Inlägg från: Bobno1 |Visa alla inlägg
  • Bobno1

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Fick en hinnsvepning idag (40+3) och för 20 minuter sedan gick vattnet! Så det blir nog bebis inatt

  • Bobno1

    Kl 06:41 imorse fick vi en liten tjej! Eller så liten var hon inte. 53cm lång och 4284g tung. Vidrig förlossning men som tur är gick det snabbt. Får pga blödarsjuka klara mig på enbart lustgas och det gick helt ok. Kan inte fatta att mina söner fått en lillasyster, helt otroligt! Vi mår bra båda två och får åka hem redan i eftermiddag.

    <3

  • Bobno1
    Maramba skrev 2019-01-28 09:40:03 följande:

    Jaha, så var det ÄNTLIGEN bf för mig också! :D

    Dock verkar inte bebis bry sig om det tyvärr. Över två veckor sen slemproppen gick men det enda som hänt sen dess är förvärkar på nätterna som aldrig blir mer än två-tre på raken innan det klingar av.

    Är jag ensam kvar här med att fortfarande vänta på bebis? :)


    Åh, kämpa kämpa! Har du någon hinnsvepning inbokad? Snart kommer bebisen!
  • Bobno1
    Maramba skrev 2019-01-28 15:33:42 följande:

    Ja, hinnsvepning blir 8 februari och igångsättning 12 februari. Men just nu känns det som en evighet bort, hoppas verkligen det sätter igång av sig själv innan.


    Det gör det säkert! Håller mina tummar
  • Bobno1
    Virvlande skrev 2019-01-30 23:36:41 följande:

    På BF +10 tittade mini ut. Endast 3080g tung kom kom ut som en raket och tog barnmorskorna på sängen då de varken hade hunnit skriva in oss eller sätta infarten på handen. Fördelen med att vara nummer 4.


    Grattis!!
  • Bobno1
    Maramba skrev 2019-01-28 15:33:42 följande:

    Ja, hinnsvepning blir 8 februari och igångsättning 12 februari. Men just nu känns det som en evighet bort, hoppas verkligen det sätter igång av sig själv innan.


    Hur går det för dig?
  • Bobno1
    linnea12533 skrev 2019-02-04 18:12:58 följande:

    Är så orolig. Storasyster har blivit genomförkyld med halsont snuva och feber. Är så rädd att hon ska smitta lillasyster som bara är 2 veckor. Oron för rs virus gör mig tokig. Systrarna tillbringar ju nästan all tid tillsammans både dagar och nätter. Och storasyster vill vara närmare mig än vanligt nu när hon är sjuk så jag sover med dem på varsin sida om mig i sängen. Har panik att det ska vara farligt för lillan.


    Förstår din oro. Ophelia är 11 dagar idag och båda hennes storebröder (4 och 1.5 år gamla) är hemma med feber, hosta, snoriga näsor.. vi tvättar händerna och spritar som galningar och de får bara klappa/pussa henne på huvudet. Hon är lite snorig så jag droppar renässans och bröstmjölk blandat i hennes näsa vilket verkligen hjälper.

    Tror man får göra sitt bästa med handhygien och hoppas att de små klarar sig.

    Helt klart nackdelen med att föda barn med äldre syskon precis i tid för vabruari :-/
  • Bobno1
    Maramba skrev 2019-02-07 20:50:18 följande:

    Natten till 31 januari (en timme in på bf+3) gick vattnet och sen gick det fort. Bara tre timmar senare hade jag en minut mellan värkarna och vi åkte in. Gick snabbt att öppna mig tio cm men sen när det var dags att krysta blev det kämpigt och tog väldigt lång tid. Men till slut kom hon vid 14:30 på eftermiddagen. Vi är såååå lyckliga och det känns helt overkligt. En vecka gammal idag.


    Stort grattis! Vad skönt att du slapp bli igångsatt
  • Bobno1

    Hoppas alla har det fint i sina bebisbubblor

    Här gick det sådär med att hålla bebis undan från förkylda bröder. Vi ligger sedan i söndags inlagda på sjukhus då hon fått rs virus och lunginflammation. Tydligen en hel drös rs-sjuka bebisar på samma avdelning. En riktigt tuff start i livet Skönt att vi är på det absolut bästa stället i alla fall, hoppas på att hon återhämtar sig snabbt och att vi får komma hem på torsdag.

  • Bobno1

    Tack alla för er omtanke! Verkar sakta men säkert vända här. Fram tills ikväll har hon delvis sondmatats min pumpade bröstmjölk men nu orkar hon äntligen äta själv (och drog lämpligt nog ut sonden av misstag själv, hon hade bevisligen fått nog!). Hon inhaleras och har fått extra syrgas men även det har dem under kvällen kunnat ta bort.

    Vi har inte lämnat huset sedan hon föddes förutom återbesöket på BB och hörselscreeningen. Så i detta fall är det storebröderna som är bovarna i dramat (båda på förskola och båda förkylda) och som läkarna här sagt är det nästan oundvikligt att hon blivit sjuk, trots alla våra insatser att sprita/tvätta händer och inte pilla på lillasyster. Så vi klandrar inte oss själva utan Ophelia har bara haft en otrolig otur.

    Så stannar man hemma och är ensambarn tror jag man har stor chans att klara sig! Men de säger här att rs-viruset ör extra aggressivt i år.

    @3e hjärtat - underbart att ni börjat få komma hem och att lillen blir starkare och starkare! Hoppas han får fortsätta bli bättre!

  • Bobno1

    Kul med en liten update från alla!

    Ophelia är nu 7v och har återhämtat sig fint från RS-viruset och sjukhusvistelsen i februari. Jag har däremot haft lite otur med mjölkstockningar, riktigt jobbigt.

    Precis som sina storebröder följer hon +3SD kurvan och vissa kläder i strl 62 börjar bli lite trånga. Hon är en riktig kräkbebis men bevisligen är det inga problem.

    För det mesta sover hon bra! Ammar var 3e timme, men runt 4-4:30 är hon oftast lite gasig och piper lite. På det stora hela rullar livet på riktigt fint

  • Bobno1
    Arpe86 skrev 2019-03-18 16:50:20 följande:

    Skönt att höra! Vår pajsare har hostat i två dagar nu.. blir förstås orolig för RS...? Ingen feber, äter som vanligt (ammar typ varannan timme dagtid).


    Så länge han äter som han brukar och inte har feber skulle jag inte oroa mig. Det var först när min lilla inte ätit på 6 timmar och hade 38.9 i feber som vi förstod allvaret och åkte in.

    Hoppas han kryar på sig!
  • Bobno1
    Delilah2001 skrev 2019-04-16 01:07:26 följande:

    Fast jag tror och hoppas att de flesta som hade BF i januari redan har fött, och inte är så intresserade av gravidyoga...


    Kanske någon som redan är gravid igen?!

    Obs absolut inte jag, haha
Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL