Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    AnneSophia skrev 2018-05-22 23:00:12 följande:
    Läs vad jag skrivit och jämför med dina inlägg.
    Har gjort det nu och ditt första inlägg till mig #230 visade helt klart prov på undermålig textförståelse.

    Sedan har du uttryckt att du tycker assimilation är bra och att det är bästa är att invandrare återvänder till sina hemländer

    Jag har talat om att detta inte är vad en majoritet står för och att det kan vara jobbigt att acceptera när ens egna åsikter skiljer sig från den beslutande majoritetens.

    Det är bra att du nu har lärt dig skillnaden på assimilering och integreing. Nu är det bara för dig att sätta dig in i vad det praktiskt innebär att stå för tvångsåtgärder kontra frivillighet.

    Om du menar något annat än det du skriver är det att rekommendera att du tränar dig i att formulera dina tankar framför att anklaga andra för att inte förstå dina dimmigt uttryckta tankar.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AnneSophia skrev 2018-05-23 09:42:19 följande:

    I första hand ska nyinkomna assimileras. Dvs ta efter svenska kulturen och värderingar. Funkar inte det så får de åka till ett land som passar deras värderingar. Funkar det däremot så kan de EFTER det integreras i samhället med jobb m m.

    Som det är nu försöker vi integrera folk i samhället som har ett helt annat synsätt, kultur och värderingar. Vill vi verkligen att dessa personer, med deras synsätt, ska integreras till svenska samhället? Vill vi att värderingar som innehåller t ex kvinnoförtryck ska bli en del av svenska samhället och få större utbredning?

    Kriminella, tiggare, illegala, bedragare, moralpoliser, terrorister, isis-sympatisörer, de som saknar asylskäl (som de 9000 i tråden) m fl som är utländska ska utvisas.

    Det är viktigt att vi i Sverige står upp för ett samhälle med demokratiska värderingar och att vi inte låter det förändras bara för att vi får in personer som är emot vårt synsätt. Där gäller det att vi är ännu starkare istället och inte ger vika.


    Jag översätter:

    Alla som kommer till Sverige ska amputera sin bakgrund eller så kan de åka någon annanstans.

    Vi behöver av samma anledning kasta ut alla minoritetsfolk ur landet så som samer och tornedalingar. Modersmålsundervisningen i skolan skrotas. Kommer det vara tillåtet att studera andra språk öht eller ska man bara förbjuda det om det är ett tidigare modersmål? Vi förbjuder alla religioner och allt religionsutövande förutom Svenska kyrkan för de är väl fortfarande i majoritet bland de troende?

    Sedan ska de efter assimilering plötsligt inte assimileras längre utan integreras (tar tillbaka det jag sa om att du har förstått skillnaden på assimilering och integrering) in i samhälle och jobb. Oklart vad du menar att de före det skulle ha assimilerats in i för att kvala in för integrering i samhället.

    Nice hur du inte drar alla invandrare över samma kam.

    "vi i Sverige", "vårt synsätt"??? Vem av dig och mig ska gälla för "Sverige" och "vårt" för mer olika syn kan man knappast ha. Ditt synsätt överenstämmer med minoriten SDs synsätt och mitt med de övriga partiernas: integrering. Ska du åka någon annanstans eller vänta på att majoriteten ska kicka ut dig? Alternativt kan du tillåtas bo här med din minoritetssyn av en tillåtande majoritet som inte behandlar dig såsom du vill behandla andra.

    Därmed inte sagt att jag anser att man kan få komma hit och bete sig hur som helst. Regler och lagar ska följas och för den som inte gör det ska regler och lagar naturligtvis implementeras. Alla ska vara lika inför lagen. 

    Slutligen påminner jag om att den svenska kulturen är långt ifrån SDs syn på vad som är svenskt och inte.

     
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AnneSophia skrev 2018-05-23 11:31:02 följande:
    Översättning = nihkas tolkning med utgångspunkt att alla som tycker olika är onda nazister som vill utrota icke-svenskar.

    Underhållande.
    Så var det det där med textförståelse igen.

    Att du inte bemöter innehållet i inlägg beror nog på att det inte går att bemöta det man inte förstår.

