Inlägg från: Arpe86 |Visa alla inlägg
  • Arpe86

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Bobno1 skrev 2018-12-25 19:58:54 följande:

    Vi är hemma men så länge det finns förlossningsklinik i närheten skulle jag inte dra mig från att resa inom Sverige. Men jag har ganska avslappnad inställning till hela grejen, stressar inte upp mig så lätt. Förstår verkligen dem som av olika anledningar föredrar att hålla sig på hemmaplan


    Vi har ca 40 min till närmsta förlossningsklinik (Falun). Än så länge känner jag mig ganska avslappnad.

    Som det känns nu vill jag nog hålla mig hemma efter nyårahelgen iaf..
  • Arpe86
    Bebis201901 skrev 2018-12-26 09:26:44 följande:

    Är det första så ?bör? det ju inte gå sååå fort så skulle du få en värk får ni väl sätta er i bilen och brumma hemåt Hade det varit andra el tredje osv så verkar det ju vara lurigare men första tar ju ett tag för de allra flesta. Låter ju lugnt att åka och smart att ha med väskan utifall att!


    Precis glömde nämna att min sambo ber mig hålla koll - så att vi kan sätta oss i bilen och åka hemåt direkt om det skulle vara så.

    Tack!
  • Arpe86
    Arpe86 skrev 2018-12-26 09:40:54 följande:

    Precis glömde nämna att min sambo ber mig hålla koll - så att vi kan sätta oss i bilen och åka hemåt direkt om det skulle vara så.

    Tack!


    Efter en snabb sväng hem för rutinkontroller igår blev det oväntat utredning för mitt höga blodtryck på sjukhuset och medicin sattes in, utvärdering på Nyårsafton (av alla dagar) för att helt utesluta havandeskapsförgiftning. Tillbaka till fritidshuset för att förbereda allt då vi inte tänker åka hit på ett tag....inte innan BF.

    Kanske lika bra har haft lite lite molvärk som jag inte känner igen men bara på ena sidan som kan stråla ut i ena benet som en elektrisk stöt??
  • Arpe86
    Bebis201901 skrev 2018-12-29 18:10:32 följande:

    Blev blodtrycket högt plötsligt? Hoppas att det inte är havandeskaps...

    Själv har jag sammandragningar och molvärk och lite ilande men det är väl som det ska


    Skönt att höra att symptomerna är "normala". Antar att fler är att förvänta sig...var uppkopplad en stund igår (heter det ctg?) och kurvan såg jättefin ut....då kan väl inget vara på g iaf, nu börjar man nojja sig och känna efter.

    Blodtrycket har varit på gränsen till högt hela tiden går på extra kontroller + blev halvtidssjukskriven veckan före jul. Igår var trycket som högst 165/105.

    Alla prover som sedan togs igår var bra - tack och lov....
  • Arpe86
    Maramba skrev 2018-12-29 17:20:39 följande:

    Fråga till er andra; Upplever ni (eller upplevt i tidigare graviditeter) att man stänger in sig mer och mer rent socialt inför förlossningen? Jag känner att ju längre tiden går desto mindre intresse har jag för umgänge med andra. Min närmsta familj och bästa vänner är undantagna. Där är det som vanligt. Men jag tycker helt plötsligt att det är oroligt ångestladdat med t ex nyår då vi är bjudna på en lugn middag hos nära vänner där även deras bekanta kommer vara med och jag behöver sitta och vara trevlig och social, även om vi bara ska stanna några timmar. Det var födelsedagskalas för sambon häromdagen med hans släktingar (som vi träffar max två ggr/år). Jag som annars ser mig som social och öppen fick nästan panik och ymniga svettningar av alla som skulle kramas och känna på magen och ha mig att berätta om hur jag mår och allt inför bebis. Rymde ut på gården flera gånger för att svalka av mig och komma bort från alla människor. Tycker det är skitjobbigt! Jag vill helst inte umgås/prata med nån annan än de jag känner väldigt nära. Är jag ensam om de här känslorna? Jag hoppas det släpper efter graviditeten.


    Är också väldigt social, oftast spontan och allt har kännts jättebra tills för ett par dagar sedan..... plötsligt känner jag mig tung, trött, osocial, ingen större lust att göra något speciellt.

    Skulle eg firat nyår m vänner, rätt avslappnat med knytis och ev någon raket eller två....MEN fick ändrade planer pga läkarbesök och jag känner mig faktiskt lättad!? Istället blir vi hemma, bara jag och sambon, svärmor bjuder på lite middag (vi bor 5 min ifrån varandra).

    Är lite beredd på att detta kan hålla i sig ett tag även efter graviditeten...det är en känsla jag har som jag förstås hoppas vara fel...
  • Arpe86
    Bebis201901 skrev 2018-12-29 21:27:55 följande:

    :) Ja ctg är när de spänner band runt magen och mäter hjärtljuden och sammandragningar :)

    Ah okej. Själv har jag motsatsen, 105/60 ca


    Precis ctg var det, och jag fick en klämma på fingret och blodtrycksmätare runt armen.

    105/60 låter i sin tur lågt, men jag vet inte?

