Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Inte ok för män att rata tjejer för att de legat runt men....

    Det kommer aldrig att bli en återgång till den tid föräldrar valde partner för sina barn, det kommer aldrig bli en tid då kvinnor för att överleva behöver en partner och då tvingas till relation av ren nöd

  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-12 14:21:22 följande:
    Kanske inte under din livstid, men så småningom kommer det med största sannolikhet att bli så. De friheter som kvinnor har idag i Västvärlden är troligen bara en parentes i historien.
    Fast då får vi ju tänka på att män inte heller hade frihet förr så en återgång kommer ju att drabba mäns frihet också och värst blir det för vår tids fattiga allmoge de arbetslösa, de med enkla arbeten, industriarbetare osv. 
    Du är medveten om att det bara är under en kort parentes i historien som män varit fria män och kunnat välja hur de vill leva
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-12 14:57:34 följande:
    Det är inte omöjligt, men vi ser inte någon lika tydlig trend på det.

    I Sverige dag lever en kvarts miljon unga människor under så kallat hedersförtryck. Det är en mycket kraftig ökning på bara några år och det drabbar inte minst flickor och unga kvinnor.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/knnm9/forskare-2...

    Tiotusentals flickor och kvinnor i Sverige är könsstympade.

    www.hedersfortryck.se/hedersfortryck/vad-ar-h.../

    Jag vet att många på Familjeliv har svårt för siffror, matematik och logiskt tänkande, men jag tror inte man direkt behöver vara raketforskare för att inse att framtiden för Sveriges kvinnor kommer vara radikalt annorlunda mot vad många idag är vana vid.

    Kvinnor år 2100 i Sverige kommer inte ha i närheten av de friheter som kvinnor hade hundra år tidigare. Kanske inte ens samma friheter som kvinnor hade år 1900 eller ens på 1800-talet. Inte med den utveckling vi ser just nu.
    Varför skulle sekulära kvinnor drabbas av hur de religiösa lever.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-12 15:30:58 följande:
    Hederskulturer finns för det första inte bara bland religiösa. Det drabbar även kvinnor födda i Sverige med svenska föräldrar.

    Jag har själv stött på det hos en vuxen kvinna på 25 år som hade en svensk mamma men pappa från Mellanöstern och som inte fick träffa vem hon ville pga släkten på pappas sida. Hon var själv inte ett dugg religiös.

    Jag har dessutom stött på det hos en vuxen kvinna (27 år) som inte hade ett dugg religiös bakgrund eller hedersuppväxt, men där mamman skaffat sig en ny man som var muslim och som plötsligt började lägga sig i sin vuxna styvdotters liv, trots att han aldrig haft något med hennes uppväxt att göra. Kvinnan var över 20 när hon träffade mammans nya man för första gången.

    Dessa människor förr eller senare blir så många att de på så sätt tar över samhället och dikterar villkoren även för övriga som lever i det. Det är bara att titta på Iran eller Afghanistan som för bara några decennier sedan var betydligt mer liberala länder. Under 70-talet kunde kvinnor i båda länderna gå i bikini på stranden eller klä sig västerländskt när de skulle ut på stan och shoppa. Det kan de inte idag.

    Jag lägger ingen värdering i att samhället återgår till en ordning där kvinnor får en mer tillbakadragen roll. Jag tror det är oundvikligt. Om femhundra år kommer begrepp som feminism och jämställdhet vara totalt bortglömda. Inga pojkar i skolan kommer ha en aning om vad de orden betyder och flickor kommer inte gå i skola i någon större utsträckning alls.
    Iran fick religiöst styre efter att revolutionen likaså Afghanistan så sannolikheten för att vi skulle bli ett land styrt av prästerskap är osannolikt.
    Vårt land styrs inte av klaner, krigsherrar, kung, kejsare, någon shah eller envåldshärskare med fullkomlig makt över folket och önskan från majoriteten att landet ska styras utifrån religion
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-18 14:10:30 följande:
    Jag vet inte om du är seriös eller bara trollar, men du svamlar i alla fall om något helt annat än det jag pratar om.

    Tråden handlar egentligen om mäns och kvinnors syn på sex. Eller hur vi människor ser på kvinnor och män som haft respektive inte haft sex.

    Där är jag övertygad om att synen i Sverige är på väg att förändras, bland annat genom hederskulturers (åter)intåg. Vi befinner oss idag långt ifrån den sexuella frigörelsen på 60-talet.

    Huruvida det finns eller inte finns någon parlamentarisk islamistisk rörelse i Sverige har ganska lite med det att göra.

    Hederskulturer finns förresten inte bara bland muslimer. Fadimes familj var/är inte muslimer.
    Det var inte så att alla hade massor med sex med alla på 60-talet de flesta hade bara sex i fasta relationer, några KKs fanns inte då, ingen hade heller sex med de som de inte attraherades av för att vara snälla
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-18 16:01:20 följande:
    Nej, jag har ingenting mer att svara. Jag vet inte ens vad jag förväntas svara på?

    Det var ingen "absurt märklig parallell". Det var ett svar på frågan:

    "Varför skulle sekulära kvinnor drabbas av hur de religiösa lever."

    Svaret var alltså att även sekulära kvinnor kan drabbas av religiösa påbud, trots att de själva inte tror på dem. Iran är ett bra exempel på ett sådant land.

    I Sverige kan det drabba kvinnor som lever i vissa bostadsområden, och de områdena blir allt fler.

    Men sedan har jag som sagt inte lagt någon värdering i det. Jag tror det är en oundviklig utveckling. Kvinnor tenderar att själva eftersträva ett mer "patriarkalt" samhälle.
    Grannarna i ett bostadsområde lär ju knappast ha påverkan på någons sexliv och de som gillar att ha sex ofta och med många kommer att fortsätta med detta oavsett om grannarna är strikta muslimer eller strängt bibeltroende.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-18 16:18:57 följande:
    Det där var ett ovanligt naivt och oinsatt inlägg, till och med för att vara Familjeliv. Så fungerar det inte i verkligheten. I verkligheten inskränks människors friheter av religiösa extremister:

    www.svd.se/oro-i-fororter-het-sakerhetsfraga
    När har det varit ok med sex före äktenskap och många sexpartners bland muslimer, katoliker, pingstvänner eller vanliga troende kristna? 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-18 16:45:00 följande:
    Vad har det med saken att göra? Jag har inte pratat om muslimer, det är det du och "Trams" som snöat in på.

    Dina halmgubbar är inte ens nästan trovärdiga.
    Din länk handlade om muslimer som ordnade alkoholfria musikkvällar där radikala muslimer försökte hindra detta, hur skulle detta påverka icketroende lutheraners sexliv.
    ,
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-18 17:09:51 följande:
    Kadafi Hussein, som ordnade musikfesterna, var ungdomsledare på Folkets Hus i Rinkeby. Det står ingenting i artikeln om han är muslim eller inte, men Folkets Hus är i vanliga fall icke-konfessionellt. Jag utgår ifrån att det här var fester som alla ungdomar, oavsett tro, var välkomna till.

    I övrigt finner jag dina försök till bortrelativiserande av de här problemen som extremt äcklande.
    Det är inget problem för mig och mitt sexliv att mina grannar inte har sex före äktenskapet vilket även mina grannar som är JV inte heller har, hade heller inget problem när jag var tonåring med klasskompisar som var Pingstvänner som inte var med på våra fester.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Haha) skrev 2017-12-18 17:24:02 följande:
    Jag har förstått att du är privilegierad och bor i ett område där du kan träffa vem du vill, gå ut när du vill och ligga med vem du vill, men sådan är inte verkligheten för alla andra kvinnor i Sverige.

    Sedan har också jag förstått att du kanske inte är lika privilegierad på det intellektuella planet så att du fullt ut förstår detta.
    Det har aldrig varit ok för de som lever enligt religion att ligga med vem de vill oavsett vilken religion de tillhör och det har aldrig påverkat mitt sexliv eller mina vänners sexliv. 
    Skulle alla vara så frisläppta som somliga tror att människor var på 60-talet skulle de som är kring 30 år och aldrig haft sex väljas bort även då kanske ändå mer eftersom då var social kompetens ute i verkligheten det allra viktigaste då man var tvungen att umgås på riktigt och inte kunde umgås på avstånd
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Mella) skrev 2017-12-18 19:20:51 följande:
    "den muslimska moralpolisen"

    på Youtube. Det här är bara början.
    Det missas tydligen att den där typen av moralvaktande av kvinnor inte är specifikt för muslimer utan även för ortodoxa kristna, ortodoxa judar, hinduer osv.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Mella) skrev 2017-12-18 20:14:46 följande:
    Om det är så - vad spelar det för roll?

    Om jag fattade dig rätt så menade du på att icke troende svenskar inte blir påverkade. Så är uppenbarligen inte fallet och värre lär det bli.
    Varför skulle icketroendes svenskars sexliv påverkas av hur andra lever, de överblivna blir varken mer eller mindre överblivna de med massor av partners får varken fler eller färre partners
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Mella) skrev 2017-12-18 20:33:43 följande:
    Ja de blir väl påverkade på det sätt att de utsätts för diverse terror om de lever på ett sätt som inte de här moralpoliserna godtar.
    Andra lär knappast veta om personer har sex eller inte såvida man inte regelbundet har ljudligt sex med öppet fönster så att grannarna ska höra.----moralpoliser intresserar sig inte för vad Svenssons gör 
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Undrar) skrev 2017-12-19 09:49:08 följande:
    Jag har själv valt att avstå sex eftersom jag är ogift, och jag tror då inte att det är något problem för grannar, släktingar och vänner. Kanske jag kan vara ett föredöme för någon och ett varnande exempel för andra, men jag hoppas att mina medmänniskor kan söka sin egen väg i livet utan att mina val ska innebära besvär för dem.
    Tror knappast att andra bryr sig om valet att inte ha sex före äktenskap eller att ha massor av sex med massor av partners så länge det inte med massor av partners blir störande i form av spring i porten hela tiden
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Mella) skrev 2017-12-19 11:17:45 följande:
    Du kan vara lugn med att det räcker för dem tex att se att olika män besöker en ensamboende kvinna i området där de håller till.
    Och vad har det för påverkan för mig om grannarna ser vilka besökare jag har, grannar är bara människor som rkar bo i mitt område och jag bryr mig inte om vad de tycker om mitt liv.
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Mella) skrev 2017-12-19 14:37:17 följande:
    [quote=78288456][quote-nick]Anonym (anonym) skrev 2017-12-19 12:57:51 följande:[/quote-nick]Och vad har det för påverkan för mig om grannarna ser vilka besökare jag har, grannar är bara människor som rkar bo i mitt område och jag bryr mig inte om vad de tycker om mitt liv.[/qu
    Ja som jag skrev så riskerar man att bli terroriserad av såna här moralpoliser om de finns i ens närhet och de anser att man lever fel enligt dem.
    Knappas att jag som svensk kvinna bli terroririserad av några moralpoliser för att jag har pojkvän dricker alkohol eller är klädd i jeans och linne
Svar på tråden Inte ok för män att rata tjejer för att de legat runt men....