Inlägg från: oanonym |Visa alla inlägg
  • oanonym

    Problemet med "att följa Jesus"

    Anonym (J) skrev 2017-12-16 15:17:26 följande:

    Så du menar att rent moraliskt behövs inte Jesus? Att folk har kommit fram till att man inte ska göra detta ändå? Och ändå så gör folk allt sådant?


    Ja, folk gör sådant ändå. Men det är ju inte så att religiösa utmärker sig genom att inte göra dessa saker. Snarare tvärtom, faktiskt. De kan ju bli räddade genom sin tro, enligt vissa.
  • oanonym
    Anonym (J) skrev 2017-12-16 15:17:26 följande:

    Så du menar att rent moraliskt behövs inte Jesus? Att folk har kommit fram till att man inte ska göra detta ändå? Och ändå så gör folk allt sådant?


    De flesta som mördar vet nog att det är fel. De skulle inte vilja bli mördade själva, eller få en närstående mördad. Naturligtvis finns det undantag.

    Det är stor skillnad på vad folk gör och vad folk anser.
  • oanonym
    Anonym (Ryamatta) skrev 2017-12-16 17:07:42 följande:

    Orsaken till varför religiösa inte förtrycker i samma utsträckning längre ska jag låta vara osagt då jag inte sitter på någon fakta angående det. Faktum är dock att förtryck av såväl kvinnor som homosexuella och andra grupper förekommer överallt, oavsett tro, icje-tro, ursprung eller vilken del av världen du bor i. Det är ingenting man endast kan tillskriva religiösa. Dessutom finns det inom olika religiösa grupper både förtryckare och de som inte förtrycker.

    Men till viss del kan jag förstå hur du menar med att religion kan skada andra. Dock föresptåkar de flesta religioner godhet, ödmjukhet, generositet och osjälviskhet. Följer man det borde man också vara en god människa, rent krasst.


    Jag tillskriver det inte endast religiösa. Dock så påstår de oftast att deras Gud är alltigenom god, allvetande, förlåtande m.m. Och i denna tråd diskuterar vi religion, därför tar jag upp problemen där.

    Ja, de flesta religioner förespråkar godhet, ödmjukhet, generositet m..m. Men det är bara en liten del, och en väldig förenkling. Läser man texterna, och inte lyssnar på det prästen cherrypickat, så ser man helt andra saker.
  • oanonym
    Anonym (Ryamatta) skrev 2017-12-16 17:16:29 följande:

    Fast nej, om jag stöter på någon som tror på tomten försöker jag inte förklara för denne vad min övertygelse är eller försöker motbevisa. Jag är för olikheter, religionsfrihet, allas lika värde och gillar att alla är olika.


    Om denne tycker att du ska följa tomten, samt följa tomtens skrift, annats komner du brinna i evighet, hur resonerar du då? Om denne även predikar det för dina barn, är det lika underbart då? Vill du inte ha minsta bevis för att det verkligen är sant?

    Jag tänker som du också, ända tills den troende vill få sin tro allmän! Religionsfrihet betyder först och främst att man ska få vara fri från (slippa) religion.
  • oanonym
    Anonym (Ryamatta) skrev 2017-12-16 19:46:40 följande:

    Det har aldrig hänt mig att någon försökt pracka på mig sin tro. Eller visst har jag öppnat dörren för JV någon gång men de brukar alltid acceptera min åsikt även om de tror att jag kommer att brinna i helvetet för att jag inte tror som dem. Visst får de tro det och visst kan jag även lyssna på vad de har att säga en liten stund, dock inte i mitt hem. Kan tycka att det är oerhört påträngande att de knackar dörr på så sätt.


    Du får tänka på att vi bor i Sverige. Har är det ovanligt att folk trycker ner sin tro i halsen på dig. Men om du ser dig omkring i världen så är det en helt annan bild.

