• SofieJ

    En sak jag funderar på är att du inte vill prata om detta med din fru. Men om du kontaktar den här mannen, vad är det som säger att din fru inte kommer att bli inblandad i slutändan ändå? Jävligt förbannad lär hon dessutom bli.

  • SofieJ
    Anonym (AX) skrev 2018-02-24 16:02:58 följande:

    Låt mig använda en liknelse. Om ni blivit nedslagna av någon för tio år sedan och sedan, av en slump, fick veta gärningsmannens namn och adress. Skulle ni då bara släppa det hela? Skulle ni inte vilja prata med personen ifråga och få veta varför det hände då eller alternativt hämnas?

    Ni som poängterar att det var tio år sedan, spelar tiden någon roll, hade det varit annorlunda om det hänt för ett år sedan?  


    Du vet ju inte ens om den här mannen kände till att din fru var upptagen. Det går inte att jämföra med en misshandel - som dessutom är en brottslig handling.
  • SofieJ
    Anonym (visitkort) skrev 2018-02-25 17:52:41 följande:

    Det håller absolut att jämföra med vilken annan slags handling som helst där någon blir sårad och förnedrad. En otrohet ger inte fysiska men däremot psykiska och är precis lika förnedrande. Att det ena är olagligt och inte det andra spelar ingen som helst roll vad gäller hämndlystnad. Man kan hämnas även på olagliga handlingar.

    Principen är ganska enkel, vill man inte att folk ska jävlas tillbaka så ska man avstå från att jävlas med andra. Springer man omkring och medvetet sårar och förnedrar andra människor så går man acceptera att det kan få konsekvenser.


    Problemet här är ju att vi inte vet om mannen vet. Då kan man inte likna det vid en misshandel som sannerligen är en medveten handling. Är det någon han ska hämnas på är det i så fall frun som mycket väl visste vad hon gjorde.
  • SofieJ
    Anonym (AX) skrev 2018-03-08 23:44:47 följande:

    Han visste om det. Vi var förlovade och hon hade berättat det för honom.


    Men dåså, då får du ju gå efter din moraliska kompass bara :)
Svar på tråden Jag behöver råd