Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Vägrar katt inne

    Katten ska vara märkt och kastrerad innan den får gå ut. Ingen av er verkar ju ha varken empati eller kunskap nog för att skaffa katt så se för guds skull till att ingen stackars katt hämtas !!

  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-05-27 07:45:06 följande:
    Sambon har haft katt och alla andra djur innan (bonde) så nog finns kunskapen där. Men är mest irriterad på att beslutet togs utan samtal med mig och det dessutom drabbar mamma och min syster.
    Fast i det här fallet är det ju katten som ingen tänker ta hand om drabbas värst. Ni är ju vuxna och bör reda ut era kommunikationsproblem så inte en liten katt släpps ut vind för våg.
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-05-28 05:52:47 följande:
    Mina/våra djur har det hur bra som helst. De får vad de behöver och lite till. Hönorna kelar jag väl inte direkt med men jag pratar med dom mm. Fåren klappas och pratas med varje dag. Vår hund är helt underbar och blir också kelad. Förutom såklart mat och vatten och Anna vård som dom måste ha.

    Jag ser inte felet med att det måste vara jag som ska sköta katten de barnfria veckorna? Varför är jag så hemsk bara för att jag inte gillar just katter? Så vitt jag vet är det många som har sk stallkatter som bor i ladugården.
    Stallkatter har sällskap av varann och sällskap stor del av dagen då det oftast rör sig folk hela tiden i ett stall. Du beskriver ju att ni ska låta en ensam kattunge på 12 veckor bo ensam utan sällskap hela dagarna och varannan vecka vilket absolut inte är lämpligt.
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-05-29 10:03:00 följande:
    Den får vara inne tills den kan vara ute i ladugården om du missat det i tråden... du har ingen aning om hur deras allergi utspelar sig. Min systers ögon svullnar igen som ping pong-bollsr i värsta fall. Det handlar inte o lite rinnig näsa och kli i halsen. Trots medicin!
    Om jag förstått dig rätt får katten bo inne tills den är kastrerad och sen kastas ut i ladugården? Ska dina barn, din sambo och hans barn tillbringa kvällarna i ladugården för att kunna mysa och umgås med katten?
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-05-30 10:46:21 följande:
    Då situationen pga hans exfru är som det är (kan inte gå in på mer) skulle göra det hela värre om jag sa nej nu när dom har blivit lovade katten. Tyvärr är det så. Hade situationen varit normal så hade de inte varit några problem att säga "Tyvärr men inte just nu" även om dom blivit lovade av min sambo. Jag gör det som måstes MEN mina barn kommer faktislt i första hand och för min del även de andra djuren då jag har hittat rutiner för mig som fungerar. Dom veckorna hans barn inte bor hos oss kan min sambo vara borta som mest 04.30-23 om det vill sig illa under sommarhalvåret i vissa fall 7 dagar i veckan. Det är liksom mycket jag måste planera och prioritera. När han har barnen är han borta 04.30-15 som längst + att hans dotter är hemma någon gång mellan 14-15 beroende på när skolan slutar.
    Men tycker verkligen din sambo att det här är en bra lösning för katten? Varannan vecka då hans barn inte är där och han själv är borta större delen av dygnet kommer ju katten vara helt ensam utan mänsklig kontakt ute ladugården.
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-05-31 20:20:30 följande:
    när den e tillräckligt stor för att vara ladugårdskatt ja. Sen springer där 2 katter redan flera gånger om dagen så helt ensam kommer den inte bli.
    Det här blir ju bara värre och värre....du förstår väl att katten behöver mänsklig kontakt och omsorg varje dag. Risken är ju även oerhört stor att kattungen får stryk och blir bortmotad av dom äldre katterna. Hur kan han med gott samvete skaffa katt åt barnen och sen lämna den helt åt sitt öde varannan vecka?
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-06-01 10:36:58 följande:
    Jag har sagt till min sambo hur det kommer bli om katten kommer hit, att jag inte vill då jag inte vill ta ansvar. Kan liksom inte göra mer.
    Eftersom din sambo  inte verkar förstå att en katt inte har det bra under dom förhållandena ni erbjuder den men ändå propsar på att skaffa en fast du sagt nej så blir man ju fundersam. Hade han agerat normalt hade han ju helt enkelt sagt åt barnen att det blir ingen katt eftersom du inte vill ha den inne och ni inte kan erbjuda katten ett bra liv. Det verkar helt enkelt stört att man utsätter ett djur för det här bara för att man inte kan säga nej till sina barn.
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-06-03 05:39:28 följande:
    Våra djur sköts som dom ska, dom mår bra och får kärlek så det är verkligen inget att förfasas över...
    Fast ni tycker ju även att det liv ni erbjuder katten är bra och vi andra förfasar oss och tycker det är bedrövligt så förmodligen sköter ni era andra djur lika illa som ni kommer sköta katten. Svårt att tro att man ger sina övriga djur ett toppenliv när man inte har några som helst problem att låta en kattunge bo ute och springa vind för våg utan nån större mänsklig kontakt. Dom flesta som missköter sina djur tycker ju och tror att det räcker med att djuren klarar sig vilket dom flesta gör även om dom far illa.
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-06-03 06:34:28 följande:
    Djuren får mer än "klarar" sig.
    Men hur kan man ge vissa djur ett bra liv och helt känslolöst strunta i katten? För mig tyder det på en rejäl empatistörning.
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-06-03 07:14:41 följande:
    Jag struntar inte i den men jag vill inte lägga ner en massa energi på den nej. Jag gjorde det på mitt förra jobb men då hade jag iaf 130:-/timmen. Jag gillar inte katter och har rätt att inte gilla dom. Vill min sambo ta hem en katt får han se till att den tas om hand. Jag kan ge det basala med mat vatten eventuellt kattlådan. Men allt annat får sambon stå för. Och barnveckorna får han och barnen ta allt ansvar.
    Men din sambo tänker ju inte ta hand om katten då han enl dig är borta 18 timmar per dygn sina barnfria veckor. Har svårt att tro att han kommer sova i ladugården för att katten ska få någon mänsklig kontakt dom veckorna...
  • Dexter dot com
    Sharper skrev 2018-06-03 08:15:49 följande:
    Katten kommer inte bo där direkt... den får tyvärr leva inne tills den kan bli utekatt och då bo i ladugården.
    Även om den får vara inne första tiden så planerar ni ju att den ska leva resten av sitt liv till större delen ensam i ladugården....har så svårt att förstå hur ni kan tycka det är ett bra och kvalitativt liv för en katt.
Svar på tråden Vägrar katt inne