Forum Hundar - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Markerade

  Tis 31 okt 2017 11:56 Läst 27377 gånger Totalt 27 svar
  Cadenc­ee
  Visa endast
  Tis 31 okt 2017 11:56

  Igår var jag med om en grej som inte hänt innan. Min sambo har en drever (4,5 år gammal) som låg i soffan med oss. På kvällen vaknade min 1-åring till och jag tog ner honom. Han satt i mitt knä men klättrade runt lite på mig och sambon. Vid ett tillfälle typ gläfste/skallade hon till och morrade. Sambon frågade om jag såg vad som hände och vad jag kunde se så gjorde inte min son något, sambon så ifrån till hunden. Dock kan ju sonen ha råkat svinga förbi en fot eller så men jag tror inte det. Sen satte jag honom bredvid mig och då även jämte hunden. Då morrade hon igen varpå jag lyfter bort sonen och min sambo säger till hunden samt slänger ner henne på golvet då hon gjort fel. Sambon så att hon liksom vaktade sin plats men i soffan har hon ingen plats som hon får vakta så att säga. Hon satte sig i sitt hörn på golvet där hon har en filt/dyna och man såg att hon skämdes.

  Jag är inte hundvan och hunden har bara morrat till 1 gång innan och det var i början av vårt förhållande då sonen fick ett grepp i nacken på henne så då gjorde hon ju rätt. Men tänker mer på vad jag ska tänka på, jag är egentligen inte så orolig för det är verkligen världens snällaste hund och är inte orolig för att hon ska bita eller så.

 • Tis 31 okt 2017 12:22 #1

  Om min hund helt plötsligt hade börjat morra eller markera hade jag nog tagit hemne till veterinär för att kolla så hon såg, hörde och inte hade ont någonstans. Sedan hade jag varit extra noga med att aldrig låta barnet vara på hunden och framför allt aldrig obevakat.

 • Cadenc­ee
  Visa endast
  Tis 31 okt 2017 13:16 #2

  Glömde skriva att vid tillfället så sov hunden också så troligtvis blev hon säkert rädd första tillfället då hon morrade för att hon blev väckt/skrämd

 • Tis 31 okt 2017 19:41 #3 +1

  Morrande är ju ett sunt sätt för hunden att tala om att den inte är bekväm/trygg i situationen och risken med att fysiskt "tillrättavisa" hunden är att den slutar kommunicera med er så att kasta ner den ur soffan är inte rätt väg att gå eftersom hunden inte gjort något fel alls. Sov hon dessutom så blev hon helt enkelt rädd. En hund skäms inte utan ser låg ut pga att den inte förstod vad den gjort och att dess ägare beter sig underligt.
  Låt hunden vara på golvet i fortsättningen då barnet är i soffan och låt inte barn och hund umgås oövervakat vilket är rättvisast mot hunden.
  Håller även med om tidigare inlägg om att ett besök hos vet kan vara på sin plats för att utesluta smärta, hörsel/synnedsättningar mm.

 • Cadenc­ee
  Visa endast
  Tis 31 okt 2017 19:54 #4

  Sambon är van hundägare så litar helt på å hans sätt att agera. Tror inte heller att det behövs besök till veterinär då hon enbart visade de beteendet igår. För övrigt är inget annorlunda, inte hemma inte under jakt. Men idag fick hon vara "inlåst" i köket och vårt sovrum när jag hade barnen hemma eftersom hon visade sig osäker kring min minsta och gick ifrån honom hela tiden och minsta ville gärna krama/klappa.

 • Tis 31 okt 2017 20:22 #5

  Helt allvarligt, om jag hade känt mig det minsta otrygg med hunden hade jag omplacerat den.

  Skulle aldrig förlåta mig själv om jag sett varningstecken och sen råkar barnet illa ut.

 • Cadenc­ee
  Visa endast
  Ons 1 nov 2017 06:36 #6

  Jag är inte otrygg med hunden på det viset. Det enda hon gjorde fel var att är hon väl var vaken så morrade hon när jag satte min son mellan henne och mig. Men som igår fick hon va i köket och vårt sovrum när jag inte kunde ha full uppsikt över min minsta son. Igår visade hon även att hon var osäker runt sonen därav att jag stängde in henne så hon fick vara ifred.

 • Ons 1 nov 2017 12:27 #7

  Troligtvis har sonen gjort något i ett obevakat ögonblick som har skrämt henne eller gjort ont.

 • Cadenc­ee
  Visa endast
  Ons 1 nov 2017 17:38 #8

  Jag funderar på det också, iallafall första gången när hon gläfste och morrade. Andra gången gjorde han inget därav min sambos reaktion mot henne.

 • Ons 1 nov 2017 17:53 #9 +1

  Hunden visar ju tydligt att den inte är bekvämt med att vara runt den lilla. Och ja att bli arg/tillrättavisa en hund som morrar kan leda till katastrofala följder. En hund morrar för att visa sitt misstyckte/säga att det inte är okej. Straffar man ett sådan beteende är risken att nästa gång så tror den att den inte får morra och biter istället direkt. Däremot att visa den ner från soffan är okej, på ett vänligt men bestämt sätt. Sen dra en gräns att den inte får vara i soffan mer helt enkelt. Barnet ska även hållas undan från hunden hädan efter. Men risken är stor att den hunden kommer börja misstrivas mer och mer pga barnet. Kanske blir det bättre när ungen blir äldre. Men se för Guds skull till att hunden får det avstånd till barnet som den behöver så ni slipper vara med om att katastrofen blir ett faktum.

 • Cadenc­ee
  Visa endast
  Ons 1 nov 2017 19:27 #10

  Jo nu får hon hålla sig i köket och vårt sovrum när minsta är hemma och jag inte kan hålla 100% koll. Har grind in till köket så hon får vara ifred.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll