• 8992

    IVF våren 2018

    Känns som alla mer eller mindre är igång! Blir så oerhört otålig av att bara gå runt och vänta på vår kallelse. Har dock köpt hem vitaminer som rekommenderas för att känna att jag ?gjort vad jag kan under väntans tider? och ska ta tag lite mer seriöst i min träning inför denna resa då jag på senare tid fått väldigt ont i ryggen/blivit otränad. Är det verkligen sant att man måste utesluta träning vid ivf?

  • 8992
    zuces skrev 2017-12-28 16:25:42 följande:

    Så gjorde jag med! Tog tag i träning och började äta mina mediciner i höstas när jag bara väntade :) jag vet faktiskt inte hur det är med träning just under behandlingen. Men när man väl är gravid så kam man träna iallafall!


    Vilka vitaminer eller tillskott tog du?

    Hoppas man kan träna lite åtminstone, är så rastlös att jag måste springa av mig för att klara av föreläsningar och sånt i skolan haha.
  • 8992
    zuces skrev 2017-12-28 17:37:55 följande:

    Jag tar niferex(starka järntabletter), apoteket gravid-tillskott och omega-3 :) Åhh föreläsningar.. så tråkiga.. tror vi båda pluggar till förskollärare va? Hörni vad säger ni om att göra en hemlig Facebook grupp? Följa varandras ivf där?


    Ja det stämmer :D har en kurs om dokumentation just nu som inte är allt för spännande haha!

    Ja det skulle ju va något, lite lättare att hänga med i vem som skrivit vad i en grupp kanske?
  • 8992

    [quote=78314844][quote-nick]EndoS skrev 2017-12-29 12:33:34 följande:[/quote-nick]Hej på er :)

    Även jag hoppar in här trots att vi redan är igång :)

    Vi har försökt själva i cirka två år utan att lyckas och har fått konstaterat att det för min del beror på kraftig endometrios med mycket sammanväxningar och för sambon väldigt lågt spermieantal. Dåliga förutsättningar från båda håll med andra ord!

    Första besöket på kliniken gjorde vi den 13 december. Nervöst, ovant och lite läskigt, men ändå skönt att få komma dit. De var väldigt professionella och duktiga, även om det är fruktansvärt mycket att ta in på bara någon timme. Tur att man får häftet med sig hem! :)

    Eftersom jag har endometrios är jag redan nedreglerad genom behandling med Enanton Depot sedan några månader tillbaka, men jag fick direkt vid besöket börja med 4 doser Synarela dagligen. Vi väntar nu på att jag ska ta prover den 8 januari för att bestämma sprutstart. Jag har dock redan nu fått besked om att jag ska ta 225e Menopur samt fortsätta med 2 spray Synarela dagligen fram till äggplocket.

    Hittills har jag inte märkt jättemycket av behandlingen, men min sambo lider desto mer. Han säger att mitt humör är hemskt, men jag märker inget av det :P Har dock väldigt torra slemhinnor i underlivet, och har under behandlingen med Enanton haft Estrokad som tillägg. Fick dock sluta med dessa efter besöket, så nu är det lite "skavigt" igen. Har även haft en del svettningar/vallningar, men de kommer mestadels när jag befinner mig i obekväma situationer.

    Har skummat igenom tråden och ser att många funderar över hur man ska hantera jobbet. För min del så har jag inte sagt något om IVF, men både chefen och kollegorna vet om min endometrios och att jag får behandling för denna. Än så länge använder jag den som "täckmantel" för andra läkarbesök, och tänker nog fortsätta med detta så länge det går. Känner mig inte redo alls att berätta för utomstående om våra problem. Familjen och några utvalda vänner vet, men där får det stanna än så länge. Dessutom tycker min sambo att detta är superjobbigt, och vill knappt prata med mig om allt som händer oss.

    Blev ett långt inlägg det här, men jag ser fram emot att dela upplevelser, stötta varandra och plus för oss alla under 2018 :)[/D

    Välkommen!

    Va skönt med en täckmantel ändå! Jag har turen att jag är studerande så kan utan problem gå på läkarbesök utan att det märks. Det där med att humöret ska bli sämre är jag lite nojig över, har redan ett hett temperament så min stackars man kommer säkert få gömma sig under behandlingen haha.

  • 8992

    En liten fundering som någon kanske har svar på. Tränar en del och brukar använda PWO innan morgonkardio...är det något man bör sluta med innan man påbörjar medicineringen eller kan man använda det fram tills dess? Vår läkare under utredningen sa att det inte bör påverka fertiliteten när man försöker ?normalt? men kanske är annorlunda vid ivf?

  • 8992
    EndoS skrev 2017-12-29 13:16:27 följande:

    Tack :)

    Ja, det känns lite enklare än att helt plötsligt behöva förklara en massa läkarbesök :P

    Ska jag vara ärlig så märker jag ju att jag har en kortare stubin och att jag ibland exploderar över saker som jag i vanliga fall kanske bara blivit irriterad över. Ibland förstår jag inte riktigt varför jag blir så arg heller...


    Humöret är verkligen min svaga sida. Jag har ett hett temperament och nu har mannen bestämt sig för att sluta röka så han är inte den gladaste på jorden just nu haha. Hoppas hans humör blir stabilt innan vi kickar igång med behandlingen så vi inte är två tjurskallar under samma tak haha

    Nu har en månad gått sen remissen skickades, och det känns lite som när man va barn och väntade på julafton. Kallelsen kan ju komma när som helst & jag väntar ivrigt på posten varje dag även om jag vet att vi säkert kommer få vänta åtminstone 4 veckor till.

    Hur går/känns det för alla andra?
  • 8992

    Förlåt för två inlägg på raken men herregud!

    Loggade in på 1177 av ingen anledning egentligen och såg att vi har fått kallelse redan! 1 februari ska vi till RMC! Löjligt glad :D

  • 8992
    mileythebunny skrev 2018-01-03 18:03:56 följande:

    Hej!

    Vilket RMC ska du till, Malmö eller Linköping? Jag går hos RMC Malmö...


    Linköping då vi bor i Norrköping :) är så nervös redan nu för jag inte vet vad jag kan vänta mig av första besöket haha
  • 8992
    mileythebunny skrev 2018-01-03 19:25:34 följande:

    Jag vet, jag var likadan. Men det är så skönt att få komma på första mötet och komma igång. Med oss gick de igenom massor av info, gjorde ett ul, la upp en behandlingsplan med ungefärligt startdatum (bestämmer om man ska göra långt eller kort protokoll osv) och så fick jag teststicka med en spruta. Det var det hela. Efteråt gick vi direkt till apoteket för att hämta ut allt för då kändes det verkligen som att vi var igång.

    Lycka till!


    Skönt att ha lite koll innan :) brukar man starta i gång vid närmsta mens efter besöket tror du eller är det olika från par till par?

    Tack så mycket!
  • 8992
    minipeach86 skrev 2018-01-03 18:40:47 följande:

    Åhh va roligt, grattis!! Och lycka till nu, så spännande att få komma igång!! =) 


    Tack så mycket! :D

    Hur ser läget ut för er just nu? Det var eran remiss som kommit bort under hösten om kag inte minns fel :)
Svar på tråden IVF våren 2018