• Anonym (Förkrossad)

    Kär i en annan man/otrohet!!!

    Hej allihopa.

    Jag är i stort behov av kloka tankar, råd och stöd!

    Det blir ett långt inlägg för att ni bättre ska kunna sätta er in i situationen och jag hoppas att ni orkar läsa.

    I lite över 2 år har jag varit tillsammans med min sambo, vi har ett barn tillsammans som är 1 år och 2 månader gammal.

    Som rubriken lyder så är jag kär i en annan man..

    Denna mannen har jag känt i nästan 4 år, jag dejtade honom i ett par månader, vi var kära i varandra men av olika anledningar så fungerade det inte mellan oss. Bl.a. jobb, tid, olika prioriteringar, inte redo. Jag har alltid tänkt att vi träffades vid fel tidpunkt.

    Efteråt så har vi båda två men vid olika tillfällen försökt att återuppta det vi hade. Vi sågs ett par gånger ute och så och pratade men aldrig mer seriöst. Han var rädd för att bli sårad igen. När han senare kontaktade mig så träffades vi och han berättade att han fortfarande tänker på mig, kan inte glömma mig, vill bara vara med mig men har fortfarande rädslan av att bli sårad och stoltheten..

    Jag kände förstås samma sak men hade just precis då lärt känna min nuvarande sambo, så det blev inget mer av det.

    Jag och min nuvarande blev gravida efter bara 3 månader tillsammans, väldigt glada.

    Vi var väldigt nykära, vi var perfekta ihop, allting kändes underbart och vi älskade varandra och känslorna för den andra trängdes bort såklart.

    Under min graviditet så skrev den andra mannen igen då vi bestämt att vi skulle vara vänner. Jag berättade att jag har sambo nu men jag sa aldrig något om att jag var gravid, egentligen vet jag inte varför. Jag trodde väl att då skulle han ?ge upp mig helt?.. Vi skrev till varandra ibland som vänner, han ville ses men jag ställde alltid in. När min dotter var 1 månad gammal berättade jag för honom att jag fått barn. Han blev jätteglad för min skull men sa också att han var avundsjuk att jag fått barn med en annan. Det gjorde mig glad. Flera nätter drömde jag om honom. Vi fortsatte skriva ibland men inte så ofta, han ville träffa min dotter så en dag åkte vi till hans kontor och hälsade på och drack kaffe.

    Varenda gång jag sett honom så känns det speciellt. Men jag hade ju det bra med min sambo och han visste förstås om att jag och mitt ex är vänner och jag berättade även att vi sågs över en kaffe, inga problem.

    Tiden har gått och jag har fortsatt kontakten med honom mer och mer, mina känslor är uppe på ytan igen och jag är fullständigt kär i honom vilket gör mig förkrossad. Berättade allt för honom och han känner likadant och tyvärr så har jag nu varit otrogen med honom två gånger. Riktigt fult gjort, jag vet det. Jag vill inte såra min sambo då han är helt perfekt, en underbar pojkvän och pappa, men mina känslor för honom är inte alls desamma vilket gör mig så arg, varför slutar man vara kär i en så fin person? Jag har ingen alls sexlust med honom längre sedan flera månader tillbaka vilket jag aldrig haft problem med innan och har undrat vad det handlar om.

    Jag känner mig inte kär i honom längre. Och jag saknar den andra mannen hela tiden, mina tankar är där hela tiden. Jag vill inget hellre än att vara med honom! Men nu är det ju så att jag har barn med min nuvarande vilket gör hela situationen komplicerad och man känner sig så himla kass.

    Vilka tankar får ni och är det någon som varit i liknande situation?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-01-25 16:31
    Det ska tilläggas att min sambo inte alls visar mig att han är kär i mig längre och vi skrattar inte ihopa längre osv. så jag har ett par gånger ifrågasatt hans känslor för mig. Men enligt honom så finns de kvar.

  • Svar på tråden Kär i en annan man/otrohet!!!
  • Anonym (H)

    Vilka hemska otrevligheter man än kan råka ut för, inget är för grovt för den som är otrogen utan att ha gjort slut/ skiljt sig först. Oavsett kön!

