Inlägg från: Arpe86 |Visa alla inlägg
  • Arpe86

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Besök hos BM v.29+5

    Sf-mått 27-28

    Hjärtslag 130

    Mitt blodtryck fortf. högt 130/90.

    Remiss skickad för UL (v.31) + blodprover på fredag

  • Arpe86
    Delilah2001 skrev 2018-11-12 18:52:20 följande:

    Hur mår ni andra?

    Jag är i vecka 31 nu, och har börjat må sämre igen. Dels tyngre och mer förvärkar, men också illamående, svettningar och yrsel på kvällen när jag lagt mig.

    Någon mer som mår sämre på kvällen?


    Illamåendet känner jag faktiskt lite av till och från... hjälper dock att äta något (så främst på jobbet behöver jag förutom lunchlåda även div frukter, smörgåsar, gärna proteindryck....) för att slippa illamående/yrsel hjälper det att äta vid kl 06.30, 08, 9,30, 11, 14, 16, 18, 20.30.....
  • Arpe86

    Skönt att läsa att flera av er inte alltid mår toppen, känns lugnande en illamåendeattack m.m dyker upp.

    Ny fråga till er, hur länge förväntas man arbeta....vad är normalt... jag är beräknad 22 jan, fler i min närhet ser inga problem med att jag borde gå före jul? Dvs vara hemma ett tag innan bf, ta det lugnt, ladda batterierna. Ja det låter inte helt fel...dags att prata med min arbetsgivare. Börjar isf bli bråttom att meddela arbetsgivaren och planera in det. Har eg massa funderingar om hur man planerar in ledigheten hos FK men det är väl bara att läsa på.... !

  • Arpe86

    Tack för att ni delar med er!

    Tänker också en hel del på den ekonomiska förlusten det skulle innebära att gå vid jul men även på välmåendet.

    Har lite otur som har ca 2 mil till jobbet och färdas med tåg+buss.

    Redan nu börjar det blir mycket halvdagar, gå tidigare/senare från jobbet pga tätare besök hos bm + extra kontroller för blodtrycket mm (tänker försöka baka ihop tiderna och ta ut kvarstående sem-dagar).

    Samtidigt skönt att arbetsveckorna blir lite kortare, kanske därför som jag ändå mår så bra och fortf känner mig hyffsat pigg och rörlig.

  • Arpe86
    Emelies95 skrev 2018-11-20 18:55:57 följande:

    Hej allihopa!

    Har ni köpt barnvagn ännu?

    Jag blir tokig av barnvagnsdjungeln. Eftersom det kommer en vinterbebis. Så vill jag ha en vagn som funkar bra i snö. Funderat på emmaljunga viking? Någon som har tips eller förslag? Vad som är viktigt för en bra barnvagn på vintern? :)


    Har hittills kollat på Emmaljunga och Britax (ligg/sitt) och jämfört lite.

    Emmaljunga kändes väldigt tung (chassit) men samtidigt rejäl/stabil. Framhjul gick att låsa (bra när man kör i snö tydligen).

    Jag som är liten känner mig dock inte helt bekväm med vagnen då den känns stor/klumpig.

    Britaxmodellen vi kikat på känns också rejäl, men samtidigt smidigare, jag kände mig mer bekväm när jag provkörde den. Tydligen bra uppblåsbara däck att köra med i snön. Vet inte om framhjulen gick att låsa? Sambon tyckte även att liggdelen kändes bättre/stadigare att lyfta.

    Leveranstiderna på båda modellerna var relativt korta.
  • Arpe86
    BaKu skrev 2018-11-21 22:40:15 följande:

    Nån mer som börjat må illa igen nu mot slutet? Är i vecka 33+2 och mår pyton. Konstant illamående och känner mig gråtfärdig stor del av tiden. Idag har jag börjat få lite molvärk också. Får en del värmevallningar emellanåt och har fått springa på toaletten för nummer två flera gånger om dagen. Inte direkta diarréer, men är lite lösare än normalt. Har skippat järntabletter ganska länge för var totalt förstoppad lite för länge.


    Värmevallningar + hjärtklappning som i sin tur leder till toabesök (ja lite lösare än normalt) har jag haft till och från ett tag.. har ibland fått det pga stress sittandes på tåget till jobbet. Äter fortf järntabletter 2-3 st/v.
  • Arpe86
    BaKu skrev 2018-11-22 08:42:14 följande:

    Idag är jag hemma från jobbet. Kräks inte, men mår superilla och magen är inte okej. Blir lite nojig då det verkar som diarréer kan vara tecken på att förlossningen är på gång. Bebisen får gärna växa till sig lite till innan det är dags.

    Blir det värre eller inte bättre så tänkte jag ringa förlossningen och kolla vad de säger. Antagligen så är det ju inget konstigt, men första barnet och för oss ett IVF barn så man är ju orolig för precis allt...


    Har du symptom varje dag? Jag är själv inte orolig då det kommer någon gång då och då i veckan...

    Har en dag med hjärtklappning, lätt dålig mage, andfodd, men hade tur som varit hemma nu på fm pga tid hos BM men ska åka och jobba efter.....

    Jag har redan nämnt symptomen för min BM (verkade fullt normalt) men ska ta upp det igen.
  • Arpe86

    Var hos BM igår och hann bli lätt nervös när magmåttet tydligen var relativt oförändrat (ca 27cm) och BM skickade oss på tillväxt UL. Tack och lov såg allt supernormalt ut för 31 fullgångna veckor och en ny bild på lillkillen (som väger mellan 1,6-1,8 kg) fick vi också!

    När det gäller namn så tittar vi enbart på släktnamn, ja det blir ju lite begränsat förstås men det känns lite som vår grej att göra så.

  • Arpe86
    ssoffpotatisen skrev 2018-11-27 16:36:52 följande:

    Å juste, jag sover fruktansvärt dåligt vissa nätter då jag ibland är uppe å kissar 3 ggr så det är SÅ skönt att slippa behöva tänka på att gå till jobbet.


    En just nu normal natts sömn; sover vid kl 22, vaknar vid kl 03 supertörstig, upp och kissa, täppt näsa ligger vaken en stund (han därinne brukar också vakna och passa på att banka på.. halsbränna om jag lägger mig på ena sidan), klockan ringer 05.30 dags att kliva upp och gå till jobbet...tack och lov räcker det med ett toabesök per natt.. värre på dagarna tycker jag, på jobbet springer jag på toa varannan timma...
Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL