Inlägg från: Trolltrio |Visa alla inlägg
  • Trolltrio

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Lite amningspuckel här med. 4mån 5dagar, 7600g och 64cm. Kurvan planar lite, men det är ju helt normalt.

  • Trolltrio
    erijon skrev 2018-01-31 09:33:18 följande:

    Men hur mycket brukar ökningen vara på ca en månad? För Edvin brukar det vara 500-600g har jag för mig. Men denna månad bara 200g.

    Kan man göra något åt det?


    Tror de säger ca 100g per vecka, men det kan variera. I utvecklingsfaser kan de strula med maten. Och de kan ju inte gå upp lika mycket jämt.

    De enda att göra är att amma ofta.

    ,
  • Trolltrio

    Min skrutt vänder sig inte alls. Vill helst inte ligga på golvet alls, utan ska bäras. Mycket värre nu vid fyra månader, gissar att det är den ökända fasen.

    Han drar 74 i det mesta, 64cm och 7,6kg

    Jag ammar liggande, men flyttar honom från sida till sida. Testat att amma från samma, men då kan jag inte somna under tiden som jag gör annars.

  • Trolltrio

    Vi har vaccinerat mot rotavirus, magsjuka. Vissa landsting har infört det, men inte alla.

    Här har vi fyramånaders fas. Äter ofta, gnäller mycket och sover dåligt.

  • Trolltrio

    Sexmånaders kontroll igår. 8,3kg, bara gått upp 180g på en månad. Han är väldigt svårmatad nu, har inte tid. Börjat lite med smakportioner senaste veckan, men det är ingen hit. Han blir ledsen när vi kommer ned skeden och visar att han inte vill ha. Äter helst fötter.

    Rullar från rygg till mage, men inte tvärtom. Sitter några minuter, men törs inte lämna. Längtar efter att han blir stadig!

  • Trolltrio

    Så snabba alla är! Min filur ålar inte, inget pincettgrepp och maten går sådär. Inga problem med bitar, men det går bara ner några skedar. Absolut inte gröt eller flaska.

  • Trolltrio

    En vanlig dag

    Vaknar ca 9. Ligger kvar och myser, ammar lite, busar. Frukost vid 9.30. Nån sked gröt, lite frukt, smörgåsrån med pålägg

    Ca 11 ammar till sömns. Sover ca 1,5 timme oftast.

    12.30 lunch. Samma som mig, några skedar går ner. Något att plocka med.

    Ca15 ammar till sömns. Sover ca 1,5 timme.

    Ca 18 middag. Samma mat som resten av familjen. Äter max ett par skedar.

    20 ammar till sömns, brukar dock ta en timme innan han somnar för natten.

    Äter oftast ca 23, 03 och 06. Fri amning dagtid.

    Nu har jag sovit på soffan efter 03 amningen, då hoppar han över 06 och nöjer sig med nappen, så det är nog dags att testa det lite mer. Jag är trött!

  • Trolltrio

    Utvecklingsmässigt då. Ligger på mage och snurrar i cirklar, kommer bara baklänges. Sitter hyfsat, men törs inte lämna. Ställer sig inte u krypställning än. Leker inte tittut, men älskar när jag gör det. Två små läskigt vassa tänder.

  • Trolltrio
    Linnnn skrev 2018-05-08 21:22:16 följande:

    Minns jag fel eller har inte du två större barn också Trolltrio? Funderar över hur du lyckas sova till kl 9 i så fall Här är det i princip alltid någon av dem som är morgonpigg och väcker mig (fast jag försöker få de stora att bara väcka pappa ). Jag funderar också över det här med nattamning, men måste nog ladda lite innan jag tar tag i det. Har ingen koll på vilka tider och hur ofta J äter längre, det varierar och jag är för trött för att öppna ögonen och kolla på någon klocka.

    Vad kul med nya ljud Musetti!

    Här har J vägrat att bli matad i två dagar nu. Han gallskriker om jag mot förmodan skulle lyckas få in en sked. Han ska äta allt själv och han är inte i närheten av något pincettgrepp. Kokade broccoli och sötpotatis i bitar till middag, men han spottade ut och skulle bara äta spagetti. Långa spagettistrån som han mosade in med hela händerna och sen päronbitar till efterrätt som mest trillade ur munnen efter att han gnagt av dem. Pust.


    Jag har tre äldre barn! De går dock i skolan, och går upp själva och äter frukost och går i väg. Så duktiga!
  • Trolltrio
    Linnnn skrev 2018-05-13 21:17:00 följande:

    Hoppas det är bättre med magen nu FiaW! Det känns som en ständig följetong. Idag vet jag inte hur många bajsblöjor jag bytt. Och då verkar det ändå inte vara något problem. Jag har kokat aprikospuré som jag ger med gröten varje morgon, men funderar om det behövs plommon/päron/... i samband med varje måltid.

    Vad skönt att de klarar morgonbestyren själva Trolltrio! Min äldsta skulle nog fixa det, men hon som går i ettan vill ha mannagrynsgröt och det är över hennes nivå. Och håret skulle vara väldigt trassligt Hur gamla är dina?

    I veckan var vi på öppna förskolan för första gången. J stortrivdes och var superglad hela tiden.


