kommer först" och springtävling, utan vända och gå åt andra hållet. Då måste hunden jaga efter dig, och det kommer han göra, särskilt om du plockar upp godispåsen samtidigt. Då lär du hunden både att följa efter dig/komma till dig när du kallar på rätt sätt med belöning (inte skäll), och får tillfälle att koppla hunden.
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    John22 skrev 2017-08-05 14:26:19 följande:

    Hur kan man skaffa en husky utan att ha koll på något så grundläggande som lagar angående koppling? Att skälla på hunden i efterhand är dessutom helt värdelöst eftersom han inte har någon aning om varför du är arg.

    Inför hundkörkort...


    I alla fall för så krävande raser som huskeys.....
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    EmberEyes skrev 2017-08-06 15:35:54 följande:
    Nej, för alla hundar. På tok för många 'väsk-hundar' får inte den omsorg och stimulans de behöver för deras hussar och mattar inte vet att alla hundar, oavsett storlek, har samma grundläggande behov och omfattas av samma lagar
    Ok, då, för alla hundar under 5 kg och alla hundar över 100% energinivå =P

    Men ja, jag håller med, men någonstans måste man börja för att få det accepterat.
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    Lord Hans skrev 2017-08-06 19:14:13 följande:

    Alla hundägare vet när hundarna ska vara kopplade men ärligt talat vem fan bryr sig? Sluta låtsas vara så perfekta ni som kommenterat här. Jag ser hela tiden lösa hundar när jag rör mig i skogen, garanterat har de ägare precis som er. Såna som tycker om att fördöma och påpeka för andra hur duktiga dom är, men när ingen ser på så gör ni likadant.

    Min husky springer också lös i skogen, detta för att den inte är någons slav.


    Det handlar inte om att hundar inte kan vara lösa. Det handlar om att TS hundVALP inte kan vara lös när det REGNAR. eftersom den inte kommer på kommando då. En 4 månaders valp har inte den träningen och uppfostran än. dessutom gör TS ett par kardinalfel i sin uppfostran.

    Mina trehundar är också lösa, ALLTID (för min kommun har inget koppeltvång utom i naturreservaten), men mina hundar kommer på kommando, alltid, utan tvekan och absolut utan valptrots. Till och med om en vildkanin springer mitt framför näsan på dem.
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
Svar på tråden Lyder inte när det regnar