• Anonym (Hanna)

    Rimligt att få sova i värdparets säng?

    Nästa helg ska jag och maken hälsa på ett par som vi är goda vänner med och vi övernatta där i några dagar. Vi räknar då med att vi får sova i deras säng medan vi är där. Är det rimligt eller är det helt orimligt att "begära" en sån sak?

  • Svar på tråden Rimligt att få sova i värdparets säng?
  • Anonym (L)

    Det är helt orimligt!

    Kan ni inte stå ut med att sova på madrass, soffa, i gästrummet eller vad de nu har att erbjuda så får ni väl stanna hemma, inte komma dit och kräva en massa orimliga saker!

  • Anonym (Tjej)

    Jag har krävt det en gång och då var det pga att jag är djurallergiker och personen som sov i gästrummet innan mig hade djur. Och trots städning/sängklädesbyte etc så blev jag allergisk. Eftersom ingen med djur sovit i värdparets rum så fick vi ta det och de tog gästrummet.

  • cosinus

    Låt mig gissa, TS har haft besök av knäppgökar som krävt deras sängar och vill nu få bekräftat att det är precis så galet som det låter.

    Personligen kan jag absolut låna ut min säng om det finns en vettig anledning. T ex när vi haft besök av en familj mer 4 barn så har det varit enklast att de tagit dubbelsängsrummet där alla rymms (finns en extrasäng och plats för madrass) än att de ska behöva sprida ut sig i flera rum = fler av mina ungar får flytta runt. För mig vinner smidighet och logistik, men jag skulle aldrig kräva någon annans säng även om jag inte har problem att låna ut min.

  • Stårschan

    Det är orimligt att förvänta sig, men inte orimligt att erbjuda sina gäster, lite beroende på hur man bor och vilka sängplatser som finns att tillgå.

  • Stårschan
    That girl skrev 2017-09-11 22:25:41 följande:

    Eh, hur kan ni förvänta er något sådant? Låter helt absurt.

    Skulle aldrig låna ut min säng. Min säng är min personliga plats och där ska ingen annan förutom jag och sambon sova. Den enda gången jag skulle kunna tänka mig att låna ut sängen är om det handlar om en gammal person eller någon annan som har problem med kroppen som gör att hen inte kan sova i soffa eller liknande. Annars får man gott sova i soffan/gästrummet/på madrass eller whatever, inte i min säng.

    Och sjävklart förväntar jag mig inte att sova i andras sängar om jag övernattar hos någon. Skulle aldrig vilja det heller. Känns väldigt konstigt.


    Men där är folk olika. En del resonerar som du - att den egna sängen är lika personlig som tandborsten. Andra tycker liksom jag att en säng är en praktisk möbel, precis som en stol eller soffa, som vem som helst kan använda utan att den på något sätt tar skada.
  • Anonym (H)

    Orimligt och fräckt.

    Ni får boka hotel om gästsängen/soffan inte duger.

  • Anonym (Ngv)

    Äckligt att låna någon annans säng med sexrester, svett, flott, hud och allt. Kräks.

Svar på tråden Rimligt att få sova i värdparets säng?