• 8992

    IVF våren 2018

    lilltollo skrev 2017-12-17 12:36:43 följande:

    Varför vänta när man redan försökt och inte lyckats? kan jag tycka är lite dumt.  Hade vi fått frågan om vi inte ville vänta så hade jag reagerat likadant som du!

    Bra att du stod på dig! Hoppas eran kallelse kommer snart!

    Idag kom min mens. Nästa mens, dvs den som kommer i mitten på januari blir vårat startskott. Då börjar vi med gonal-f sprutorna och då är behandlingen igång.   Äggplocket sker i slutet på januari om inget problem uppstår. Nerverna är fan utanpå kroppen


    Oh det är ju inte långt kvar!

    Är nerverna utanpå kroppen på ett positivt ?herrgud vad jag längtar?- sätt eller på ett jobbigt sätt? jag kommer nog va som ett barn kvällen innan julafton varenda sekund fram tills dess när vi fått ett startdatum.
  • 8992
    lilltollo skrev 2017-12-17 13:26:56 följande:

    Det varierar tyvärr,  jag kan ena dagen känna att nu fasen ska vi få bli föräldrar, till att senare samma dag tänka att det kommer aldrig att gå.    Jag har också haft jobbiga tankar kring detta.   Känt mig misslyckad och värdelös, och inte ens tycka om min egna kropp för dess funktionsnedsättning i detta.  Blir frustrerad när jag tittar på serier eller filmer och karaktärerna blir gravida hit och dit efter 1 samlag. Medans en annan haft så jävla mycket sex att man fått skavsår. På rygg, underifrån, bakifrån.  Flera gånger per dag.

    Tycker att reklamer för graviditetstester och ägglossningstester och blöjreklamer är oerhört plågsamma att titta på.  Byter ofta kanal.  Känner ofta en stark avundsjuka när jag ser gravida kvinnor, eller barnvagnar och småbarn.  Jag vill inte vara sån, jag är ju den där glada positiva tjejen som gläds åt andras lycka i vanliga fall.   Nu blir jag bara ledsen och arg.

    Hur känner du?

     


    Jag var så tidigare. Tyckte det va orättvist när folk blev på smällen från ett one night stand och att folk hann få både andra och tredje barnet innan vi ens fått ett. Men allt känns bättre nu när vi ska få hjälp.

    Jag är nog lite för positiv för mitt eget bästa, har ställt in mig helt och hållet på att det kommer funka på första försöket. Har fått för mig att negativa tankar påverkar processen till det sämre.
  • 8992
    lilltollo skrev 2017-12-17 19:17:34 följande:

    Hellre positiv än negativ, men det är så himla svårt för mig!  Men som sagt, ena dagen superpositiv och andra dagen är det kört för oss - ungefär så är jag :/


    Ja det är ingen lätt känslomässig berg-och-dalbana vi har hamnat på. Just idag känns det som tiden går såå långsamt. Vet att inget går snabbare av att vara otålig men idag känns det bara som att det aldrig kommer komma någon kallelse... har av någon anledning sovit riktigt dåligt eller inte alls varje natt i 2veckor nu så humöret är inte lika positivt som det brukar :(
  • 8992
    minipeach86 skrev 2017-12-19 17:09:28 följande:

    Usch tjejer igår fick jag mina fasor bekräftade. Läkaren som vi träffade den 7 september, som sa att hon skulle skicka IVF-remissen så fort svaren kom på de prover vi tog samma dag, hade INTE gjort det. Träffade en annan läkare igår på ett uppföljnings-VUL (håller på med Letrozol), och han kunde se detta. Den första läkaren hade bara skrivit i journalen att hon skulle skicka remissen, men sedan inte gjort det.

    Det har alltså gått 3,5 månader sedan dess!! 

    Han tröstade mig med att man kan ta med ett utdrag ur journalen där det faktiskt står att vi blivit lovade remiss i september, och visa på att vi alltså redan väntat länge. (Han sa att det är 3 månaders väntetid nu i Sthlm där vi bor.) Så att vi inte behöver börja på noll nu när remissen väl skickas :( Hoppas, hoppas det hjälper. Blir så otroligt besviken över hur man kan slarva med något så viktigt? 

    Jag undrar en grej förresten - vad räknas som 1 försök inom IVF? Är det varje gång man för in ett befruktat ägg och ser om det tar sig eller ej, eller är det varje gång man behöver gå igenom hela processen att växa ägg och plocka ut dem och befrukta dem utanför? Om man t.ex. får fram ett gäng fina ägg på första äggplocket och låt säga 5 av dem befruktas. Har man då 5 chanser på sig inom "1 försök"? Eller är det "1 försök" per ägg man för tillbaka...?


