• Meriall

    Dålig hörsel ettåring? Vad kan det bero på? Eller inbillar jag mig?

    Jag tycker det verkar som att min 14 månaders hör dåligt. Hon reagerar inte när man säger hennes namn eller pratar med henne även om man höjer rösten. Provade slå ihop lock bakom henne ett par gånger under dagen. Ibland vänder hon sig och tittar (hoppar inte till trots att det låter högt!) men ibland vänder hon sig inte ens. Säger man hennes namn högt bakom henne reagerar hon inte.

    Hon tycker om sånglekar men det kan ju vara rörelserna hon gillar? Eller så hör hon lite fast dämpat.

    Hon klarade testet med bjällran på bvc när hon var 10 månader men hon har varit konstant förkyld/rejält snorig med febertoppar då och då sedan dess (har börjat förskola). Jag har inte märkt av att hon skulle haft ont i öronen eller så men kan hörseln ha påverkats av det (vatten i öronen eller något) eller måste de få så ont av det att man märker av det? Eller kan hon haft dålig hörsel hela tiden men råkat klara bjällertestet ändå?

    Hon säger inga ord än och jollrar inte mycket heller. Ibland dädädä. Men oftast gör hon ett entonigt lite gutturalt ljud långt bak i halsen som låter typ "gwoe gwoe".

  • Svar på tråden Dålig hörsel ettåring? Vad kan det bero på? Eller inbillar jag mig?
  • Meriall

    Ja det ska jag absolut göra. Men vill gärna höra lite om vad ni tror/någon som upplevt liknande också. Det brukar ta ett tag att få tid här. Hörde av mig till bvc för någon månad sedan men fick aldrig någon tid (skulle komma på posten). Får nog ringa igen.

  • Meriall

    Intressant!

    Jag har inte märkt någon förändring dock utan känns som att hon alltid varit såhär fast så är hon ju så liten.

Svar på tråden Dålig hörsel ettåring? Vad kan det bero på? Eller inbillar jag mig?