• Anonym (Förkrossad)

    Kär i en annan man/otrohet!!!

    Hej allihopa.

    Jag är i stort behov av kloka tankar, råd och stöd!

    Det blir ett långt inlägg för att ni bättre ska kunna sätta er in i situationen och jag hoppas att ni orkar läsa.

    I lite över 2 år har jag varit tillsammans med min sambo, vi har ett barn tillsammans som är 1 år och 2 månader gammal.

    Som rubriken lyder så är jag kär i en annan man..

    Denna mannen har jag känt i nästan 4 år, jag dejtade honom i ett par månader, vi var kära i varandra men av olika anledningar så fungerade det inte mellan oss. Bl.a. jobb, tid, olika prioriteringar, inte redo. Jag har alltid tänkt att vi träffades vid fel tidpunkt.

    Efteråt så har vi båda två men vid olika tillfällen försökt att återuppta det vi hade. Vi sågs ett par gånger ute och så och pratade men aldrig mer seriöst. Han var rädd för att bli sårad igen. När han senare kontaktade mig så träffades vi och han berättade att han fortfarande tänker på mig, kan inte glömma mig, vill bara vara med mig men har fortfarande rädslan av att bli sårad och stoltheten..

    Jag kände förstås samma sak men hade just precis då lärt känna min nuvarande sambo, så det blev inget mer av det.

    Jag och min nuvarande blev gravida efter bara 3 månader tillsammans, väldigt glada.

    Vi var väldigt nykära, vi var perfekta ihop, allting kändes underbart och vi älskade varandra och känslorna för den andra trängdes bort såklart.

    Under min graviditet så skrev den andra mannen igen då vi bestämt att vi skulle vara vänner. Jag berättade att jag har sambo nu men jag sa aldrig något om att jag var gravid, egentligen vet jag inte varför. Jag trodde väl att då skulle han ?ge upp mig helt?.. Vi skrev till varandra ibland som vänner, han ville ses men jag ställde alltid in. När min dotter var 1 månad gammal berättade jag för honom att jag fått barn. Han blev jätteglad för min skull men sa också att han var avundsjuk att jag fått barn med en annan. Det gjorde mig glad. Flera nätter drömde jag om honom. Vi fortsatte skriva ibland men inte så ofta, han ville träffa min dotter så en dag åkte vi till hans kontor och hälsade på och drack kaffe.

    Varenda gång jag sett honom så känns det speciellt. Men jag hade ju det bra med min sambo och han visste förstås om att jag och mitt ex är vänner och jag berättade även att vi sågs över en kaffe, inga problem.

    Tiden har gått och jag har fortsatt kontakten med honom mer och mer, mina känslor är uppe på ytan igen och jag är fullständigt kär i honom vilket gör mig förkrossad. Berättade allt för honom och han känner likadant och tyvärr så har jag nu varit otrogen med honom två gånger. Riktigt fult gjort, jag vet det. Jag vill inte såra min sambo då han är helt perfekt, en underbar pojkvän och pappa, men mina känslor för honom är inte alls desamma vilket gör mig så arg, varför slutar man vara kär i en så fin person? Jag har ingen alls sexlust med honom längre sedan flera månader tillbaka vilket jag aldrig haft problem med innan och har undrat vad det handlar om.

    Jag känner mig inte kär i honom längre. Och jag saknar den andra mannen hela tiden, mina tankar är där hela tiden. Jag vill inget hellre än att vara med honom! Men nu är det ju så att jag har barn med min nuvarande vilket gör hela situationen komplicerad och man känner sig så himla kass.

    Vilka tankar får ni och är det någon som varit i liknande situation?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-01-25 16:31
    Det ska tilläggas att min sambo inte alls visar mig att han är kär i mig längre och vi skrattar inte ihopa längre osv. så jag har ett par gånger ifrågasatt hans känslor för mig. Men enligt honom så finns de kvar.