    Ps! JV tror inte på helvetet, har jag för mig. :)
  • oanonym
    Anonym (Ryamatta) skrev 2017-12-16 20:36:28 följande:

    Jag är medveten om att man på många håll i världen föds in i en religion. Det händer även här i Sverige men barn här kanske har bättre förutsättningar att göra ett medvetet val när de blivit äldre åtminstone.

    Jag har aldrig påstått att kristna eller människor av andra religionstillhörigheter är ofelbara. Gillar bara inte när folk drar alla över en kam och kommer med påhopp så som ofta blir fallet i sådana här trådar.


    Jag försöker att inte dra alla över en kam, det är därför jag går direkt på åsikter och ideer.
  • oanonym
    Anonym (följ jesus!) skrev 2017-12-17 11:38:46 följande:

    Nu vet jag inte hur du brukar leva, men jag menar att förlåtelse är grunden. Alla gör fel och kommer göra fel, men med viljan att göra rätt kommer man långt. Jesus förstår att drt är svårt. Det är en ständig process.


    Fast problemet ligger i att vad som anses rätt och fel i bibeln.

    Jag är till exempel emot slaveri, det är inte bibelns Gud. Troligtvis inte Jesus heller.

    Jag anser heller inte att homosexualitet är en synd, än mindre en dödssynd.
  • oanonym
    Anonym (följ jesus!) skrev 2017-12-17 15:49:44 följande:

    I bibeln (petrusbrevet vill jag minnas) står det att man ska underkasta sig lagen. Så man kan säga att kristendomen kan/bör få följa med sin tid . Kärlek är ju också grunden till det mesta. Så kärlek och barmhärtighet kan aldrig riktigt klascha med kristendomen anser jag. Det finns alltid utrymme för respekt, vänlighet och ödmjukhet.


    Jag behöver inte Jesus för att räkna ut detta själv. Dessutom har Gud en väldigt konstig syn på vad kärlek är.

    Att kristendomen följer med sin tid säger ingenting, då det finns tusentals versioner av kristendom.
  • oanonym
    Solly skrev 2018-02-09 05:41:29 följande:

    Ingen föds homosexuell. Det är ett val de gör. Se på alla de tusentals och tusentals som hamnar fängelse i USA t ex, de är hetro när de går in och homosexuella när de går ut. Det är ett val de gör.

    Ingen föds mördare, rånare, våldtäktsman, tjuv, hustrumisshandlare o s v. Det är ett val de gör.


    När gjorde du valet att bli heterosexuell?
  • oanonym
    Solly skrev 2018-02-10 00:10:18 följande:

    Jag är långt ifrån ensam om att göra det. Kolla Wiki , folk som använder ordspråk som andra skrivit. Listan kan göras hur lång som helst.

    Vill någon tro och följa Koranen låt dem göra det. Det är ett val dom gör.

    Och vill någon följa Jesus så låt dem göra det. Många alkoholister, narkomaner, kriminella har blivit hjälpta. Ser inget ont i det. Även homosexuella!!

    Tja, människor har sex med djur men de är väl också födda med/i fel kropp..


    Om du ska ge credit till Jesus och bibeln för goda saker så får du även göra så för onda saker folk gjort i Jesus/Guds/Bibelns namn.

    Själv tror jag att folks tro har räddat dem, inte det som ingår i tron. Ingen har kunnat bevisa att det verkligen var Jesus som hjälpte dem.

    Apropå det sexuella så är det väl bara att se hur många präster behandlar sina altarpojkar, och ber sedan Gud om förlåtelse så är allt frid och fröjd.

    Och Gud ansåg att kvinnor som blir våldtagna ska gifta sig med förövaren.

    Han förespråkar även stening till döds för äktenskapsbrott, eller snarare förlovningsbrott.

    Flickan klarar sig ifall hon ropade på hjälp.

    Bibeln har en vidrig kvinnosyn.
Svar på tråden Problemet med "att följa Jesus"