Inlägg från: Trolltrio |Visa alla inlägg
  • Trolltrio

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Hoppas verkligen det blir bättre erijon! urjobbigt när amningen krånglar oavsett orsak.

    Här flyter det på. Tyvärr har han fått för sig att man ska ha en vakenperiod mitt i natten. Försöker ni styra något hur era sover?

  • Trolltrio
    erijon skrev 2017-10-21 03:56:31 följande:

    Nu har vi vakennatt nummer 2!!

    Igår mellan 00.30-02.30 idag mellan 00.00- forfarande.. klockan är 04. Börjar känna mig less.. inte en blund.

    Vad ska man göra? Vagga.. amma.. amma.. vagga.. gråter en skvätt. Vagga. Vagga..

    Normalt vaknar jag glad. Men inatt somnar jag nog inte.

    Har era bebisar såhär? Min skriker inte.. han bara gnäller eller är vaken.


    Precis som våra nätter! Vaken, gnyr och gnäller men skriker inte. Vill helst äta hela tiden.
  • Trolltrio
    erijon skrev 2017-10-21 10:07:42 följande:

    Ja så är Edvin också.. han var mest vaken fram till 7 då åt han och somnade på mig till 8,30.

    Hur orkar han? Inte många minuter sömn för honom.. snart vagnpromenad så han somnar. Jag är så borta av trötthet att jag är arg. Känner mig typ deprimerad idag. Usch.. hoppas på bättre natt inatt.

    Glädjer mig åt att brösten inte gör lika ont att amma med iallafall!! Något positivt :)


    Skicka ut mannen med vagnen så du får sova. Skönt att brösten mår bättre!
  • Trolltrio

    Jag älskar vår trikåsjal, den används massor. Tänker som jujusma, detta är min sista bebis och jag vill njuta och vara nära. Annat kan jag göra sen!

    Fiaw jag känner igen känslan. Kände mig så första veckorna. Feberkänsla,värk i kroppen och hängig. Försvunnit nu. Men är du orolig så ska du absolut kontakta vc.

  • Trolltrio
    FiaW skrev 2017-10-27 14:47:21 följande:

    Tack LitenBlomma, ska prova sjalen :)

    Usch, stackars er Linnnn och erijon! Hoppas allt löser sig snabbt!

    Ursäkta känsliga läsare, men igår fick jag ett väldigt tryck neråt i underlivet och mitt avslag ökade. I morse fick jag ut vad jag tror är rester av fosterhinnorna. En 20 cm lång, ihopsnodd korv av nåt som skulle kunna vara hinnor. Efter det har jag blött ganska mycket mer än innan och har haft mensvärk, men nu har det lugnat ner sig lite igen. Bra att det kom ut men läskigt när man inte vet vad som händer och varför. Man börjar ju fundera på vad som skulle hända om man bara börjar blöda massor. Jag tycker man har fått så mycket bra info under graviditeten men nu som nyförlöst är infon plötsligt noll.

    Om de hinnorna suttit fast i livmodern och nu lossnat är det ju inte konstigt att det blivit ett nytt sår som blöder. Hoppas det var det sista och att det återgår till det normala nu. Jag väntar på ett samtal från gyn så jag kan rådfråga i alla fall.

    Ni som har barn sen innan, har ni varit med om nåt liknande?


    Hände med min första. Två dagar efter kom det ut en lång sak som säkert var hinnor. Sen avtog det. Bra att du ska prata med gyn!

    Efter andra förlossningen fick jag ut väldigt stora koagel i många dagar efteråt, decimeterstora klumpar.
  • Trolltrio
    erijon skrev 2017-10-27 18:59:29 följande:

    Ja tydligen! Något som funkar som det ska. Behövs för att finna lite glädje :)

    Vår lilla plutt ligger i sin babysitter och har vart böjd i många rimmar (sovit mycket) men nyligen ätit massor, verkligen tömt båda brösten. Då märker vi att han gör sig redo för natten. :) gör era också så? Äter mer/oftare inför natten?


    Min äter också hela kvällen. Men sen fortsätter det varannan timme på natten med.

    Han hade också gått upp 420g på sex dagar sist! 4730g nu, 55cm
  • Trolltrio
    erijon skrev 2017-10-31 17:32:49 följande:

    Jaha!

