• 8992

    IVF våren 2018

    zuces skrev 2018-01-03 20:18:34 följande:

    Om det inte är fullt vid din nästkommande mens så kommer du få starta då om ni inte behöver komplettera med något :)


    Då får vi hålla tummarna att det finns en plats då, skulle va perfekt för mensen är beräknad veckan efter mötet :) men ska inte hoppas för mycket man vet ju aldrig!
  • 8992
    minipeach86 skrev 2018-01-03 20:54:41 följande:

    Ja du minns rätt! =) Vi fortsätter med Letrozol så länge och väntar på kallelse (eller ett tursamt plus innan dess).. Om det inte tar sig nu i januari så ska jag få spola äggledarna. Har alla ni gjort det som väntar på/har fått börja med IVF?


    Jag fick mina spolade under utredningen, det ingick i deras rutiner och gjordes nästan direkt efter första mötet med kvinnokliniken. Hur kommer det sig att dom inte gjort det på dig tidigare?
  • 8992
    Jennie1987 skrev 2018-01-04 09:22:46 följande:

    Grattis till tiden, eller hur man säger :)

    Vi var på första möte på RMC Linköping den 18 december nu.

    Jag var också jättenervös innan, men dom är såå jäkla gulliga och snälla där! Alla jag pratat med när jag ringt har varit så bra! Och läkaren och sköterskan vi fick träffa där var jättebra!

    Hoppas det går lika bra för dig och lycka till! :)


    Va kul för er! Känns skönt att höra att andra trivs! Vilken läkare fick ni träffa? :)
  • 8992
    Jennie1987 skrev 2018-01-04 11:55:54 följande:

    Vi fick träffa Karin, hon var rak och ärlig, det uppskattar jag :) Och jättetrevlig!


    Det är henne vi ska träffa :D nu känner jag mig inte lika nervös längre haha.

    Bor ni i/nära Linköping? Jag funderade på om man åker dit för UL eller om det görs någon annanstans om man bor i en annan stad?
  • 8992
    Holla35 skrev 2018-01-04 12:02:17 följande:

    Hänger på.


    Välkommen till tråden! Hur ser er situation ut :)
  • 8992
    minipeach86 skrev 2018-01-04 14:44:22 följande:

    Hm, skulle tro att det beror på att jag egentligen inte behövde "utredas" för jag har haft i min journal i åratal att jag haft PCOS.. de har alltid sagt att "när det är dags för er att skaffa barn så får ni höra av er direkt eftersom din diagnos redan är känd". Slutade med p-piller för ett år sedan och eftersom mensen och äl aldrig kom igång så visste de liksom redan vad mitt problem var så någon riktig utredning var inte nödvändig. Däremot fick min man förstås lämna spermaprov för att se så ägglossningsstimulering inte skulle vara i "onödan". Spermierna fick godkänt och vi fick köra igång med Letrozol. Läkaren vi träffade då sa samtidigt att hon skulle skicka IVF-remissen direkt så att vi fick köa under tiden "ifall vi skulle märka att det här blir en långdragen historia".

    Så nu om det inte visar sig bli något positivt efter denna cykel heller tänker de väl att det finns anledning att kolla upp eventuella ytterligare hinder hos mig.. Eller så är det helt enkelt så att vår förra slarv-läkare (som glömde skicka remissen) också glömde boka spolning... vad vet jag haha, inget förvånar mig!


    Jaha, men då är det ju lite mer förståeligt kanske att det inte gjorts. Jag fick aldrig någon direkt information om spolningen kunde påverka möjligheterna att bli gravid. Kan det va så? Fick bara höra att det gjordes för att se blockeringar men har nu hört andra som spolat och sedan blivit gravida.

    Hoppas ni får komma igång med ivf snabbt om det inte tar sig denna cykel!
  • 8992
    Ariellan skrev 2018-01-04 16:43:26 följande:

    Hoppar in här, börjar i slutet av Jan/början av feb med IVF i Falun :)

    Försökt få barn i 3 år. Jag blir 25 år i feb och min man 31 i Jan. Ingen av oss har barn sedan tidigare. Jag har mild PCO och ätit Letrozol i 15 cykler och får bra ÄL men inget ägg har velat fästa.

    Vi får också immunsupport från en klinik i Aten då mitt immunförsvar också ställer till det för äggen att fästa sig.


    Immunsupport, vad är det för något? :)
  • 8992
    Ariellan skrev 2018-01-05 16:36:48 följande:

    Jag har ett aggressivt immunförsvar som stöter bort ägget när det försöker fästa sig i livmodern. Det är en vanlig behandling utomlands, men i Sverige gör dom en lightversion och då är det endast Faluns klinik som gör det. Man behandlar med intralipiddropp, kortison och blodförtunnande läkemedel :)

    Vanliga symtom är att man känner sig lite febrig, ont i leder mm. kring infästningen av ägget.


    Okej, aldrig hört talas om tidigare. Upptäckte du det själv eller var det en läkare? Känns läskigt att det kan va så mycket som påverkar utan att man vet om det
  • 8992
    Azerp skrev 2018-01-07 14:11:30 följande:

    Hej! Har följt tråden av och till och nu vill jag gärna hoppa in och följas åt!

    Vi gjorde våran första IVF i november, korta protokollet. Fick ut 15 ägg på äggplocket, 5 av dom var mogna och endast 1 blev befruktat. Skulle få sätta in detta på dag 3 men kliniken ringde samma morgon och berättade att det inte delat sig som det skulle så det blev ingen återföring.

    Detta var såklart ett jättetugnt besked och något som jag deppat mycket över på senaste tiden.

    Den gången räknades inte som ett försök iaf som tur är, och efter julstängt osv så är det nu äntligen Januari och en ny omgång som väntar. Håller verkligen tummarna nu för oss alla att 2018 är vårat år!

    Väntar nu på mensen som ska börja 15/1, ska ringa kliniken imorgon och höra hur dom kommer lägga upp denna omgång med sprutor osv.


    Välkommen :)

    Tråkigt att det blev som det blev, men tur i oturen att det inte räknades som ett försök! Vilken klinik går ni till?
  • 8992
    Azerp skrev 2018-01-07 14:17:11 följande:

    Tack! Ja man får se det så, även fast det såklart var ett tungt försök för oss. Vi går i Falun, själv?


    Linköping :) har första besöket 1/2 och hoppas på att få sätta igång veckan efter det. Har försökt läsa runt lite om korta protokollet, verkar som det är vanligast att man börjar med sprutorna andra mensdagen, va det så för dig?
Svar på tråden IVF våren 2018