    Mina är 10, 10 och 11, går i trean och femman. Kortklippta.
  • Trolltrio

    Min skrutt vill helst bara amma med. Max en smakportion gröt till frukost om han.är riktigt medgörlig, oftast en halv. Sen några skedar mat vid lunch och middag. Mellis erbjuder jag frukt eller macka, smulas mest sönder I'm det inte är apelsin som är favoriten. I övrigt ammar han fritt. Oftast 3-5 går på natten med.

  • Trolltrio
    erijon skrev 2018-07-03 09:23:35 följande:

    Jag tror Edvin stannat /går ner i vikt. Blir så stressad över det. Jag upplever att han äter bra, är matglad osv. Haft krångelperiod nu senaste tiden gällande visss måltider (tex där jah försökt byta ut amning mot annat)

    Han äter ca: 06.30 amma

    8.30 amma

    10.30/11.00 lunch- 1 burk mat +rapsolja (hemlagad eller köpt. Varierar fortfarande) och några skedar frukt, ibland en-två skedar, ibland en hel klämmis.. så olika.

    12.30 en klämmis/ en avokado + några skedar frukt iblandat/bär eller frukt med rysk yoghurt tex.

    14.30 ammar (försöker ge ungefär samma som 12.30 fast varierar mellan de saker han äter så der inte blir samma )

    16.30/17.00 samma som lunchen.

    18.30-19.00 ammar från båda bröst.

    Ibland äter han 1 gång på natten.

    Jag tycker detta är rätt mycket för Edvin som ändp är 9 mån. Alltså han äter ofta! Sen kanske inte nämnderna är så otroliga. Äter övriga familjen frukost/lunch/middag ich han sitter med äter han ju alltid något också. Pasta, broccoli, macka osv.

    Tycker ni jag bör ändra något?hade ni gjort det?

    Han vägde 9155g vid 8 mån. Och nu pengar han mellan 9,1 och 9,4 men oftast aldrig 9,4 längre trots att han vägde det DAGAR efter sista Bvc besöket. Vi väger hemma emellanåt. Bara på kul, men nu blir jag ju orolig. Vågwn överrensstämmer med den från Bvc, så att ringa dit ger ju inget mer än en exaktare vikt (fler decimaler) :/


    Tycker det låter som han äter jättebra! Min filur är lika gammal precis och äter inte i närheten så bra!

    Han har planat en del i vikt, men det går verkligen inte i mer mat. En dag ser ut ungefär så här

    Ca 8 ammar

    9 två skedar gröt, nån liten bit smörgås

    10 sover (om jag nattar så ammar jag till sömns)

    12 vaknar, lunch. Max motsvarande en halv burk mat, oftast inte mer än två skedar

    14 lite fruktbitar eller en halv klämmis om vi inte är hemma

    14.30 ammar till sömns

    16 försöker ge mellis typ ägg, macka, gröt, brukar sluta med amning

    18 middag. Max en halv burk eller motsvarande

    20 ammar till sömns.

    Äter inget på natten. Visst är det lite? Känns som för få mål, men han vägrar ju.
  • Trolltrio
    erijon skrev 2018-07-06 13:46:14 följande:

    Det låter rätt lite MEN du ammar ju och där vet man ju inte hur mycket han får i sig. Vissa barn ammar 20 min och får i sig motsvarande 100ml ersättning, andra äter på 3 min och får i sig lika mycket eller mer. Dessutom vet man ju inte alls mängd (om men inte väger efter varje amning eller pumpar osv). Dessutom äe jag bortskämd med edvins matintag. Äldsta sonen ät knappt alls. Ammade Inte efter 2 mån ålder. Hatade ersättning och det mesta i matväg. Han följde alltid sin kurva och låg alltid strax under medel viktmässigt. Idag 7 år, 23 kilo och 124,5 cm lång. Inget ovanligt alls.

    När är han född och vad väger/hur lång?

    Jag ver inte om jag gjort något fel eller om det hänt plötsligt. Men idag väger Edvin 9,6kilo.

    Såhär var det förut också. Samma vikt länge och sen PANG ett halvt kilo på ett par dagar.

    Jag har en vän vars 11mån bebis äter inte nerbär hälften av Edvin intag, dock välling och ingen amning. Hon växer bra, är stor och knubbig! Följer kurvan och absolut inte smal, undernärd eller sjuk. Helt normal stor. Ca 10kg drygt.

    Samtidigt som jag ens ?oroar? mig så vet jag ju stt maten ska vara en lugn och bra sak. Inget man ändå kan göra något åt.. jobbigt!

    Kanske beror edvins lilla avvikelse på hans utveckling.

    Nu är han ju en hejare på att stå mot saker, ställer sig själv hela tiden, sätter sig ofta fint ner igen. Kryper massor. Går snabbt med bära händer/fingrar för balansen. Sätter sig själv, gör massa nya ljud. Härmar och försöker härma våra ljud och rörelser, leker annorlunda med sina leksaker.. ja massor! Bara sådär. Edvin verkar va en sådan. Som lär sig ALLT över en natt typ, sen går der lång tid utan någpt nytt och sen PANG igen. Alltid vart så. :D senaste veckorna har Edvin gött från liten bebis till stor bebis, som kryper och leker själv! Så kul :)


    Han är född 25/9 inte vägt sen 8mån kontroll, då vägde han 9,3 tror jag det var. Får testa med vår våg sen! Har ingen aning om hur mycket han får i sig med amning, men antagligen tillräckligt. Han ålar, kryper lite, ställer sig och sätter sig. Full fart.
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här