    Assimilering innebär alla de saker jag räknade upp. Och mer. Det är bara att du inte är så insatt än men ändå ska uttala dig. Det är då det blir så fel.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AnneSophia skrev 2018-05-23 11:38:38 följande:
    Vad rasistiskt för övrigt att inte kalla "tornedalingar" för svenskar. Hela Norrland kanske då inte ska räkna som svenskt enligt dina resonemang? Mycket märkligt ställningstagande och väldigt udda synsätt. Måste vara det märkligaste jag hört nånsin. Ser du samma på skåningar? Berätta gärna mer om detta och hur du ser på saken, varför du likställer en nykommen afrikan och en "tornedaling" eller annan svensk. Ska bli intressant att se din tankegång där.
    Så var det det där med textförståelse igen. Jag har inte sagt att "tornedalingar" inte är svenskar, det är något du har kokat ihop uppe i ditt huvud, utan jag har sagt att de är ett minoritetsfolk - vilket är naturligtvis är. ASSIMILERING INNEBÄR ATT MAN INTE TILLÅTER MINORITETER.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AnneSophia skrev 
    Ja, sådana är reglerna, men kul var det
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    hipsterpappan skrev 2018-05-25 19:12:28 följande:

    Nu vill ju KD erbjuda 160000kr till dom som återvänder frivilligt. Dags att ta av silkeshandskarna istället och börja att uppfylla löftena om att den som inte har rätt att stanna ska ut utan pardon.


    Jag ställer mig inte bakom varken tvångsrepatriering eller bidrag för att återvända frivilligt. Om man kommer som flykting och får asyl får man skydd och om och när man väljer att återvända ordnar man det på egen hand - precis som man gjorde när man kom hit. Personer utan uppehållstillstånd utvisas.

    Kostnaden för hemresa vid tvångsutvisning hamnar ju på svenska staten så av den anledningen kan jag tänka mig att personer som väljer att åtevända frivilligt eventuellt kunde få själva hemresan subventionerad eller betald.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2018-05-26 09:46:06 följande:
    Du misstar dig - det är skälet till varför det sägs som är avgörande.

    Om du säger till en människa av en specifik härkomst att denna inte får åka med bussen - är det rasism?

    Om bussen är full - nej, det är inte rasism

    Om denne inte får åka med pga sin härkomst - ja, det är rasism
    Detta har ju rasister väldigt svårt att förstå - att uppsåtet är avgörande. De vill att deras handlingar ska bedömas frikopplat från vad de vill uppnå med sina handlingar.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    misil skrev 2018-05-26 10:14:20 följande:
    Om bussen är full och man säger till vita män att dessa ska kliva av och inte får åka längre för att andra ska kunna kliva på,vad är det då?
    Så som alltid hänger det ihop med uppsåt så det beror sig på.

    Ska de alla kliva av för att de är vita och man samtidigt säger till alla vita kvinnor och barn att kliva av är det rasism. Annars diskriminering. Om det inte finns några vita kvinnor och barn på bussen är det svårt att veta vad det handlar om.

    Ska några eller alla kliva av för att de saknade biljett och de samtidigt råkade vara vita är det varken rasism eller diskriminering.

    Det finns förstås många andra scenarion.

     
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Padirac skrev 2018-05-26 10:35:04 följande:
    Det beror på att de inte ser ett uppsåt i sina handlingar på samma sätt som luften vi andas inte syns - den bara är (en förutsättning)

    Rasisternas rationaliseringar av sina motiv för att försöka framstå som rumsrena är allt annat än osynligt för övriga. Det finns ett skäl till att 64% avskyr SD 
    Javisst! Fast det finns också de som verkligen inte fattar. Det är oförmågan att se hur olika uppsåt skiljer sig från varandra som gör att rasister inte ser på sig själva som rasister.

    Typ: jag vill ju bara samma som "dom goda", och när man möter på motstånd kommer man fram till att det handlar om SD-mobbning
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2018-05-26 11:14:34 följande:
    Det är bara ett kappvändarförsvar. För de flyktingar som inte får hjälp spelar det ingen roll varför de inte får hjälp.
    Nej, det är det inte utan man förstår att samma beslut kan ha helt olika bakgrund och därför ska bedömas helt olika. Sedan kan man förstås ljuga om uppsåt. Dold agenda kallas det för.

    Att saga att man inte ska hjälpa någon för att man inte kan hjälpa alla är ju bara en ursäkt för att man i grund och botten inte vill hjälpa någon. Den dolda agenda är då att man inte vill hjälpa någon, men man finner "ädla och rättvisa" motiv för att blunda och skita i människor i nöd. Då har jag mer respekt för egoister som erkänner att de inte vill hjälpa andra för att de inte vill dela med sig.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?