• pallazathena

    Pojkvännen äter oss ur huset

    Ni är inte försörjningspliktiga för honom och om det är en kraftig obalans skulle jag ta ett snack om det när ni sitter ner och har några minuter på er, typ "vi tycker det är trevligt att du trivs här och du får gärna äta med oss men du eller dina föräldrar måste börja betala för det om det ska fortsätta eftersom det blir för dyrt för oss". Sedan ge ett konkret förslag på hur det ska lösas, bjuda in till dialog, komma fram till en gemensam lösning och följa upp.

  • pallazathena
    taquine skrev 2017-11-05 10:46:25 följande:

    Personligen tycker jag att låt " ungen" äta. Min son äter som en häst(smal som ett streck)vilket hans kompisar också gör. Skulle aldrig falla mig in att kräva pengar för pizza eller bli upprörd över att dom äter. 

    Ni har det bra ekonomiskt så bjud på det.Så tycker jag...


    Jag tycker att det handlar om mer om pengarna, det handlar om att inte ta andra förgivet, att uppskatta gästfrihet, göra rätt för sig och att sätta gränser - saker jag sim förälder hade velat förmedla till min dotter.
  • pallazathena
    Anonym (Arg mamma) skrev 2017-11-06 21:30:05 följande:

    Tack för alla svar!

    Problemet inser jag, är att jag känner mig så förbaskat snål, och min dotter tycker det är så förbaskat pinsamt att inte bjuda. Vi kan liksom inte riktigt stå för det, vi känner oss småaktiga.

    Det är inte så tydligt att de inte vill bjuda, då hade det varit enklare. Det är ofta förevändningar som att de inte är hungriga hemma hos honom (sist åt de en skål flingor på nästan ett dygn, normalt äter han 6 mackor till frukost), och jag tror min dotter känner sig dum att fråga efter mat. Eller så har de tyvärr inte mat hemma. Han påminner henne att äta innan hon kommer av "omtanke" eftersom hon är blyg inför hans föräldrar osv. Det har bara hänt en gång att de har hämtat pizza och pappan har bett henne att swisha, och det var för en del av en pizza, det var inte som att hon beställde en egen. Vad jag vet har hon endast ätit middag där en gång, och då ville hon att de skulle äta på hans rum, vilket hans mor hade blivit arg över. Då hade hon klagat till pojkvännen att min dotter bara kom dit för att äta, om hon inte brydde sig om att sitta med dem. Sedan dess har de nästan bara varit här.

    De har som sagt god ekonomi, mamman handlar mat på saluhallen, och när de skulle på semester åkte de business class. Kanske de inte gillar min dotter, eller så är de helt enkelt bara snåla?

    I början av relationen snyltade pojkvännen väldigt på min dotter när de var ute. Glömde att swisha henne när hon hade betalat för dem båda. Vidare vill han att de ska dela notan rakt av när han har beställt dubbelt så mycket som henne (han äter ofta två hamburgare etc.). Nu är hon dock noga med att han gör rätt för sig vid sådana här tillfällen.

    Det är trist, för i övrigt gillar jag honom, men det här förmörkar verkligen allt.


    Det är ju faktiskt de som är pinsamma. Inte okej alls. Han får betala för det han äter hos er, allt annat är orimligt utifrån det du beskriver. Är svårt att kräva pengar i efterhand även om han snyltat på er i ett halvår men inget mer av det nu. Låter som mycket angeläget att sätta gränser här för att lära dottern att inte bli utnyttjad. Hon må tycka det är pinsamt nu men behöver upptäcka att det är han som borde skämmas.
Svar på tråden Pojkvännen äter oss ur huset