    Själv känner jag inte av när blodtrycket är högt...
  • Arpe86
    Bebis201901 skrev 2018-12-30 11:44:34 följande:

    Min bebis har gått från att jag tycker hon knöar runt mest hela tiden till att bli en segpotta igår och idag. Har haft väldigt mkt sammandragningar också så vet inte om hon blivit trött av det

    Känner henne dock titt som tätt så är inte orolig, får väl se om hon piggnar på sig eller om hon kanske fixerat sig och har ännu mindre utrymme... v 38 nu.

    Har era bebisar blivit piggare eller segare? Bara för nån vecka sen googlade jag på ?mycket fosterrörelser?


    Ligger en vecka efter v 37 och min är fortfarande mycket aktiv.....storleksmässigt är han dock något mindre minus ca 10% så han har väl lite mer utrymme gissar jag? Men väldigt stark eller hur man nu uttrycker sig, ser både fötter, knän, rumpa fara omkring inte alls bekvämt!

    Intressant att höra hur det är för er andra!
  • Arpe86
    BaKu skrev 2018-12-31 04:07:32 följande:

    Sitter nu uppe och mår superilla. Vaknade för en stund sen av att jag (ursäkta) hade en spya i halsen. Det kom aldrig upp helt men får inte bort kräksmaken. Har också haft ögonflimmer sista två veckorna, men har bara tagit det som ögonmigrän (vilket jag haft förr, innan graviditeten). Nu känner jag mig varm och magen är lite sådär. Ringde förlossningen, men hon trodde inte det var havandeskapsforgiftning med tanke på att jag haft så bra värden genom hela graviditeten och jag hade "vara" symtom. Nu fick jag ta två Alvedon så skulle vi se hur jag mår om cirka två timmar. Om jag fortfarande kände mig dålig skulle jag ringa tillbaka.

    Tanken är nyår hos föräldrarna där vi även ska fira en 60-åring, men just nu känns det som det inte blir mycket firande för vår del. För min del kan bebis gärna få komma så snart som möjligt. Kan tänka mig att åka in under dagen för att få en bebis tidigt på nya året...


    Hur har det gått??

    Var på uppföljning idag för att utesluta havandeskapsförgiftning, nytt ctg, prover, blodtryck, allt bra ska fortsätta med blodtrycksmedicin + tätare kontroller. Har sedan helgen kännt mig tröttare, febrig (har dock ingen feber men tar alvedon), fått mer sammandragningar (som mensvärk som ibland strålar ut i benen, rumpan) barnmorskan såg idag på ctg:n att jag har riktiga värkar dock oregelbundna. Blev lite nojjig och har börjat försöka ha lite mer koll....förstod att det kunde hålla på såhär utan att det betydde något.

    För min del får han gärna komma ut när som helst för att slippa oroa mig..
  • Arpe86
    Anonym (3e hjärtat) skrev 2019-01-02 03:36:18 följande:

    En till som gjorde 2 turer på förlossningen igår. Vaknade 04 av regelbundna värkar och ringde och hörde med förlossningen vid 06. Domen kom in för koll, med tanke på att fosterläge inte var helt säkert och tidigare förlossningar varit snabba. CTG var bra, huvud neråt men låg högt. Öppen 1-2cm. Fick välja vanka i korridorerna 1-2h och sen komma in för ny bedömning eller åka hem och se åt vilket håll det gick. Blev åka hem och värkarna avtog. Fick sovit någon h. När jag vakna hade det kommit en hel del färskt blod så blev ny tur till förlossningen. 40min ctg som var bra kunde tydligen säga att det berodde på undersökningen på morgonen så fick åka hem igen. Ligger nu vaken med sporadiska värkar och undrar hur länge man ska behöva plågas såhär.

    Att äta/dricka socker brukar generera mkt fosterrörelser hos mig iaf.


    Oj vad spännande....!

    En till som oroar sig..var nära på ytterligare ett besök på specialistmödravården idag då blodtrycket fortfarande låg högt på kontroll hos BM (trots medicinering). Har ju redan blivit två turer med prover och ctg (den 28:e och den 31:a).

    Efter kontakt med läkare och överläkare idag kunde vi avvakta tills på fredag för ny kontroll hos BM. Tills dess blir det att försöka vila...
  • Arpe86
    ssoffpotatisen skrev 2019-01-03 17:41:20 följande:

    Var endast hemma och vände efter kontrollen av minskade fosterrörelser. kl 3 samma natt gick vattnet, värkar började och eskalerade fort. inne på förlossningen 6.45 - då öppen 4 cm. Duschade och testade syrgas men värkarna ändrade snabbt karaktär och de skulle ringa om epidural. 5 min senare gapar jag att det tränger på och jag skiter ner mig. Då öppen 8 cm och epidural hanns inte med. 10.50 startade krystvärkarna och 11.20 var hon ute.

    Helt sjukt förlopp för att vara första barnet. Blev överrösta med kärlek och beröm hur min kropp och bebisen skötte sig.


    Stort Grattis!! Låter som ett jättesnabbt förlopp (för en som inte har en aning) starkt jobbat!!
Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL