Inlägg från: oanonym |Visa alla inlägg
  • oanonym

    Problemet med "att följa Jesus"

    Johnnyorange skrev 2017-12-15 12:19:10 följande:

    Det finns dock de som hävdar att man kan följa budskapet ändå, även fast själva berättelsen i sig är en myt.


    Fast budskapet är väldigt blandat. En del saker är bra, en del är riktigt dålig.

    Och jag förstod de bra sakerna innan jag läste om dem i bibeln. De flesta gör det, faktiskt.

    Dessutom är bibeln ganska tydlig med att ingen kommer till Gud utan tro.
  • oanonym
    Johnnyorange skrev 2017-12-15 08:06:06 följande:

    Är att han är svår för oss "syndare" att relatera för. Han är för ren, för perfekt, för ofelbar. Hans ljus gör så att vi blir bländade. Konsekvensen av att följa honom blir att vi alltid kommer känna oss otillräckliga, och vi kommer alltid att döma oss själva. Vi duger aldrig som vi är.


    Ja, det är det religion vill intala folk. Tänk om religion helt plötsligt inte behövdes? Bättre då att påstå att alla är syndare och att utan tro på Jesus så blir man inte förlåten. På det sättet behövs religion, även om du lever ett gott och skötsamt liv.

    Det är på detta vis man kontrollerar folk.
  • oanonym
    carlssonanna skrev 2017-12-15 12:58:57 följande:

    Det är helt enkelt bättre att skita i det :)

    Skulle säga att alla som är religöra är vidskepliga och efterblivna.


    Tvivlar på att flera miljarder människor är efterblivna.
  • oanonym
    Anna1234 skrev 2017-12-15 14:57:50 följande:

    Jag tvivlar på att flera miljarder människor är kristna av "rätt" anledning, dvs för att de verkligen tror och har en möjlighet och frihet att avstå från tron. De flesta religiösa länder har mer eller mindre religionstvång.

    Räknas Sveriges 10 miljoner in i den kristna statistiken t ex?


    Ingen aning om Sverige räknas in.
  • oanonym
    Anonym (jesus) skrev 2017-12-15 23:26:48 följande:

    Tråkigt att det inte finns någon som kan svara


    Svaret på liknande frågor är ofta att författarna inte minns detaljer, fått fel info m.m.

    Det jämförs ofta med vittnen till en bilkrasch. Där kommer ofta olika saker fram, som motstrider varandra, typ "röda bilen åkte för fort" och "nej, röda bilen åkte väldigt sakta".

    Dessa saker motstrider varandra, men kraschen har fortfarande ägt rum.

    Och Bibeln är ju inte akriven av förstahndsvittnen, samt att inga originalskrifter finns.
  • oanonym
    Anonym (Ryamatta) skrev 2017-12-16 11:37:36 följande:

    Fast hur intelligent framstår du som när du kallar andra för efterblivna för att de gör andra val än du? Öppensinnad, much? Tvivlar på att allt som du tror på och tänker är så logiskt alltigenom. Om andra människor hittar styrka i att tro på en religion, vad stör det dig?

    Finner det så märkligt det här med att klanka ner på andras religioner eller sätt att leva så länge man inte skadar någon annan. Det är krig och svält i världen och barn dör varje dag. Tänk om folk kunde lägga energi på sådant istället.


    Ja, att kalla alla religilsa efterblivna är att gå för långt.

    Däremot så är de flesta religioner skadliga mot andra. Antingen direkt, eller indirekt.

    Kristendom t.ex., har väldigt lite att göra med SvK:s version av kristendom. Vilken som är sann kristendom är svårt att svara på, men om man ser på Jehovas Vittnen eller många kristna samfund i USA, så följer de bibeln "bättre" än vad Svenska Kyrkan gör.
  • oanonym
    Anonym (Ryamatta) skrev 2017-12-16 12:35:14 följande:

    På vilket sätt är de flesta religioner skadliga för andra, menar du?


    Många religioner har dålig kvinnosyn, dålig syn på homosexualitet ( det är en sjukdom, de ska dödas o.s.v.), många religioner tolererar inte andra gudar och trossystem, många religioner är antivetenskapliga ( och därför emot utbildning i viss mån).

    Allt detta är väldigt svårt att hålla personligt och inte låta gå ut över andra människor. Speciellt då många religiösa indoktrinerar sina barn.
  • oanonym
    Anonym (Ryamatta) skrev 2017-12-16 14:01:23 följande:

    Det är visserligen sant men många religionsutövare klarar att skilja mellan exempelvis kvinnoförtryck som förekom när heliga skrifter nedtecknades och dagens synsätt på kvinnor och homosexuella. Här i väst tror jag förtrycket förekommer i mindre utsträckning (självklart är det långt ifrån obefintligt) p g a att vårt samhälle kommit längre i utvecklingen. I andra delar av världen tror jag att förtryck förekommer mer p g a tradition snarare än religion men att man kanske använder religionens namn för att den har starkt inflytande.


    Nja, många religiösa har "tvingats", av sekulaseringen, att acceptera dagens synsätt på kvinnor och homosexuella. Dock så har du rätt, det skadar ingen, men det är ändå obehagligt att synsättet finns kvar. Religiösa texter ändras inte, och de påstås ofta vara absoluta och ska gälla för alltid. Ett väldigt farligt synsätt, enligt mig.

    Och att religion används "bara" som ett skäl till att hålla gamla kulturer vid liv är ju inget försvar till att dessa egentligen är något bra. Snarare tvärtom, de hjälper till att hålla samhällen flera hundra år efter i tiden.
  • oanonym

    Kan någon ge ett exempel på något Jesus sagt som vi människor inte skulle kunne komma fram till ändå?

    Det mesta jag hör från kristna ( icke döda, icke stjäla, älska din nästa, o.s.v.) är saker som de flesta kulturer och civilisationer kommit fram till oavsett religion. Så rent moraliskt behövs inte Jesus. Det är snarare de tveksamma/onda sakerna som gör religioner speciella.

  • oanonym
    Anonym (J) skrev 2017-12-16 15:13:32 följande:

    Vad konstigt då, jag är kristen och kvinna och känner mig inte ett dugg förtryckt


    Om folk följde bibeln så skulle du kanske känna dig förtryckt. Eller om du levde på en tid då bibeln "togs på allvar" i samhället. Som tur är följer de flrsta nte bibeln, oavsett vad de själva påstår. Däremot är du ju förtryckt av din egna Guds ord.
Svar på tråden Problemet med "att följa Jesus"