Inlägg från: Elinmariajosefin |Visa alla inlägg
  • Elinmariajosefin

    BF mars 2019 - stannar på FL

    Hoppar in här jag med!

    Har en dotter som fyller tre år idag, den 11/7. För ganska exakt ett år sen började vi försöka med syskon. Blev gravid i oktober och i december i v11 konstaterades ett ma med ganska jobbiga komplikationer och skrapning. I mars blev jag gravid igen men det slutade i missfall i v6. Nu är jag gravid igen, bf 8/3 och är så himla orolig att även detta ska sluta med ma/mf. Båda gångerna har fostret slutat växa i v 6 där jag är nu. Ska på vul imorrn men det är troligtvis för tidigt för att se hjärtslag, men det var enda tiden som fanns före 16/8. Idag har illamåendet slagit till rejält och jag har ömma bröst, försöker tänka att det är positivt!

  • Elinmariajosefin
    Frallanz skrev 2018-07-12 07:32:31 följande:

    Ska tänka på dig på måndag kring 15! :)

    Hoppas du får se hjärtat! Det bör synas i vecka 7 sägs det men det är många som inte sett nåt förrän i slutet av vecka 7 eller senare sa en bm till mig en gång. Därför bad jag om att få en tid i vecka 8-9 men dem hade bara 18/7 sen fanns det i september tidigast.

    Går också in i vecka 7 på fredag, så kul att ha fredagen som ny vecka :) helg o allt. Det där med uppblåst känner jag igen! Jag hade problem med det förra veckan i vecka 5, de ät var hemskt ett tag. Mina symtom nu är molvärk, ömma vårtgårdar, halsbränna, plågsamt illamående som kmr några ggr om dagen.

    Jag har inte ringt mvc :) ville avvakta med det tills jag varit på mitt vul 18/7. Ringde gyn för två veckor sen o bokade in vul.


    Jag går också in i ny vecka imorrn! :)
  • Elinmariajosefin
    Nicciz skrev 2018-07-12 23:56:25 följande:

    Joinar tråden :)

    BF-LISTA;

    Meej - 6/3

    Frallanz - 7/3

    Janesan - 7/3

    Långväntanefterdig - 9/3

    Bunny om speed 13/3

    Nicciz 17/3

    LittleSunshine 18/3

    Aleakim90 - 19/3


    Elinmariajosefin - 8/3
  • Elinmariajosefin

    BF-LISTA;

    Meej - 6/3

    Frallanz - 7/3

    Janesan - 7/3

    Långväntanefterdig - 9/3

    Bunny om speed 13/3

    Nicciz 17/3

    LittleSunshine 18/3

    Aleakim90 - 19/3

    Elinmariajosefin - 8/3

  • Elinmariajosefin
    aleakim90 skrev 2018-07-15 19:27:56 följande:

    Så många vi har i tråden nu :)

    Hur mår alla?

    Själv är jag lite extra trött. Brukar sova mellan 23 och 9, men nu orkar jag knappt hålla mig vaken till 21 trots en powernap på em. Vaknar dock 06 så det är lite jobbigt. Ena dagen känner jag inget i bröst eller livmoder och nästa spänner det som bara den överallt. Det får ju en dock att känna som att där är något därinne och det är ju bra. Har inte riktigt fattat att jag är gravid än, någon som känner likadant? Är det någon som och blir väldigt matthelt plötsligt, nästan så jag får sätta mig ner någon minut för att sen känna mig som vanligt? Inte yr utan vara matt.


    Jag är extremt trött! En kombination av grav och värmen skulle jag tro. Blir helt matt så fort jag gör nåt och väldigt flåsig. Min mage är jättesvullen och brösten ömmar som tusan! Illamåendet är inte värsta sortens än som tur är utan kommer och går :)
  • Elinmariajosefin
    Nicciz skrev 2018-07-17 18:17:34 följande:

    Mår lite som dig, Nist. Brösten är ömma och jag är grinig. Har också typ mensvärk. Magen svullnar extremt på kvällarna så jag kan knappt ha mina vanliga byxor då (tur att det är sommar).

    Blir inte riktigt klok på det här med att räkna ut vilken dag jag är på. Kanske någon vänlig själ kan hjälpa mig? Första dagen på sista mensen var den 10/6. Fick troligtvis ägglossning strax innan jag började testa med ägglossningsstickor den 25/6, så någon gång den 23-24/6. Skulle egentligen haft ägglossning typ 30/6 och BIM 14/7. Men eftersom ägglossningen var nästan en vecka tidig så borde mensen också ha kommit tidigare. Plussade den 10/7 och på digitalt (gravid 2-3) den 11/7. Mina appar säger 5+2 eller 5+1, kan det stämma? Testade med digitalt igår 16/7 och då stod det fortfarande gravid 2-3.

