Inlägg från: Bobno1 |Visa alla inlägg
  • Bobno1

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Just vart på RUL och allt såg fint ut! Vi ska ju inte ta reda på kön men när hon svepte förbi mellan benen syntes ingenting. Har anat snopp båda tidigare RUL och båda har vart pojkar. Så nu känns det ännu mer spännande! Vad kan det vara?

    Bf oförändrat, fortfarande 20 januari.

  • Bobno1
    Maramba skrev 2018-08-21 17:00:34 följande:

    Är det nån i gruppen som börjat känna av fosterrörelser?

    Jag är nu i 17+3 och väntar med spänning på att känna något för första gången. Om jag försiktigt pressar handflatan långt ner på magen så tycker jag att jag kan känna något supersvagt då och då men kan inte avgöra om det verkligen är bebis eller typ tarmarna. Har inte kommit så här långt i en graviditet förut så har inget att jämföra med.

    8 dagar kvar till rul och oron/ångest/förväntan stiger varje dag. Jag vet i alla fall att det finns något där inne som har ett hjärta som slår eftersom jag kan lyssna på hjärtljudet med min doppler. Det lugnar åtminstone en del. Är så glad för er som redan varit på rul och allt sett fint ut!


    Har känt sedan tidigt v16 denna gången, även på utsidan av magen. Men det är 3e barnet och har känt tidigare bebisar tidigt också (första barnet redan i v18) så jag antar att jag är byggd så och kanske har extra starka/sparkiga barn

    Lycka till på RUL!
  • Bobno1
    reen skrev 2018-08-24 13:06:20 följande:

    Hej!

    Är i v 21 (20+1) idag. På rul i förrgår fick vi veta att vi väntar tvillingar! 2 pojkar ???? Vi har två tjejer sen tidigare som är 12 och 10 år, så vi hade beslutat oss för en liten sladdis! Haha, men nu blir det helt enkelt två ????

    Är det någon mer som väntar tvillingar eller kanske fler? Jag tycker 1:ans rörelser är lättare att känna än 2:ans. Hur ofta ska man känna att de rör sig? Varje dag?


    Grattis! Vad spännande. Vet inte vad som gäller vid tvillinggraviditet men med ett barn i magen är det först ett tag senare man ska känna regelbunden aktivitet där inne. Vet ej säkert men tror jag läst från v 25.
  • Bobno1
    Arpe86 skrev 2018-08-27 11:58:20 följande:

    18+4 idag. RUL förra veckan allt såg bra ut med killen.

    Besök hos BM i slutet av september dvs om ca 4 v.

    Någon som vill dela med sig av vad som händer då?


    Skönt att allt rullar på fint

    Vad jag minns lyssnar de på bebisens hjärta och tar de vanliga kiss/blodsocker/blodtryck-testerna. Mäter även magen för att kolla att livmodern växer som den ska.

    Har jag missat något, ni andra omföderskor?
  • Bobno1

    Nyfiken på vad ni andra har för tankar kring att föda hemma?

    Det har ju skrivits en del om hemmafödslar på sistone, bl.a. i SvD i början av veckan. Verkar bli mer och mer populärt i Sverige. I England där jag födde mitt första barn var det mycket mer vanligt att kvinnor valde att föda hemma.

    Jag skulle så himla gärna vilja men min man är 100% emot att föda någon annan stans än på förlossningen. Han är för rädd för allt som skulle kunna gå fel medans jag tror att jag skulle vara mycket mer avslappnad hemma. Tyvärr tror jag dessutom att jag inte skulle få föda hemma ändå pga en blödarsjuka vi har i familjen.

    Vad tänker ni om att föda hemma?

  • Bobno1

    V24 här också och känner bebisen varje dag.

    Mår bra, mitt enda lilla problem är åderbråck...i fiffi. Hu! Någon annan som har det? Det är höger blygdläpp, samma sida där jag spruckit och klippts under tidigare förlossningar, så gissar att det hänger ihop. Alldeles svullet, blått och pulserande. Vidrigt. Men gör inte ont som tur är. BM rådde mig att kyla kvällstid när jag ligger ner.

    Jobbar heltid fram till och med 20 december, bebis är beräknad 20 januari!

  • Bobno1
    linnea12533 skrev 2018-10-13 20:41:49 följande:

    Var på koll på förlossningen idag pga minskade fosterrörelser. Låg uppkopplad mot ctg i ca en halvtimme och fick göra ul. Allt såg bra ut. Sån lättnad.


    Vad skönt! Alltid bra att gå och kolla om man oroar sig
  • Bobno1

    Magbild! (Och lite tutt-chock ). För ett par dagar sedan vid ?100 dagar kvar?. 3e barnet, vet inte sort!

  • Bobno1
    Mikeybe skrev 2018-10-18 16:30:22 följande:

    Är det någon mer som har gjort glykosbelastning? Jag gjorde det idag, graviditetsdiabetes :/


    Stackare! Vad trist.

    Gjorde ett i första graviditeten då jag födde i London. Verkar vara mer vanligt med glukosbelastning i England. Men har aldrig gjort i Sverige (2an född här). Varför fick du göra?
  • Bobno1
    Mikeybe skrev 2018-10-18 19:09:45 följande:

    Är överviktig sen innan graviditeten. Räckte för att dom ville att jag skulle göra det.


    Jag förstår. Jag fick göra i London för att magen mätte 4v större under hela slutet av graviditeten. Men det var varken graviddiabetes eller för mycket fostervatten utan bara lite större bebis.

    Hoppas du får den hjälp och de råd du behöver för att det ska gå så smidigt som möjligt att sköta diabetesen!
Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL