• Anonym191

    Få planerat snitt som förstföderska??

    Är det någon här som i Östergötland (eller någon annanstans för den delen) lyckats få planerat kejsarsnitt som förstföderska pga förlossningsrädsla??

    Jag är så extremt rädd för att föda vaginalt, första barnet och jag är livrädd för att släppa kontrollen, kan inte sluta föreställa mig värsta tänkbara scenario och att det kommer sluta i akutsnitt eller liknande ändå. Skulle kännas sååå bra att ha ett planerat datum då man vet att bebis kommer, att man inte behöver gå och "vänta" och sedan ge sig in i en vaginal förlossning som kan gå hur som helst, är rädd att barnet ska skadas, att jag ska skadas och att i princip allt ska gå fel..

    Har läst förlossningsberättelser från människor som fött både vaginalt och med planerat snitt, läst på om riskerna med snitt osv men känner ändå att jag vill ha det. Är i vecka 29 nu.

    Finns det någon chans att få igenom det tro? Är nästan orolig att fråga BM då det känns som hon inte kommer ta mig på allvar pga att jag är ung (22), som det varit förut i andra diskussioner med henne.

  • Svar på tråden Få planerat snitt som förstföderska??
  • Anonym (Mamma)
    EpicNurse skrev 2017-12-04 13:41:16 följande:

    Fast jag är kvinna? Och har fött två barn.

    Ja, och tack vare att hon är skattebetalande så kostar en vaginal förlossning ingenting, jämfört med vad den annars hade kostat. Ganska många tusen som för de som inte är folkbokförda i Sverige.

    Det är inte som att en vaginal förlossning är gratis, bara för att ett snitt är svindyrt. Det är skattepengar som finansierar båda.


    Inte ens det jag skrev, du får nog läsa en gång till och inte med flit försöka vinkla det jag skrivit. Det får dig bara att verka korkad.
  • EpicNurse
    Anonym (Mamma) skrev 2017-12-04 17:46:51 följande:

    Inte ens det jag skrev, du får nog läsa en gång till och inte med flit försöka vinkla det jag skrivit. Det får dig bara att verka korkad.


    Att jag inte är man? Ville förtydliga att även kvinnor tycker på andra sätt än du, även om det gäller kvinnovården.

    Gällande resten så vet jag att det inte var det du skrev, men det kan lätt låta som att det är så du menar. Och att man lätt glömmer att även en vaginal förlossning kostar mycket pengar.
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Anonym (Herregud)

    Jag födde min dotter vaginalt hon är mitt andra barn och jag var livrädd för förlossningen. Min bm skickade mig på aurora samtal som hjâlpte mig, dock tänkte ja aldrig tanken på att göra ett ks då ja anser att den naturliga vägen är det bästa hur jäkla rädd man än är. Min förlossning gick jätte bra, hade helt undebar hjälp på förlossningen utav dem som jobbade där så hade ingen anhörig med mig utan bara personalen som visste vad dem gjorde och jag sprack ingenting då dem cochade mig när ja skulle trycka på och när ja skulle stanna upp. Ks är ingen lätt utväg träffade en kvinna på bb som gjort ks pga tvillingar och hon kunde knappt gå och amningen hade inte kommit igång pga att kroppen inte fattat att barnen kommit ut med vaginal förlossning får kroppen ett avslut, själv var ja uppe och dansa nästan och mådde oförskämt bra=) ja var förlossningsrädd det är ja inte längre tack vare aurorA samtal och den underbara personalen på danderydssjukhus som gav mig all hjälpmedel för en lyckad förlossning. Det gör ont att föda det kommer man inte undan

  • Anonym (C)
    Anonym (N) skrev 2017-12-04 16:19:21 följande:

    Det är absolut ingen grund för snitt om man inte ens tagit upp sin rädsla med sin bm samt gjort allt för att hantera sin oro och försök till att tänka annorlunda.


    EXAKT!!
  • Virrvarr

    skriv till mig om du vill på privat meddelande.

    Jag är förstagångsföderska och tog upp min önskan sent, typ v 34. Fick då prata med en aurorabarnmorska i 30 min och blev sedan inbokad för snitt av en läkare.

  • Anonym (Sanna)
    Virrvarr skrev 2017-12-04 21:22:48 följande:

    skriv till mig om du vill på privat meddelande.

    Jag är förstagångsföderska och tog upp min önskan sent, typ v 34. Fick då prata med en aurorabarnmorska i 30 min och blev sedan inbokad för snitt av en läkare.


    Härligt!
  • Omföderska

    Folk här inne är så fruktansvärt elaka. Lyssna INTE på översittarna som tror att de ALLTID vet bäst, för det funkade ju för DOM och ALLA vet väl att ALLA funkar likadant!

    För mig funkade det INTE att föda barn naturligt och allt annat bs. Vattnet gick, värkarna avstannade och kom inte igång igen. Jag var oerhört rädd men var puckad nog att bli övertalad till att föda vaginalt. Det absolut dummaste jag gjort. Inget funkade, blev igångsatt med TRE olika metoder, spydde genom allt, öppnade mig INGET förrän jag pinats igenom 10 timmar. Det slutade med URAKUT snitt för att sonen nästan DOG! 7 minuter från beslut tills att han var ute, jag var inte med och fick träffa honom 6 timmar efter det han var ute. Jag fick komplikationer, de skar fel och en magmuskel skadades, men jag har läkt. Man kan absolut få infektioner osv, men det kan du med en vaginal förlossning också.

    Det hela slutade med förlossningsdepression, medicinering i 2 år och psykolog 1 gång/vecka i 1 år.

    Lyssna på dig själv, inte ett gäng ?vaginal-hejare? på föräldraliv. DU vet bäst vad NI behöver.

    Själv ska vi få barn igen, och fick beviljat snitt i v 13. Jag tänker ALDRIG föda vaginalt.

    PS: Människan som ser ut som oss har funnits i ca 125 000 år, inte miljoner år. Bara då ni faktakollar innan nu skriver något. DS

  • Anonym (.......)

    Jag vet många som fått snitt pga rädsla. Om jag vill ha barn någon gång vill jag ha planerat snitt. De jag känner till som har haft det har en positiv upplevelse, till skillnad mot de som fött "på vanligt sett", de har ont, vill glömma allt, mår dåligt, spricker etc. Jag tycker det borde vara en självklarhet att få välja, det är ju ens kropp.

  • Ingrediensen

    Jag vill bara ge dig en stor nackdel med snitt och tanke på din ålder! Det är att det tyvärr ofta blir svårare att bli gravid pga ärrbildning efter ett eller flera snitt, särskilt ju längre tid som går. (Och även svårare att göra fler snitt/läka efter snitt, läkare kan avråda från fler barn)

    Vill du ha flera barn så ska du definitivt väga in att den nackdelen.
    //en med tre, helt ofrivilliga snitt

  • Anonym (2 gånger)

    Jag tror det kan vara till.din nackdel att du inte tagit upp det med din barnmorska tidigare. Min BM sa till mig redan på inskrivningen att remiss till aurora skickas direkt om man tror det kommer behövas eftersom det kan vara svårt med tider och man kan behöva träffa aurora-barnmorskan mer än en gång.

    Man ska inte kunna bli tvingad att föda vaginalt om man är rädd. Samtidigt kan man inte enligt lag kräva vård man inte är i behov av.

Svar på tråden Få planerat snitt som förstföderska??