  • Svar på tråden Kär i en annan man/otrohet!!!
  • Anonym (man)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-04-10 21:33:17 följande:
    Alltså såg du inte vad jag skrev eller du förstod bara inte? På tre månader har vi pratat EN gång, och då bestämdes det att vi måste släppa detta och gå vidare. Då raderade jag honom överallt. Så nej jag pratar inte med honom alls längre, det är 100% avslutat.

    Var kanske inte tydlig nog..
    Snarare är det du som inte fattar, har aldrig gjort det och kommer aldrig göra det heller.

    Ditt problem är att du inte verkar veta vad ett verkligt förhållande är. Du har bedragit din man av och på i stort sett genom hela ert förhållande, förstår du ens vad det innebär? Ni har aldrig haft ett helt förhållande eftersom du aldrig varit där fullt ut, du har aldrig investerat i förhållandet, du har investerat i dig själv och följt "vad jag mår bäst av" regeln och haft två parallella förhållanden. Du har aldrig gjort ett val och comittat fullt ut.

    Nu har du fått för dig att du helt plötsligt ska "kämpa", men ditt sätt att kämpa är att följa samma gamla hjulspår som du hela tiden gjort, mata din partner med lögner, manipulera, undanhålla och fortsätta med samma falska beteende. Det är det enda sättet du känner till. Det är ditt sätt att lösa saker. Att vara ärlig är lika främmande för dig som snö i sahara.

    Ert förhållande är ju så trasig som den kan bli, det är en produkt av åratal av lögner, smusslande och manipulation och du tror att du kan fixa det genom att dra ner på kontakten med den andra mannen och ljuga dig ur allt du gjort under alla år.
  • Anonym (FYI)

    (Man)
    Jag måste ändå fråga...
    Är det du som skrivit tråden.."Om din partner varit otrogen, vad skulle du helst höra".. Under kategorin "Otrohet"

  • Anonym (man)
    Anonym (FYI) skrev 2018-04-11 23:07:12 följande:

    (Man)
    Jag måste ändå fråga...
    Är det du som skrivit tråden.."Om din partner varit otrogen, vad skulle du helst höra".. Under kategorin "Otrohet"


    Nope jag har inte skrivit någon tråd på evigheter, jag råkar bara ogilla att människor beter sig illa mot andra och inte kan stå för det Flört
  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2018-04-11 23:14:31 följande:
    Nope jag har inte skrivit någon tråd på evigheter, jag råkar bara ogilla att människor beter sig illa mot andra och inte kan stå för det Flört
    Verkar vara någon som snott ditt nick dåFörvånad
  • Anonym (man)
    Anonym (FYI) skrev 2018-04-11 23:41:28 följande:
    Verkar vara någon som snott ditt nick dåFörvånad
    Jag tror många väljer nick lite random,
    Det skulle ju vara rätt märkligt om jag i ena tråden fördömer otrohet samtidigt som jag skulle ha en egen tråd där jag skriver om att jag själv varit otrogen. Fast iof skulle det inte förvåna mig alls om någon gjorde så på FL.
  • Pope Joan II
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-04-10 21:33:17 följande:
    Alltså såg du inte vad jag skrev eller du förstod bara inte? På tre månader har vi pratat EN gång, och då bestämdes det att vi måste släppa detta och gå vidare. Då raderade jag honom överallt. Så nej jag pratar inte med honom alls längre, det är 100% avslutat.

    Var kanske inte tydlig nog..
    Att du inte pratat mer med honom under den här tremånadersperioden beror ju på att han haft annat för sig.

    "framförallt kände han att han har alldeles för mycket nu med jobb osv då han har eget företag och varit i sitt hemland i 2 månader pga jobb och han skulle egentligen bara stanna i 2 veckor. "
  • Anonym (FYI)

    Ok ts. Du har tydligen lagt ner att svara på inläggen du får..Kanske inte så konstigt när inläggen inte är så peppande för din del...men...en uppdatering kanske hade varit på sin plats.
    Hade känts snopet om du om en månad bara skriver att "det höll inte. Vi har gjort slut"

    Och allvarligt...Det känns ju inte så trovärdigt att du säger att du och loverboy inte hörts på tre veckor, när han inte ens varit i Sverige under den tiden som någon skrev. Hade det sett annorlunda ut om han hade varit hemma? Förmodligen... 