  • jrockyracoon
    Anonym (man) skrev 2018-02-27 23:11:33 följande:
    Det är väldigt intressant vad du varit med om för råden brukar skilja sig åt väldigt mycket beroende på om man varit otrogen eller blivit bedragen. Så gott som alla som varit otrogna anser att partnern inte behöver veta något, så gott som alla som blivit bedragna tycker att man borde få veta.

    Jo du har varit tydlig med att hon behöver välja, däremot är dina råd extremt centrerade kring vad TS vill eller inte vill, vad hennes partner vill verkar både du och TS fullkomligen skita i. Han ska bara foga sig efter vad TS vill för stunden.
    Både du och TS förhåller er till hennes partner som om han saknade mänskligt värde, som en pryl som man kan slänga i soporna eller använda som man behagar.

    Ja det var bra att hon tog en paus med den andra snubben, att hon nu inte berättar för sin man om sin otrohet enbart så att hon ska slippa ta skit för den och förhindra honom att själv välja så att hon ska kunna sitta och fundera i lugn och ro över vad hon vill är inte det minsta beundransvärt. Det är det väldigt fegt och egoistisk.

    Ja du tycker inte att han bör få veta och det är kanske inte så konstigt att TS gillar dina råd eftersom du säger precis det hon vill höra. Det du i praktiken säger är. Fortsätt blås din man genom att inte låta honom välja själv, tänk enbart på dig själv och dina känslor och lek med hans känslor som det passar dig och sen kan du göra ett val om du känner för det.
    Jag ger råd till TS för att hon skriver i tråden och önskar råd. Jag tror inte att TS förändras eller blir en bättre människa för att man tjatar vidare om hur hemsk hon varit som varit otrogen. Det är hemskt att vara otrogen, men om man inte kan diskutera med någon som har varit det utan att bara ösa dynga, tror jag inte att man förändrar något.

    När det gäller TS man, så har jag inget att skämmas över. Jag uppmuntrar TS att släppa sin älskare, att fokusera på sin relation och att se om hon kan hitta tillbaka till sambon. Jag anser att det inte nödvändigtvis är det bästa att berätta om otroheten, men inte för TS skull, utan för hennes sambos skull. Det kan du gärna tycka annorlunda om, men min ståndpunkt är den.

    Jag undrar om du skulle kunna släppa den fysiska närheten till någon som vuxit så stark av moraliska skäl? Om du kunde det skulle jag kalla den bedriften för beundransvärd.

    TS kanske gillar mina råd just av den anledningen som du nämner. Hade jag tyckt något annat hade hon kanske inte tyckt om det. Jag baserar inte mina tyckanden på vad andra ev. tycker eller inte tycker. Jag tror också att TS säkert gör precis som hon vill ändå, oavsett vad du och jag tycker.

    Det egoistiska som TS har gjort är att vara otrogen. Att hon inte berättar kan du tycka är egoistiskt och jag tycka är omsorg. Man kan vrida det åt vilket håll man vill. Men jag tycker inte andra saker hon skriver är egoistiska. Snarare har hon rimliga tankar på att hon och hennes sambo behöver hitta kärlek tillsammans för att det ska vara värt för dem båda att fortsätta leva tillsammans. Vill hon få råd om den biten, så ser jag inte varför jag inte skulle ge henne det. 
  • Anonym (FYI)
    jrockyracoon skrev 2018-02-28 19:01:27 följande:
    Jag tycker det är fel att vara otrogen. Men jag tycker också att om det har hänt, ska man försöka besinna sig och göra det bästa av situationen. Hur man än agerar kommer det att få negativa konsekvenser på ett eller annat sätt. Man får välja det alternativ man tycker är minst dåligt, snarare än det som är bäst.

    Jag klandrar TS för att hon har varit otrogen, inte tu tal om annat. Men i den situation hon befinner sig i vill hon ha stöd och hjälp för att hitta en väg ur detta. Om jag kan hjälpa henne bara lite med det, så gör jag gärna det.

    Hon är beundransvärd för att hon har bestämt sig för att sluta vara otrogen, men hon är förstås inte beundransvärd för att hon var otrogen i första läget. Men det tror jag inte att hon själv tycker heller.

