Inlägg från: Anonym (Rationell) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rationell)

    Hur ser ni på detta? Våldtäkt eller inte? Snälla och behöver era svar. Ursäkta lång text.

    Hur är detta en våldtäkt? Två vuxna människor blir asfulla och ligger med varandra. Bara för att du har minnesluckor efteråt betyder det inte att du blivit våldtagen. 


    Anonym (Tor) skrev 2017-10-11 01:07:13 följande:

    Det är en tveklös våldtäkt. Han har använt hot om våld, utpressning och utnyttjat ditt tillstånd. Eventuellt även drogat dig eftersom du har minneskuckor. Att det kommer att förstöra hans liv är bara helt och hållet hans eget fel. Han är ansvarig för sina handlingar. Även om du HADE varit med på sexet och så kastat dig över honom är det han som har valt att göra det han gjorde. Om du orkar, anmäl.


    När hotade han med våld? Och att han skulle ha drogat TS griper du ju bara ur luften. Finns ingenting som tyder på det. Att dricka alkohol i en bastu räcker så bra för att man ska bli full. 
    Anonym (Tor) skrev 2017-10-11 01:15:45 följande:

    Det är för övrigt otroligt vanligt att någon som har blivit våldtagen själv tar på sig hela eller delar av skulden och försöker bortförklara våldtäkten för sig själv. "Om jag inte hade varit så full", "om jag bara hade skrikit nej" och så vidare. Det här vet och utnyttjar män som våldtar. Som i ditt fall, att tvinga dig att säga att det var ditt fel genom tortyrmetod (vatten i ansiktet). Förstå detta: en person har ALDRIG rätt att ha sex med någon som sagt, visat eller signalerat att denne inte vill. Det spelar ingen roll om du först gick med på att kyssa honom i bastun eller om du så ligger naken rakt framför honom. Han har utnyttjat din kropp och ditt tillstånd och du har ingen som helst skuld i det.


    Tortyr nu också? Du måste skämta...

    Ingenstans säger TS att hon faktiskt sagt nej till mannen. Hon säger att de "inte borde" efter att hon kysst honom, men går ändå och lägger sig med mannen när han säger till henne att göra det. 

    Tjat är inte våldtäkt.
  • Anonym (Rationell)
    Anonym (Tor) skrev 2017-10-11 05:15:32 följande:
    Skärp dig och skaffa en kvinnosyn. Det finns mycket att läsa till exempel på internet. Att samtala med kvinnor är också en finfin start. Varsågod för tipsen och lycka till med att börja ha sex med personer som faktiskt vill.
    Va, är det jag som är våldtäktsman nu? Du är ju bindgalen. 

    Du bemötte inte en enda av mina invändningar, utan istället började du kasta förolämpningar omkring dig och anklaga mig för brott helt utan grund. 
  • Anonym (Rationell)
    nevermind skrev 2017-10-11 06:20:18 följande:
    Det är kusinen som bör sluta med alkohol!
    Varför? De kysste varandra och hade sedan sex. TS hade kunnat gå när som helst, hon var inte under något tvång. Bara att ringa en taxi efter bastun om det inte passar.

    Hon gav vika för lite tjat och gick och lade sig hos mannen självmant.

    TS, kände du dig någon gång rädd eller hotad under detta? Varför väckte du inte din kompis eller ringde någon?
  • Anonym (Rationell)
    Anonym (!) skrev 2017-10-11 06:43:52 följande:
    Det är ett solklart fall av våldtäkt! Han hotade inte med våld, han använde våld. Han knuffade henne och drog henne i håret. Han tvingade henne att säga att allt var hennes fel genom att spola vatten i ansiktet. Han fortsatte trots att hon sade att de skall sluta. Hon går inte och lägger sig med mannen. Hon lägger sig på soffan där det var planerat att hon skulle sova. Då har han sex med henne, när hon hela tiden tydligt varit emot att fortsätta, är försatt i ett hjälplöst tillstånd och inte har visat att hon vill detta.

    Det var våldtäkt!! Ts borde anmäla mannen som var helt vidrig. Det kommer inte bara "försvinna" och bli bra.
    Knuff? Eller tog han bara i henne? Eller halkade hon?