    Men fy så störande! Hoppas verkligen det går fort och att dom tar hänsyn till missen som gjordes! Jag skrev till min klinik veckan efter kvinnokliniken hade skickat remissen just för att folk varnade mig att remisser kan glömmas/tappas bort.
  • 8992
    Jennie1987 skrev 2017-12-20 20:49:29 följande:

    Hej!

    Vi ska få göra vårt första icsi försök när nästa mens kommer, i januari.

    Vi var på första mötet i måndags och nu känns det verkligen som att vi är på gång!

    Kul med denna tråden där vi ligger så lika :) Hoppas på massa plus här under 2018!


    Välkommen till tråden! Vad spännande för er :) vart går ni någonstans?
  • 8992
    Jennie1987 skrev 2017-12-22 00:26:39 följande:

    Ja det känns verkligen spännande! :) Vi har försökt så länge så nu hoppas vi att icsi ska va det rätta för oss!

    Vi går på rmc i Linköping, via landstinget. Vi bor utanför Jönköping, Och då är det dit man skickas :)


    Låter så bökigt att behöva åka från Jönköping till Linköping tycker jag, va konstigt att det inte finns något närmare :P Hamnar ju också där men bor i Norrköping så går ju väldigt fort att ta sig dit :)
  • 8992
    Octobersun skrev 2017-12-22 08:38:33 följande:

    Hej på er! Jag hoppar in här också för att dela egna tankar och få läsa om andras resor.

    Vi ska påbörja IVF, den korta varianten vid min nästnästa mens. Får min mens på julafton (jag vet, roligaste klappen) och nästa i slutet av januari, det är då jag ska börja ta sprutorna.

    Vi hör till Eskilstuna mälar-sjukhuset och kommer bli skickade till Uppsala.

    Jag är livrädd och förväntansfull, just nu mest av det förstnämnda.


    Jag som inte varit på något möte än, vad innebär långa och korta varianterna? Är det olika mediciner eller bara olika många dagar man tar dom :) och hur avgör dom vilket av dom man ska köra på?
  • 8992
    Bloggsombearbetning skrev 2017-12-26 10:19:48 följande:

    Hej!

    Vi gjorde vårt första IVF-försök i oktober men det gick inte vägen. Nu inväntar vi nästa försök som blir med ICSI i Januari. Skönt att känna att man inte är ensam och spännande att följa er andra!


    Hur kommer det sig att ni fick vänta några månader innan ett nytt försök? :) Vart går ni någonstans?
  • 8992
    Bloggsombearbetning skrev 2017-12-26 11:48:46 följande:

    Vi går i Linköping och de vill att det ska gå en menstruationscykel mellan försöken och då skulle nästa försök bli i december men då hade de julstängt:/ Det kändes så jobbigt att vänta mrn nu är det ju som tur är snart Januari:)


    Jaha, ja det låter ju vettigt faktiskt :) vi tillhör också Linköping, och dom sa att normalt så får man komma inom 8veckor från remiss men att julen kan göra att det tar lite längre tid för oss. Hur trivs du med personalen där?
  • 8992
    zuces skrev 2017-12-27 11:22:19 följande:

     

    Den korta varianten sprutar man med i några dagar och tar en extra spruta efter några dagar för att förhindra ägglossning. 

    Med den långa varianten kör man nässpray som du säger för att nedreglera hormonerna och sen börjar man med sprutor precis som den korta. Så det som skiljer sig åt är dessa 2 veckor ungefär som man sprayar. Därav är den långa längre, man blir dessutom oftast mer påverkad av den långa då man nedreglerar alla sina hormoner med nässprayen och det känns då som att man är i klimakteriet har jag hört!

    Av det jag har hört verkar den korta vara uppskattad. Jag vet inte när de väljer den långa men jag tror det är mer när kvinnan är infertil. För oss är allt bra med mig men mannen har färre spermier, därför kommer vi köra den korta varianten. Men är det kvinnan som har svårt att stimuleras och ägglossa/skapa äggblåsor så blir det nog den långa, tror de har bättre koll på hormonerna hos kvinnan när de nedreglerar först.


    Tack för bra svar :) då gissar/hoppas jag att vi kommer få det korta när det är dax för oss
Svar på tråden IVF våren 2018