    Jag är inte säker på att jag skulle vilja / behöva veta om min fru varit otrogen mot mig. Iaf om det skedde någon enstaka gång och hon ångrade sig och upphörde med beteendet och valde mig istället för den andra. Var hon konstant otrogen skulle jag vilja veta det, så jag kunde få tillfälle att avsluta och gå vidare. 
    Jag kan förstå dina intentioner och även en del i ditt resonemang. Det är bara det att man är tre i en otrohetsaffär. Att då utelämna en, känns för mig inte rätt.
    Oftast har seriöst folk som skriver här egna erfarenheter av det dom skriver om. Det har även jag.
    Min erfarenhet är att ett förhållande måste bygga på trygghet, ärlighet och tillit. saknas dom ingredienserna är det kört förr eller senare.
    I ts fall är allt detta borta.

    Går det verkligen att föra den konversationen som du föreslår och utelämna stora delar av vad som hänt?
    Kan ts och sambon tala ut om tappade känslor, och önskan om mer ömhet för att hålla ihop familjen när hon samtidigt talar om äckelkänslor för sambon?
    Då blir ju deras samtal bara en massa lögner !
     
    Jag är inte dummare än att jag förstår att majoriteten av all otrohet inte kommer fram. Men samtidigt tror jag att de som lyckas hålla en otrohet hemlig är jäkligt kalla och oempatiska, och förhållandet blir därefter.
    Eller också blir skulden så stor att det färgar av sig på förhållandet ändå. Tror inte det håller länge under dom förutsättningarna.

    Jag har inte kunnat få kläm på ts.
    Det verkar som hon fått betänkligheter på sin otrohet nu i efterhand. (Därav uppehållet). Det skaver, men hon ångrar det inte egentligen för hon intalar sig att hon är kär.
    Det som stör mig egentligen är att hon, efter vad jag kan läsa ut av det hon skrivit, kallsinnigt träffar exet...nyktert..utan eftertanke eller ånger och ligger med honom,
    går sedan hem och är som vanligt mot sambon.

    Men du har rätt i att det spelar ingen roll vad vi skriver här. Hon gör som hon vill ändå i sista ändan.
  • Anonym (man)
    jrockyracoon skrev 2018-02-28 19:22:06 följande:
    Jag ger råd till TS för att hon skriver i tråden och önskar råd. Jag tror inte att TS förändras eller blir en bättre människa för att man tjatar vidare om hur hemsk hon varit som varit otrogen. Det är hemskt att vara otrogen, men om man inte kan diskutera med någon som har varit det utan att bara ösa dynga, tror jag inte att man förändrar något.

    När det gäller TS man, så har jag inget att skämmas över. Jag uppmuntrar TS att släppa sin älskare, att fokusera på sin relation och att se om hon kan hitta tillbaka till sambon. Jag anser att det inte nödvändigtvis är det bästa att berätta om otroheten, men inte för TS skull, utan för hennes sambos skull. Det kan du gärna tycka annorlunda om, men min ståndpunkt är den.

    Jag undrar om du skulle kunna släppa den fysiska närheten till någon som vuxit så stark av moraliska skäl? Om du kunde det skulle jag kalla den bedriften för beundransvärd.

    TS kanske gillar mina råd just av den anledningen som du nämner. Hade jag tyckt något annat hade hon kanske inte tyckt om det. Jag baserar inte mina tyckanden på vad andra ev. tycker eller inte tycker. Jag tror också att TS säkert gör precis som hon vill ändå, oavsett vad du och jag tycker.

    Det egoistiska som TS har gjort är att vara otrogen. Att hon inte berättar kan du tycka är egoistiskt och jag tycka är omsorg. Man kan vrida det åt vilket håll man vill. Men jag tycker inte andra saker hon skriver är egoistiska. Snarare har hon rimliga tankar på att hon och hennes sambo behöver hitta kärlek tillsammans för att det ska vara värt för dem båda att fortsätta leva tillsammans. Vill hon få råd om den biten, så ser jag inte varför jag inte skulle ge henne det. 
    Fast nu är det ju inte att hon varit otrogen som hon kritiseras för utan att hon väljer att fortsätta föra sin man bakom ljuset genom att mörka sin otrohet för honom.

    Ja det låter ju så himla fint och humant att påstå att man för någon bakom ljuset "av omsorg", det är väl så TS säljer in det för sig själv. Men jag tror du vet lika bra som jag att den verkliga anledningen är omsorg för sig själv för hur du än vrider och vänder på det så är det inte upp till TS att avgöra vad han tål att höra, den enda som kan avgöra det är han själv. Så det argumentet är bara löjligt. 

    Hennes tankar är inte rimliga för fem öre eftersom hon planerar att försöka komma till botten med deras relationsproblem men skita i att ta med det största problemet av dem alla i deras relation, hennes otrohet. Det är lika rationellt som att diskutera hur man ska laga ett benbrott genom att ha ingående diskussioner om vilken färg man ska ha på gipset. Hela diskussionen blir då en parodi där man inte diskuterar problemen i sen HELHET utan bara de delar som känns bekvämast för TS.

    Ja det behöver möjligen diskutera hur de ska kärlek tillsammans, men de behöver först och främst diskutera om de öht ska fortsätta vara tillsammans efter hennes otrohet. Det är inte helt säkert att han vill det och det borde han få en chans att själv göra och inte luras in i det genom att TS döljer sanningen för honom, för då är det inte längre ett förhållande utan en livslögn.

    Självklart kan du fortsätta skriva, det är en öppen tråd, men du får också räkna med att folk kommer ha åsikter om dina råd.
  • Anonym (man)
    Anonym (FYI) skrev 2018-03-01 00:25:37 följande:
    Jag kan förstå dina intentioner och även en del i ditt resonemang. Det är bara det att man är tre i en otrohetsaffär. Att då utelämna en, känns för mig inte rätt.
    Oftast har seriöst folk som skriver här egna erfarenheter av det dom skriver om. Det har även jag.
    Min erfarenhet är att ett förhållande måste bygga på trygghet, ärlighet och tillit. saknas dom ingredienserna är det kört förr eller senare.
    I ts fall är allt detta borta.

    Går det verkligen att föra den konversationen som du föreslår och utelämna stora delar av vad som hänt?
    Kan ts och sambon tala ut om tappade känslor, och önskan om mer ömhet för att hålla ihop familjen när hon samtidigt talar om äckelkänslor för sambon?
    Då blir ju deras samtal bara en massa lögner !
     
    Jag är inte dummare än att jag förstår att majoriteten av all otrohet inte kommer fram. Men samtidigt tror jag att de som lyckas hålla en otrohet hemlig är jäkligt kalla och oempatiska, och förhållandet blir därefter.
    Eller också blir skulden så stor att det färgar av sig på förhållandet ändå. Tror inte det håller länge under dom förutsättningarna.

    Jag har inte kunnat få kläm på ts.
    Det verkar som hon fått betänkligheter på sin otrohet nu i efterhand. (Därav uppehållet). Det skaver, men hon ångrar det inte egentligen för hon intalar sig att hon är kär.
    Det som stör mig egentligen är att hon, efter vad jag kan läsa ut av det hon skrivit, kallsinnigt träffar exet...nyktert..utan eftertanke eller ånger och ligger med honom,
    går sedan hem och är som vanligt mot sambon.

    Men du har rätt i att det spelar ingen roll vad vi skriver här. Hon gör som hon vill ändå i sista ändan.
    Exakt, ärlighet och framför allt förtroende är fundamentalt för ett förhållande. inget förhållande i världen fungerar utan tillit. Och detta väljer jrocky­racoon och TS att ignorera. Det är som att försöka renovera ett hus på en rutten grund med en tickande bomb i källaren som när som helst kan brisera och spränga allt man jobbat hårt för i luften, Och allt detta enbart för TS är rädd för konsekvenserna hennes otrohet kan få. Visst kan man förstå hennes rädsla, men det är ändå fegt, falsk och oerhört egoistiskt.
  • Anonym (FYI)

    #162
    "Det är hemskt att vara otrogen, men om man inte kan diskutera med någon som har varit det utan att bara ösa dynga, tror jag inte att man förändrar något."

    Utan att veta skulle jag kunna tänka mig att detta förklarar en hel del av 
    "jrockyracoons" uppfattning...
    Har du formulerat dig fel här, eller?

    Oberoende av vad vi tycker hade det varit intressant att höra om ts fått ett samtal med sin sambo, och vad det i.s.f utmynnat i.
    Det är ju ett tag sedan hon själv kommenterade.

  • Anonym (man)
    Anonym (FYI) skrev 2018-03-01 10:49:33 följande:

    #162
    "Det är hemskt att vara otrogen, men om man inte kan diskutera med någon som har varit det utan att bara ösa dynga, tror jag inte att man förändrar något."