    "så får jag en lätt knuff eller om han bara tar i mig, Hans minne enligt vad han säger är att jag halkade
  • Anonym (Rationell)
    Anonym (tänk efter) skrev 2017-10-11 07:53:14 följande:

    TS, det är inte du som riskerar förstöra hans liv, det har han gjort alldeles själv. Han riskerade ju även att förstöra ditt. Svårt att begripa hur du kan prioritera hans bästa i situationen.

    Att ursäkta honom med att han var full är också fel. Det är vars och en skyldighet att inte dricka sig så full att man begår brott, om man nu har sådana tendenser.

    Hade du resonerat likadant om han mördat någon på fyllan?


    Hon var ju precis lika full. Allt som hände här var att två vuxna människor drack for mycket och hade sex som de nu ångrar. TS kunde gått hem när som helst.
  • Anonym (Rationell)
    Anonym (tänk efter) skrev 2017-10-11 07:55:34 följande:

    PS Vi kan se fram emot en samtyckeslagstiftning som kanske får personer i TS situation att tvivla mindre på sin oskuld så länge de inte givit sitt uttryckliga "ja"


    Romantiskt. Om jag ligger med en stum tjej då?
  • Anonym (Rationell)
    Påven Johanna II skrev 2017-10-11 10:38:30 följande:

    Nej, jag tycker inte att detta var våldtäkt. Jag finner det också märkligt att allt som ts minns är saker som rättfärdigar hennes handlingar (och icke-handlingar) medan allt annat tydligen är förlorat. När det dessutom fanns i alla fall ytterligare en person i bostaden och ts ändå valde att följa med den påstådde förövaren in i sovrummet istället för att mycket enkelt skaka liv i kamraten och peka med hela handen mot makens onde kusin så ser jag det inträffade som en ren "jag-ångrar-mig"-sak. 

    Att maken är villig att tro på detta beror väl på att han vill fortsätta vara med ts. Själv hade jag fattat ett hela annat beslut. 

    När ens partner stannar kvar på en fest och under kraftig berusning beslutar sig för att basta med en annan festdeltagare av motsatt kön så är jag övertygad om att det beslutet föregåtts av flirt och sexuella inviter, något som sedan snabbt tas vidare genom kyssen i bastun. 

    För övrigt förstår jag inte varför kvinnans minnesluckor är mer legitima än mannens och heller inte hänsynen som tas till dem. 


    Exakt. TS beteende är uppenbarligen flirtigt och inbjudande. Sen blir de för fulla for att tänka klart. 

    Hade jag varit gift med TS hade jag dumpat henne för att hon bastar och hånglar med min kusin. 
  • Anonym (Rationell)
    Anonym (Y) skrev 2017-10-11 11:02:20 följande:

    Men TS, sluta genast att se det här som ditt fel eller att du skulle förstöra hans familj. Byt ut våldtäkten mot ett annat brott.

    Mannen försöker ta pengar ur din väska, du säger nej, trots detta tar han en hundralapp av dig. Du blir ledsen och han hånar dig för det var ju bara en hundralapp. Han håller fast dig, tar tag i din väska och rycker åt sig en tusenlapp. Du skriker nej, och sedan tar han hela din plånbok med flera tusenlappar i. Är detta också ditt fel?


    Ja, fast.. om TS inte säger nej, utan säger "vi borde inte" samtidigt som hon ger honom en tjuga så blir det en annan grej. 
  • Anonym (Rationell)
    Stårschan skrev 2017-10-11 10:56:09 följande:
    Varför ser du det inte som misshandel? Det är ju det! Dessutom höll han på och sprutade vatten på henne och slutade inte förrän hon sa det han ville att hon skulle säga, vilket även det är ett övergrepp.

    Tur att maken verkar vara en vettig man som bryter med sin våldtäktskusin.
    TS vet ju inte ens om det har hänt. Knuffen kan lika gärna ha varit en halkning säger hon. Och om hon nu kände sig misshandlad, varfor gå och lägga sig med "gärningsmannen"?
  • Anonym (Rationell)
    Påven Johanna II skrev 2017-10-11 10:52:38 följande:
    Hur kom det sig att du stannade kvar från första början? Hade du roligt? Var du attraherad av din mans kusin eller hur kommer det sig att du kysstes med honom?
    Detta vill jag också veta. 
Svar på tråden Hur ser ni på detta? Våldtäkt eller inte? Snälla och behöver era svar. Ursäkta lång text.