Inlägg från: oanonym |Visa alla inlägg
  • oanonym

    Problemet med "att följa Jesus"

    Islam the truth skrev 2018-02-12 20:46:34 följande:

    Blir mitt barn mogen och icke-religiös så kan jag ej tvinga honom/henne att tänka som jag, helt omöjligt i min religion.


    Bra. Sprid det vidare, så folk får en egen chans att styra sina liv. Som det är nu så är det geografi som avgör i många fall.
  • oanonym
    Islam the truth skrev 2018-02-12 23:08:05 följande:

    Alltså det finns inga lärda som har åsikter som motsäger något i religionen islam. Utan tänk själv nu. En person frågar en lärd om han/hon får äta kött som inte är halal slaktat i Sverige. Vissa lärda har sagt att man får och vissa säger att man inte får. I grunden får en muslim äta kött som slaktats av kristna och judar med bevis från Koranen. Men nu har 2 lärda eller fler olika åsikter. Vi säger att det är 2 lärda nu för att göra det enklare. Den ena säger att man får äta han påstår att Sverige är ett kristet land och därmed får man äta deras kött som slaktats. Den andra som säger att man inte får säger att dom är inte längre ett kristet land utan det är ateister som dominerar. Så då kan man välja vilken åsikt man tror på mest. Men det påverkar inte något i min religion.eller så kunde det vara så att alla lärda är överens om att man får äta köttet eller ej, Förstår du? I


    Betyder det att Gud har två motsägande åsikter?

    Det borde vara väldigt lätt att avgöra dessa frågor om man har Guds bok.

    Hur kan lärda tolka Guds perfekta bok på olika sätt? Är Gud dålig att kommunicera, eller har de lärda fel ibland? Hur avgör du?
  • oanonym
    Islam the truth skrev 2018-02-12 23:55:40 följande:

    Utifrån det jag nämnde så får en muslim äta från kristnas och judarnas kött. Ja dom lärda är vanliga människor som kan ha fel. Men hur ska en lärd veta om svenskar är kristna eller inte? Vad har det med att följa Guds vilja? Jag sa ju att Gud tillåter oss att äta judarnas respektive kristnas kött. Detta är liksom överkurs för dig. Men tänk att hela islam är komplett och färdigställt med alla svar människan behöver. Sedan kommer innovationer allmänt som som diskuteras bland lärda ifall de är haram ell halal.


    Hur kan det finnas olika inriktningar? Vilken inriktning är den sanna?
  • oanonym
    Islam the truth skrev 2018-02-13 00:11:54 följande:

    Ja du det är precis vad våt profet sa, judarna splittrades i 71 sekter och kristna i 72 sekter och att muslimer kommer att splittras i 73 Sekter. Den enda Sanna inriktningen är ortodoxa islam. Den rena ursprungliga tron som profeten Muhammed va på. Sen vad folk kallar sig shia sunni alawiter angår inte mig jag dömmer ingen, eftersom vissa kan säga sig vara shia men följa det som Muhammed va på endå utan att förstå det så jag dömer inte någon, lägger det på Allah den mest barmhärtigaste. Jag följer Sunni islam


    Så det finns miljontals muslimer som har fel om sin Gud?

    Men du har rätt?

    Kristna 72 sekter? Det stämmer ju inte alls.

    Men kul för dig att du tillhör den sanna islam. Alla andra muslimer, som inte tror som du, vad händer med dem?
  • oanonym
    Islam the truth skrev 2018-02-13 00:27:45 följande:

    Alla andra muslimer som inte tror som mig ? Jag sa ju en sann muslim följer ju profeten Mohammeds fotspår. Gör man inte det så finns helvetet, precis som en kristen skulle säga om Jesus. Du ser vad är vittsen med att säga att man är muslim men inte följer vår profet? Sen kan man självklart inte vara perfekt eftersom vi är människor som syndar om och om igen, Gud kan förlåta vem som helst, men Gud har sagt att han aldrig kommer förlåta dom som dyrkar andra vid sidan av honom.


    Då är det lugnt för mig? Jag dyrkar ingen.
  • oanonym
    Islam the truth skrev 2018-02-13 00:29:01 följande:

    Och aldrig förlåta dom som förnekar honom efter att bevis har lagts fram för respektive person.


    När tror du dessa bevis kommer?
  • oanonym

    Här tar Aron Ra upp några saker som jag ofta funderar på. "How does God do it?"





    Folk som tror på Gud förklarar aldrig HUR Gud gör, de bara påstår VAD Gud gör.

  • oanonym
    Islam the truth skrev 2018-02-13 00:59:26 följande:

    En muslim som utalat trobekännelsen och tror på det med hjärtat kommer efter han/hon dött in i paradiset men beror på vad människan har gjort i sitt liv. Har man börjat hitta på saker i religionen då kan man straffas för det i hellvettet men förr ell senare tas man ut ut helvettet och in i paradiset. Allt ligger i Gud händer.


    Så du kan alltså bli straffad av Gud?

    Tror du jag kommer bli straffad av Gud?

    Är det gott av Gud att straffa människor?
  • oanonym
    TwoThousand skrev 2018-02-28 18:56:25 följande:

    Det finns inget problem med att följa Jesus det är väl allmänt känt att det är världen som har ett riktigt stort problem med det, annars skulle dom väl inte kallas Kristi fiende.


    Är världen Kristi fiende? Enligt vem, och varför är det så för att denne säger så?
  • oanonym
    TwoThousand skrev 2018-03-01 17:36:26 följande:

    Världen är Kristus fiende för att dom har vänt honom ryggen!


    Varför har du vänt Kristus ryggen?

    Och jag bryr mig lika lite som att jag vänt Oden eller Muhammed ryggen.

    Ligger du sömnlös över de gudar och profeter du vänt ryggen? Eller är du som alla andra, du bryr dig inte?
Svar på tråden Problemet med "att följa Jesus"