    Utan att veta skulle jag kunna tänka mig att detta förklarar en hel del av 
    "jrockyracoons" uppfattning...
    Har du formulerat dig fel här, eller?

    Oberoende av vad vi tycker hade det varit intressant att höra om ts fått ett samtal med sin sambo, och vad det i.s.f utmynnat i.
    Det är ju ett tag sedan hon själv kommenterade.


    Tja, hon har ju redan fått det medhåll och slags råd hon ville höra, mer än så behöver hon inte, resten är bara en massa jobbigt trams som bara gnager på hennes samvete och är bäst att ignorera.
  • Anonym (Förkrossad)

    Jag håller inte med om att man är kall och saknar empati för att man inte berättar om otrohet. Däremot kan jag förstå era tankar om att man är egoistisk. Jag ska berätta hur jag tänker, jag tänker på min familj. Jag tänker på mig, honom och våran dotter. Om jag berättar allting för honom och sen blir tillsammans med den andra, så kan det bli fruktansvärt jobbigt för allihopa och FRAMFÖRALLT för våran dotter. Det kan vara så att han börjar hata mig, han får en ilska för mig som aldrig släpper, han accepterar inte den andra mannen och att han är i dotterns liv och vår dotter hamnar i kläm i all osämja. Hur bra är det för henne? Jag ser hellre att om vi nu går skilda vägar, han vet ingenting om otroheten, vi skiljs åt som vänner och har en fin relation till varandra trots att vi separerat och vår dotter mår bra och slipper föräldrar som bråkar. Om jag nu blir tillsammans med en ny man så accepterar han det. Om jag kan bespara resten av våra liv från osämja, hat och ilska så gör jag det mer än gärna.

    Och säg inte ?då skulle du tänkt på det redan innan du var otrogen? för det är redan gjort och kan inte bli ogjort.

    Sen om jag ångrar det eller inte är väldigt svårt att förklara med ord. Det känns så kluvet. Jag gjorde det inte kallsinnigt och utan eftertanke eller ånger. Jag grät efter sexet för att jag visste att det är fel. Jag kom heller inte hem och var som vanligt utan jag sov med kläderna på och sen var jag väldigt Off i flera veckor, vilket jag berättat tidigare att han lagt märke till, att jag inte varit som vanligt. Jag vill som sagt inte vara otrogen, därav uppehållet. MEN jag kan inte heller säga att jag ångrar att jag var med honom, för det var tyvärr helt underbart att vara i armarna på denna människan som jag har så starka känslor för.

    Men jag vet att det är fel och mår dåligt av att gå bakom ryggen på min sambo så skulle absolut inte kunna fortsätta detta och ha en pågående affär.

    Skadan är redan skedd, men utan att han är sårad, hjärtekrossad och förstörd, jag vill inte att han ska må så och därför vill jag inte berätta det.

  • Anonym (Förkrossad)

    Jag har även pratat med min sambo nu om våran relation och problem som vi har. Det gick för en gångs skull väldigt bra och utan att vi började bråka.

    Men han är inte särskilt glad över ?sexbiten? och kommenterar det som att jag verkar ge det till någon annan. Jag känner mig lite pressad av honom när det kommer till sexet och det känns inte alls bekvämt. Han tycker att jag alltid kommer med ursäkter.

    Vi har båda saker vi behöver jobba på och vet om det båda två. Sen hur detta slutar det vet jag inte för det blir inte alls bättre vad kommer till min kärlek för den andra personen. Jag vill nog inget hellre än att vara med honom. Det känns som att det kommer att fattas en liten del för resten av mitt liv om jag är utan honom.

  • Anonym (Förkrossad)

    Om ni hade varit i denna sitsen, är ni helt säkra på att ni utan tvekan hade valt att berätta det?

    Jag gillar jrockyracoons råd för att han på en bra nivå kan försöka ge mig råd utan att döma mig. Har inte någonstans fått uppfattningen av att han försvarar min otrohet. Han försöker se möjligheter och vägar att gå efter situationen. Han förstår att detta inte behöver innebära att jag är en egoistisk och känslokall bitch. Det uppskattar jag.

Svar på tråden Kär i en annan man/otrohet!!!