  • Anonym (FYI)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-04-10 21:38:46 följande:

    Nej jag har inte dåligt samvete längre då jag fick reda på för några dagar sen att han skrivit med en annan tjej på ett väldigt opassande sätt. Det är inte första gången heller, jag är inte den enda som har svikit i denna relationen kan jag säga er. Men det är svårt att dra upp all historia i en diskussionstråd.

    Därför känner jag lite att vi kanske inte är så bra för varandra. Men tiden får utvisa.


    Jaha ts...Försvann du helt och hållet??
    Har tiden fått utvisa? Har "den andre" kommit tillbaka?
  • Anonym (Förkrossad)

    Hej på er.

    Jag har slutat svara eftersom att diskussionen inte ger mg något längre, det var inga råd jag fick längre och jag hade redan bestämt mig för hur jag skulle fortsätta med denna situationen, så jag ansåg att det finns inget att gnabba om längre då vi bara diskuterar fram och tillbaka :) men klart kan jag ge lite uppdateringar titt som tätt.

    Jag är inte den personen som skulle komma nu och skriva att det inte höll, när det handlar om nägot så pass stort som detta så tar jag inga förhastade beslut.

    Vi är fortfarande tillsammans och det har varit ganska kasst fram tills för en vecka sen ungefär, med problem som inte har med någon annan att göra än oss två. Nu känns det som att det äntligen börjar kännas bra igen och som att kärleken väckts till liv.

    Jag har inte berättat om den andra och jag har inte pratat med den andra, som är tillbaka i Sverige sen flera veckor fick jag höra när jag stötte på en gemensam vän. Jag kan säga att mina känslor för honom fortfarande är kvar och ibland är det jobbigt. Men det ska väl bara bli bättre och bättre med det också hoppas jag.

  • Anonym (FYI)
    Anonym (man) skrev 2018-04-11 00:10:21 följande:
    Snarare är det du som inte fattar, har aldrig gjort det och kommer aldrig göra det heller.

    Ditt problem är att du inte verkar veta vad ett verkligt förhållande är. Du har bedragit din man av och på i stort sett genom hela ert förhållande, förstår du ens vad det innebär? Ni har aldrig haft ett helt förhållande eftersom du aldrig varit där fullt ut, du har aldrig investerat i förhållandet, du har investerat i dig själv och följt "vad jag mår bäst av" regeln och haft två parallella förhållanden. Du har aldrig gjort ett val och comittat fullt ut.

    Nu har du fått för dig att du helt plötsligt ska "kämpa", men ditt sätt att kämpa är att följa samma gamla hjulspår som du hela tiden gjort, mata din partner med lögner, manipulera, undanhålla och fortsätta med samma falska beteende. Det är det enda sättet du känner till. Det är ditt sätt att lösa saker. Att vara ärlig är lika främmande för dig som snö i sahara.

    Ert förhållande är ju så trasig som den kan bli, det är en produkt av åratal av lögner, smusslande och manipulation och du tror att du kan fixa det genom att dra ner på kontakten med den andra mannen och ljuga dig ur allt du gjort under alla år.
    Välkommen tillbaka...men, sorry to say..Då gäller (man):s inlägg fortfarande.
  • Anonym (FYI)

    Hade varit kul att få en uppdatering i denna gamla tråden...
    Hur går det ts, är ni fortfarande ihop du och pojkvännen?

  • Anonym (Förkrossad)

    Hej.

    Nu var det ett tag sedan. Det har hänt otroligt mycket saker för oss men jag måste försöka ta det kortfattat. 