    Ja alltså skulle han släppa och vara nöjd efter den tiden hade jag inte oroat mig. Men nu bökar han ju och visar missnöje.. så jobbigt:(

    Ja, jag brukar amma så långe/mycket som möjligt på samma bröst av den anledningen. Men nu senaste dagarna har jag provat byta när han bökat ett tag, för att se om det är orsaken. Men icke.

    Inatt hade jag knölar på vänster sida av bröstvårtan, ända till armhålan på vänster bröst. Försvann efter amning, men obehagligt. Början på mjölkstockning eller hade han bara inte tömt bröstet tidigare?

    Ammar alltid med varannat bröst för att hålla mjölkproduktionen jämn i båda brösten (och avlasta såren som ännu inte försvunnit helt!)


    Misstänker nån fas, min är likadan! Släpper, gnäller, sliter och hackar. Hjälper inte att byta sida.
  • Trolltrio
    erijon skrev 2017-11-05 11:25:19 följande:

    Ja, riktigt jobbigt. Inte mycket att njuta av liksom. Feber har jag fått också.. 38-38,2 bara men ändå. Det är ingen biverkning av antibiotika.

    Problemet är att denna bakterie kan "hoppa" tydligen, och därmed syns den bara ibland på prover. Man kan lämna flera prov som är utan bakterien och på nästa syns den.

    BB har lovat att ringa upp, hon skulle prata med en sköterska (pratade med barnmorska) och eventuellt läkare. Sen ringa upp.

    Hoppas innerligt att dem ringer upp snart, att det inte är den dumma bakterien och att alla problem försvinner när jag slutar med antibiotika!


    Men din stackare! Vilket elände. Låter jättejobbigt. Men feber nu är väl inte bra, låter som du behöver kollas upp igen. Krya på dig!
  • Trolltrio
    LitenBlomma skrev 2017-11-07 17:37:08 följande:

    Erijon: Höstblåsor?

    Fick hem gymmet idag.


    Vi fick också Babygym idag! Dock vägrade min fis att ligga på mage och lyckades hamna på rygg hela tiden.

    Erijon - ja det låter som Höstblåsor, det kan man få hög feber av. Kan inte din partner vabba om du sjukskriver dig? Du behöver vila!

    Min skrutt är sex veckor nu. Väldigt snål med leenden, nåt om dagen.bara. Äter ungefär varannan timme, kanske nåt längre pass på natten.
  • Trolltrio
    erijon skrev 2017-11-07 20:11:28 följande:

    Hur menar du med sjukskriver mig? Vem ska han vabba? Man får väl inte vabba bebis före 8mån tror jag. Men annars får han väl ta semester eller vabba någon av de andra, min son har ju säkert höstblåsor då och hans ont i magen.. så det borde ju funka. Dock är hans jobb så sjukt oförstående och sura. I samma sms aom de gratulerade till att han blivit pappa frågade chefen exakt när han bar tillbaka och försäkrade sig om att det absolut inte kunde flyttas på.

    Jah hann ju bli inlagd IGEN som ni kanske minns.. skitroliga 10 pappadagar. Eller skitroliga sex veckor vi haft över huvudtaget. Bara elände. Vill inte kräva att han är hemma imorgon.. men samtidigt känner jag mig tvungen. NÄR ska jag annars bli frisk? Kan inte proppa i mig mer alvedon och Ipren för att skjutsa och hämta osv. Jag varken orkar eller håller för det.

    Mitt magont får mig att fundera över ett besök på akuten. Magen är synligt uppsvälld nu också. Men är rädd att bli inlagd. Vad händer med Edvin då? Han får ju inte (och jag vill inte ha honom bland massa sjukhusbaciller) vara med mig inlagd på någon avdelning ner än BB/gyn. Jag ammar ju liksom.. så därför blir det inget. Samtidigt blir jag så jäkla rädd, VAD är det nu då?


    Om du sjukskriver dig kan han vabba det andra sjuka barnet, alternativt ta fp på Edvin. Strunt i jobbet, du måste få bli frisk!

    Låter verkligen inte bra med din mage! Tycker absolut di ska ringa rådgivning!
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här