Inlägg från: Anonym (inte förskola) |Visa alla inlägg
  • Anonym (inte förskola)

    Förskola: Utgå från mina tider trots att pappan är hemma?

    Jag funderar över vad han egentligen har för "status" i Sverige. Är han asylsökande? Asylsökande får lov att jobba innan de fått uppehållstillstånd. Är han här på turistvisum? Då får han inte befinna sig i Sverige när beslutet om uppehållstillstånd fattas. Är han här helt illegalt? Tja, det verkar ju stämma med att TS och mannen gärna vill göra fler saker som inte är enligt reglerna.

    Han räknas som att han är utan sysselsättning, och är han inte aktivt arbetssökande har han inte rätt till förskola alls.

    Min man fick sitt uppehållstillstånd innan han flyttade till Sverige. Han var "ledig" när första barnet var litet, dvs han sökte inte arbete och gjorde inget annat heller. Däremot spenderade han lika mycket tid med henne som jag, och självklart var även han uppe mitt i natten och bytte blöjor mm. När jag började jobba igen efter ett år var han hemma med henne. Självklart hade vi inte rätt till förskoleplats när han inte hade sysselsättning. Sedan började han studera svenska och hon fick gå några timmar på förskolan i veckan.

  • Anonym (inte förskola)
    Anonym (Undrar) skrev 2017-08-15 23:14:59 följande:
    Han är asylsökande. Blev gravid ca en månad efter att han kom till Sverige. Han söker alltså pga anknytning och sin berättelse samtidigt.
    Som asylsökande kan han få arbetstillstånd.
  • Anonym (inte förskola)
    Anonym (Undrar) skrev 2017-08-16 07:28:18 följande:

    Ingen? Jag svarade bara på tips jag fick i tråden.

    Ja, jag ska försörja min familj tills han fått uppehållstillstånd och kan få jobbet han väntar på, så han kan börja försörja oss istället. Vad är problemet?


    Han kan jobba redan nu, som asylsökande.
  • Anonym (inte förskola)
    Anonym (Undrar) skrev 2017-08-16 07:47:30 följande:

    Han har lärt sig lite svenska under tiden, bl.a. under sin praktik och han är nyfiken så han kommer ihåg ord han hör här och där.

    Fortfarande inte bra svenska för att kunna kommunicera, jag varken kan eller orkar agera svensklärare. Han kommer lära sig lättare när han får börja sfi istället för att bara lära sig hemma.

    För att jag gärna vill vara hemma och ta hand om barn och hem. Men när han får jobb som sagt (innan någon per automatik tror jag att jag vill leva på bidrag)


    Om han verkligen vill ha jobbet där han behöver kunna lite bättre svenska finns det inget som hindrar honom från att utnyttja tiden nu till att lära sig. Du behöver inte vara lärare. Det finns massor av kurser online. Det hjälper självklart om du pratar lite svenska med honom i hemmet. Bryr du dig om att göra ens det?

    Hur kan du vara säker på att han få jobbet "som väntar"? Om du vill gå hemma och bli försörjd av en man borde du nog satsat på någon annan än en asylsökande. Blev du gravid av misstag, eller var du så charmad av honom redan efter en månad?

    Det låter på dig som om han lagt ner alla försök att hitta jobb. Han måste givetvis fortsätta leta varje dag. Det är jätteviktigt får måendet att ha en sysselsättning.
  • Anonym (inte förskola)

    Om du nu är säker på att han skall försörja dig senare behöver du ju inte studera. Då kan du vara hemma mer med barnet just nu.

  • Anonym (inte förskola)
    smulpaj01 skrev 2017-08-22 12:32:09 följande:

    Varför "väntar" han på jobb? Som asylsökande får han ju jobba?

    Han verkar vara en totalt oduglig "man/människa"!


    För att han behöver kunna lite svenska för att jobba och det klarar han inte att lära sig själv medan han väntar på uppehållstillstånd.
  • Anonym (inte förskola)
    Anonym (Undrar) skrev 2017-09-16 21:10:03 följande:
    Det var som vanligt först, men sedan hade kommunen kontaktat förskolan och sa att det bara var 15h/vecka som gällde.
    Så, hur går det? Hur löser ni barnpassning/jobb/studier?
  • Anonym (inte förskola)
    Anonym (Undrar) skrev 2017-09-16 22:03:45 följande:
    Hoppade av studierna. Men det är lika bra det, hade blivit för tufft med jobb, studier och barn. Så får satsa på jobbet nu istället och studera om ett par år.
    Det hade ju inte blivit för tufft om du kunnat lämna barnet till pappan.
Svar på tråden Förskola: Utgå från mina tider trots att pappan är hemma?