    Jag och den andra började prata igen, tyvärr, då jag mådde så dåligt över honom och mitt förhållande var dåligt. I juli så bestämde jag mig för att göra slut med sambon, det var ett uppehåll som varade i ca 3 veckor. Jag berättade för honom att jag har känslor för en annan person och vem det var osv. Reaktionen var såklart fruktansvärd.
    Jag fick reda på att han andra har ljugit om en del saker och min sambo ville förlåta, släppa allting och fortsätta vårt förhållande, vilket är helt fantastiskt av honom, så det bestämde vi oss för att göra. (kom även fram att sambon tidigare varit med en annan tjej pga. att han kände att jag redan var på väg bort från förhållandet, vilket han fortfarande inte vill erkänna till hundra).

    Sedan dess har vi flyttat till större och vi har det bra. Ja jag hade tur att han valde att förlåta, det hade inte många gjort.
    Tyvärr tar det nog lång tid för mig att komma över mina andra känslor men jag är glad att det blev som det blev och att jag berättade allt.

  • Anonym (FYI)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2019-01-13 17:41:55 följande:

    Hej.

    Nu var det ett tag sedan. Det har hänt otroligt mycket saker för oss men jag måste försöka ta det kortfattat. 

    Jag och den andra började prata igen, tyvärr, då jag mådde så dåligt över honom och mitt förhållande var dåligt. I juli så bestämde jag mig för att göra slut med sambon, det var ett uppehåll som varade i ca 3 veckor. Jag berättade för honom att jag har känslor för en annan person och vem det var osv. Reaktionen var såklart fruktansvärd.
    Jag fick reda på att han andra har ljugit om en del saker och min sambo ville förlåta, släppa allting och fortsätta vårt förhållande, vilket är helt fantastiskt av honom, så det bestämde vi oss för att göra. (kom även fram att sambon tidigare varit med en annan tjej pga. att han kände att jag redan var på väg bort från förhållandet, vilket han fortfarande inte vill erkänna till hundra).

    Sedan dess har vi flyttat till större och vi har det bra. Ja jag hade tur att han valde att förlåta, det hade inte många gjort.
    Tyvärr tar det nog lång tid för mig att komma över mina andra känslor men jag är glad att det blev som det blev och att jag berättade allt.


    Man får väl tacka för uppdateringen och hoppas att det går bra för er fortsättningsvis.
    Däremot får jag inte någon riktig kläm på den text. Oklart vad du menar.
    Vad hade den andre ljugit om?
  • Anonym (Men)
    Anonym (FYI) skrev 2019-01-17 17:56:52 följande:

    Man får väl tacka för uppdateringen och hoppas att det går bra för er fortsättningsvis.

    Däremot får jag inte någon riktig kläm på den text. Oklart vad du menar.

    Vad hade den andre ljugit om?


    Hennes sambo hade ovkdå varit otrogen
  • Anonym (Asimovaren)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2019-01-13 17:41:55 följande:

    Hej.

    Nu var det ett tag sedan. Det har hänt otroligt mycket saker för oss men jag måste försöka ta det kortfattat. 

    Jag och den andra började prata igen, tyvärr, då jag mådde så dåligt över honom och mitt förhållande var dåligt. I juli så bestämde jag mig för att göra slut med sambon, det var ett uppehåll som varade i ca 3 veckor. Jag berättade för honom att jag har känslor för en annan person och vem det var osv. Reaktionen var såklart fruktansvärd.
    rlåta,Jag fick reda på att han andra har ljugit om en del saker och min sambo ville fö släppa allting och fortsätta vårt förhållande, vilket är helt fantastiskt av honom, så det bestämde vi oss för att göra. (kom även fram att sambon tidigare varit med en annan tjej pga. att han kände att jag redan var på väg bort från förhållandet, vilket han fortfarande inte vill erkänna till hundra).


    Sedan dess har vi flyttat till större och vi har det bra. Ja jag hade tur att han valde att förlåta, det hade inte många gjort.
    Tyvärr tar det nog lång tid för mig att komma över mina andra känslor men jag är glad att det blev som det blev och att jag berättade allt.


    Ska nog vara "...reda på att han den andre har ljugit.."

Svar på tråden Kär i en annan man/otrohet!!!