    Har fått tid på MVC för inskrivning den 13/8, det känns som en evighet dit. Vad ska jag dra till med för att få komma tidigare tycker ni? Vill se pyret och bringa klarhet i vilken vecka jag är i för att kunna planera höstens arbete bla.

    Kram till er alla <3


    Jag hade mens 1/6 och jag är i v 6+5 idag. Så det låter troligt att dina appar stämmer. På inskrivningen brukar man inte få se nåt med hjälp av vul utan för att få göra det behöver du vända dig till en gynekolog. Dock är det extremt svårt att få tid i semesterperioden. Jag har haft två missfall innan och ville göra ett vul för att se att allt såg bra ut. Lyckades med nöd och näppe få en tid förra veckan på en privatklinik innan de stängde för semestern. Men det är säkert olika var i landet man bor. Jag bor utanför Uppsala.

    När de räknar ut bf på mvc så går de alltid efter sista mensen, oavsett om du vet när du haft äl. Det är först i v11-12 som de brukar kunna säga säkert med hjälp av vul vilket datum bf blir.

    Prova ring och be om ett vul, det skadar ju aldrig att försöka!
  • Elinmariajosefin
    Frallanz skrev 2018-07-18 12:00:30 följande:

    Hej tjejer!

    In och uppdaterar lite, idag är en helt okej dag då illamåendet inte är sådär jättejobbigt JUST NU (pepparpeppar). Var på vul imorse, såg en böna med ett tickande hjärta. Flyttades fram från 6+5 till 7+2 så är i vecka 8.

    Fick även två olika mediciner utskrivna mot illamåendet, så håller mina tummar så hårt att dem ska hjälpa någorlunda så jag kan äta nåt annat än fil och vattenmelon. Tappat 2,5 kg på två veckor... inte fy skam det heller men man vill helat inte droppa någon vikt under graviditeten kanske...

    Läst era inlägg, ber om ursäkt för att jag inte hänger här så ofta men ska försöka hänga med lite mer när och om illamåendet lugnat sig.

    Kram på er alla!


    Åh va härligt att få se ett tickande hjärta! Och skönt att illamåendet gett sig något.

    Jag gjorde vul i torsdags i v 5+6 och då såg man ett fladder. Hade velat göra vul denna eller nästa vecka men alla kliniker har semesterstängt eller så tar de bara emot akuta fall. Haft två missfall innan så är jätteorolig och har dessutom haft små små blödningar. Men jag hoppas och ber att det vill lyckas denna gång!

    Hoppas du blir kvitt illamåendet snart och kan njuta av sommaren och graviditeten! Kram
  • Elinmariajosefin
    Lisaaas skrev 2018-07-19 14:59:54 följande:

    Hej jag tänkte att jag hoppar in här ????

    Går in i gravid vecka 7 imorgon och jag är extremt orolig för mf, har haft ett innan... Hur gjorde ni för att få ett tidigt ultraljud??? Jag får inget så funderar på att höra av mig till privat klinik


    Jag är också orolig. Har en dotter på 3 år och efter hon föddes har jag haft ett ma och ett mf. I Uppsala där jag bor finns det flera privata kliniker som är kopplade till landstinget så det kostar lika. Jag har dessutom frikort efter alla sviter vid mitt ma. Jag har fått göra vul vid både min förra grav och denna, dock var det svårt att få tid nu på sommaren. Googla om det finns nån privat gyn där du bor och ring och prata med dom.
  • Elinmariajosefin
    irmelins skrev 2018-07-20 12:54:03 följande:

    Får tyvärr ta och lämna den här gruppen. Började ha små bruna blödningar i måndags. Fick en vul igår (skulle varit 7+4) där det konstaterades att typen där inne inte lever och är för liten för vad 7+4 skulle ha varit. Nu har jag enorma kramper och jag tror att hen just kom ut i toaletten. Jävligt smärtsamt och så jäkla sorgligt. Trodde inte att man kunde känna sig så här ledsen över något som man bara känt i några veckor. 

    Önskar alla andra lycka till och stor kram. Hade gärna hängt kvar här tills mars med er. Men inland kan man tyvärr inte välja. 


    Åh vad ledsen jag är för din skull! Har gått igenom två missfall själv nyligen så jag vet precis vad du går igenom. Hoppas det är över fort och att ni lyckas bli gravida snart igen. All lycka till till dig <3
Svar på tråden BF mars 2019 - stannar på FL